Now Reading
Η ανδρική γονιμότητα μειώνεται – αλλά αυτή η τροφή θα μπορούσε να βοηθήσει, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η ανδρική γονιμότητα μειώνεται – αλλά αυτή η τροφή θα μπορούσε να βοηθήσει, σύμφωνα με νέα έρευνα

Για τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν, η ενίσχυση της γονιμότητας είναι μια μεγάλη προσπάθεια – ειδικά καθώς η έρευνα δείχνει ότι η ανδρική γονιμότητα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Τα καλά νέα είναι ότι, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Advances in Nutrition, υπάρχει μια κοινή τροφή που μπορούν να καταναλώσουν οι άνδρες που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση της ποιότητας του σπέρματος. Να τι πρέπει να γνωρίζετε.

Μελέτη της σχέσης κατανάλωσης ξηρών καρπών και ανδρικής γονιμότητας

Για αυτήν τη μελέτη, μια ομάδα ερευνητών προσπάθησε να αναλύσει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ξηρών καρπών και της γονιμότητας, αναζητώντας απαντήσεις σε υπάρχουσες έρευνες.

Η συστηματική ανασκόπηση περιελάμβανε τέσσερις εργασίες, συμπεριλαμβανομένων δύο τυχαιοποιημένων κλινικών δοκιμών στις οποίες οι άνδρες πρόσθεταν τουλάχιστον 60 γραμμάρια ξηρών καρπών την ημέρα. Οι άνδρες (οι οποίοι ήταν υγιείς και ηλικίας μεταξύ 18 και 35 ετών), έκαναν κυρίως δυτικές δίαιτες, με μόνη αλλαγή την προσθήκη της κατανάλωσης ξηρών καρπών.

Και με βάση την ανάλυσή τους, οι ξηροί καρποί μπορούν κάλλιστα να ενισχύσουν την ποιότητα του σπέρματος για τους άνδρες. Συγκεκριμένα, η ποιότητα του σπέρματος βελτιώθηκε στους άνδρες που κατανάλωναν ξηρούς καρπούς σε σύγκριση με αυτούς που δεν έτρωγαν ξηρούς καρπούς, αν και δεν παρατηρήθηκε καμία αλλαγή στη συγκέντρωση του σπέρματος και δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές στις γυναίκες.

Οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι χρειάζεται μια πιο προσεκτική ματιά για να κατανοηθούν οι επιπτώσεις της κατανάλωσης ξηρών καρπών στη γυναικεία γονιμότητα, κάτι που είναι πιο δύσκολο να μελετηθεί από την αξιολόγηση της ανδρικής γονιμότητας μέσω της ποιότητας και/ή της συγκέντρωσης του σπέρματος – αλλά προσθέτουν ότι τα οφέλη των ξηρών καρπών (δηλαδή, ωμέγα-3, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και πολυφαινόλες) θα μπορούσαν όλα να είναι λόγοι για τους οποίους αυτή η τροφή είναι καλή για την αναπαραγωγική υγεία.

Τι να κάνετε για αυτό

Όπως εξηγεί η συν-συγγραφέας της μελέτης Barbara Cardoso, Ph.D., σε ένα δελτίο τύπου, το να τρώνε ξηρούς καρπούς καθημερινά είναι ένας απλός και προσιτός τρόπος για τους άνδρες να αυξήσουν την ποιότητα του σπέρματός τους. «Οι συμμετέχοντες στη δοκιμή ακολούθησαν μια δυτικού τύπου δίαιτα, η οποία δεν ήταν απαραίτητα υγιεινή – αυτό σημαίνει ότι η προσθήκη ξηρών καρπών στην κανονική τους διατροφή είχε θετική επίδραση χωρίς την ανάγκη περαιτέρω διατροφικών αλλαγών», εξηγεί.

Και αν είστε περίεργοι για το ποιους ξηρούς καρπούς έτρωγαν οι συμμετέχοντες, αυτοί ήταν καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα, αλλά η Cardoso λέει ότι οποιοσδήποτε συνδυασμός των αγαπημένων σας ξηρών καρπών θα έκανε τη διαφορά. Και με μόλις 60 γραμμάρια (περίπου) δύο χούφτες, αυτή είναι η τέλεια ποσότητα για να την πάρετε όταν είστε εν κινήσει ή όταν χρειάζεστε ένα σνακ για να περάσετε το απόγευμα.

«Μιλάμε είτε για ωμούς είτε για καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς», προσθέτει η Cardoso, η οποία σημειώνει ότι πρέπει να αποφεύγετε τους αλατισμένους ή ζαχαρούχους ξηρούς καρπούς, «καθώς το αλάτι και η ζάχαρη μπορεί να σχετίζονται με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως η υπέρταση και η αντίσταση στην ινσουλίνη».

Δείτε Επίσης

Και αν πραγματικά θέλατε να κάνετε το παραπάνω μίλι, FYI, υπάρχουν οικιακές εξετάσεις σπέρματος που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Ξεκινήστε να τσιμπολογάτε ξηρούς καρπούς και δείτε πώς θα τα πάτε σε μερικούς μήνες!

Το συμπέρασμα

Είτε είστε έτοιμοι για μωρό αυτή τη στιγμή είτε σκέφτεστε να κάνετε σχέδια προετοιμασίας, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας. Και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ξηροί καρποί συνοδεύονται από πολλά άλλα οφέλη, αυτή η έρευνα είναι ένας ακόμη λόγος για να απολαμβάνετε δύο χούφτες την ημέρα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top