Now Reading
Η καλή μέρα από το πρωινό (τραγούδι) ξύπνημα φαίνεται!

Η καλή μέρα από το πρωινό (τραγούδι) ξύπνημα φαίνεται!

Σήμερα μας ξυπνάει ένας Τεμπέλης Δράκος και μας δίνει έμπνευση για να γράψουμε τη δική μας περιπέτεια

Τα πρώτα λεπτά της μέρας και της κοινής διάδρασης των παιδών με τους γονείς τους είναι πολύτιμα για την τόνωση του δεσμού τους αλλά και παίζουν καθοριστικό ρόλο για το πώς θα εξελιχθεί η μέρα και των δυο σας.

Βάλτε για ξυπνητήρι ένα τραγούδι που αγαπάτε και χρησιμοποιήστε ένα χαρωπό παιδικό τραγούδι ως σύνθημα για να ξέρουν ακούγοντάς το τα παιδιά ότι ήρθε η ώρα να σηκωθούν.

Μουρμουρίστε μαζί με τη μουσική τους στίχους καθώς είστε πάνω από το προσκεφάλι τους και χαϊδέψτε τα καθώς προσπαθούν να ανοίξουν τα μάτια τους – κι όταν καταφέρουν να σας κοιτάξουν χαμογελάστε τους, ακόμα κι αν ο χρόνος πιέζει.

Είναι πολύ καλύτερο να ξυπνήσουν βλέποντας τον γονιό τους να τους χαμογελάει παρά να φωνάζει από το διάδρομο “εμπρός σήκω αργήσαμε”.

Κι ακόμα κι αν δεν τα καταφέρετε κάθε μέρα -υπάρχουν κι οι γνωστές μέρες που όλα πάνε στραβά- όσες μέρες πετύχετε να το βάλετε στο πρόγραμμά σας, θα δείτε ότι θα κάνει τη διαφορά.

Κι αν δεν το δοκιμάσετε τότε δεν ξέρετε να πετυχαίνει ή όχι… Μπορεί να είναι τελικά πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεστε και να καθιερωθεί σε καθημερινή σας συνήθεια.

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε και να το γράφουμε δεν υπάρχει πιο ωραίος τρόπος για να ξεκινήσουμε την ημέρα, την εβδομάδα, ή να ξεπεράσουμε στη στιγμή γρήγορα και ανώδυνα μια άσχημη κατάσταση ή συνθήκες έντασης από το να τραγουδήσουμε ένα χαρούμενο κι αγαπημένο τραγούδι.

Τα τραγούδια από τον Τεμπέλη Δράκο είναι στη διάθεσή μας και είναι πάντα αφορμή για χαμόγελα!

Για  να ξεκινήσουμε με θετική ενέργεια αυτή τη μέρα ακούμε το ομώνυμο τραγούδι. Αντλώντας έμπνευση από το τραγούδι μπορούμε να χορέψουμε σαν δράκοι! Να κάνουμε ήχους που βγάζουν οι δράκοι. Μπορούμε να ζωγραφίσουμε δράκους ή να διαβάσουμε παραμύθια για δράκους ή να φτιάξουμε τις δικές μας ιστορίες.

Δείτε Επίσης
Το κρυολόγημα και η γρίπη είναι κάποια στιγμή αναπόφευκτα, αλλά υπάρχουν έξυπνα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα παιδιά σας υγιή.

Μπορούμε να βρούμε διάφορα επίθετα για το δικό μας παραμύθι. Δεν χρειάζεται όλοι οι δράκοι να είναι κακοί. Εκτός από τεμπέλης ένας δράκος μπορεί να είναι ονειροπόλος, εφευρέτης, ψαράς, αστροναύτης, ταξιδευτής, πειρατής, μαθητής, χορευτής, μάγειρας. Ένα ευφάνταστο επίθετο είναι απλώς ό,τι χρειάζεστε για να σκαρφιστείτε μαζί με τα παιδιά τη δική σας πρωτότυπη δρακοϊστορία. Κι αν σας αρέσει η ομοιοκαταληξία μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας τραγούδι…

O ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΔΡΑΚΟΣ

Στίχοι
‘Ενας τεμπέλης δράκος
Σε σκοτεινή σπηλιά
Κοιμόταν όλη μέρα

Σε περσικά χαλιά
Και ’βγαινε στη κοιλάδα
Μονάχα για φαΐ
Εξηνταπέντε βόδια
Τα ’τρωε στη στιγμή
Και για να ξεδιψάσει
Σερνόταν στο βουνό
Έπινε δέκα λίμνες
Και ένα ποταμό
Κι ερχόντουσαν ιππότες
Και μπαίναν στη σπηλιά
Το δράκο να σκοτώσουν
Με όπλα και σπαθιά
Μα ο τεμπέλης δράκος
Βαριότανε πολύ
Ιππότες να μασάει
Που είναι και σκληροί
Γι’ αυτό έτσι ξαπλωμένος
Πετούσε τις φωτιές
Ν’ ανάψουνε τα ξύλα
Και να ψηθεί ο καφές
Έστρωνε το τραπέζι,
Άναβε τα κεριά
Κι έλεγε παραμύθια
Για δράκους και θεριά

Σωκράτης Μάλαμας – Ο Τεμπέλης Δράκος – Official Animation Video από τον δίσκο ‘Ο Τεμπέλης Δράκος και Άλλες Ιστορίες’ Στίχοι – Μουσική: Γιώργος Χατζηπιερής Ενορχήστρωση: Μάριος Τακούσιης Ερμηνεία: Σωκράτης Μάλαμας Σκηνοθεσία, Αnimation, Σχεδιασμός: Γιάννης Ζιόγκας & Φωκίων Ξένος Stroryboard/Μοντάζ/Post Production &VFX/: Φωκίων Ξένος Σκηνογραφία: Γιάννης Ζιόγκας, Πορφυρία Μοσχοπούλου Φωτογραφία: Γιάννης Ζιόγκας Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Χατζηπιερής Παραγωγή :Ο Τεμπέλης Δράκος
Subscribe: http://bit.ly/TempelisDrakos

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top