Now Reading
Δυναμωτικά tips για να «πετάει» στο σχολείο

Δυναμωτικά tips για να «πετάει» στο σχολείο

Γιατί όλοι χρειαζόμαστε τους κρυφούς μας συμμάχους

Η σχολική χρονιά απαιτεί προσοχή στις συνήθειες της οικογένειας και στο πρόγραμμα του παιδιού. Προσπαθήστε να καθιερώσετε μια υποστηρικτική καθημερινότητα στο σπίτι, ρυθμίζοντας με συνέπεια συνήθειες που περιλαμβάνουν τον ύπνο, το πρωινό και την οργάνωση. Τα παιδιά εκτιμούν και ευδοκιμούν σε συγκεκριμένες προγραμματισμένες ιεροτελεστίες που καθορίζουν οι γονείς. Τους δίνει άνεση και ασφάλεια και τους προετοιμάζει καλύτερα για το πρόγραμμα και τις προσδοκίες της σχολικής ημέρας.

Ευχάριστο ξύπνημα

Η καλή μέρα από το πρωινό ξύπνημα φαίνεται. Όπως είναι φυσικό, όλοι θέλουμε να ξυπνάμε με χαμόγελο και κέφι. Ειδικά ένα παιδί που το περιμένει μια γεμάτη μέρα στο σχολείο. Υπάρχει τρόπος να ξυπνήσετε ένα παιδί με χαρούμενο τρόπο. Βρείτε ένα τραγούδι, είτε από την αγαπημένη του παιδική σειρά είτε από κάποιον δίσκο με παιδικά (ή όχι μόνο) τραγούδια που ξέρετε ότι του φτιάχνει το κέφι και το ξεσηκώνει… Βάλτε το τραγούδι να παίζει και θα δείτε ότι το παιδί θα ξυπνήσει με χαμόγελο και θα σηκωθεί από το κρεβάτι με ενέργεια.

Αφού έχετε καταφέρει το πιο δύσκολο κομμάτι της επιχείρησης «πρωινό ξύπνημα», είναι ωραίο να ξέρει ότι η συνέχεια της μέρας του αναμένεται άκρως απολαυστική, με ένα υγιεινό και λαχταριστό πρωινό, που θα το γεμίσει με την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για το σχολείο.

Ο χρόνος του πρωινού είναι πολύτιμος, γιατί – πέρα από τις σωστές διατροφικές συνήθειες που καθιερώνει στο παιδί – μετράει και ως χρόνος επαφής και σύνδεσης για όλη την οικογένεια. Αξίζει λοιπόν να αφιερώνετε χρόνο κάθε μέρα όλοι μαζί ως οικογένεια για να απολαμβάνετε το πρωινό σας.

Θρεπτικό πρωινό για ενέργεια στο μάξιμουμ

Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας καθώς τροφοδοτεί τον οργανισμό μας με την ενέργεια που χρειάζεται – και κινεί σώμα και πνεύμα. Το Ρόφημα Caotonic με την ποιότητα και την εγγύηση της ΓΙΩΤΗΣ εδώ και χρόνια κάνει το πρωϊνό γάλα μια απολαυστική και υγιεινή εμπειρία. Πίνοντας το παιδί ένα ποτήρι γάλα με Caotonic, οι γονείς είναι σίγουροι ότι καλύπτει το 50% των ημερήσιων αναγκών του σε ασβέστιο, σίδηρο και το 30% σε βασικές βιταμίνες. Μην ξεχνάτε ότι ο σίδηρος βοηθάει στην παραγωγή ενέργειας, ενώ η βιταμίνη C διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου.

Δώστε περισσότερες επιλογές στα παιδιά και τη δυνατότητα να διαλέξουν τι θέλουν να φάνε – υγιεινές επιλογές μαζί με το γάλα τους είναι τα φρούτα, οι ξηροί καρποί και φυσικά τα δημητριακά. Τα Δημητριακά Caotonic εκτός από υπέροχη σοκολατένια γεύση περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για την ανάπτυξη των παιδιών. Είναι, δηλαδή, εμπλουτισμένα με ασβέστιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και 7 σημαντικές βιταμίνες (βιταμίνη D και βιταμίνες του συμπλέγματος Β), διατροφικά στοιχεία που τονώνουν τον οργανισμό, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και θωρακίζουν την υγεία τους εκ των έσω.

Τις μέρες που έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας «παίξτε ξενοδοχείο» δημιουργώντας έναν μικρό μπουφέ, με περισσότερες επιλογές τους. Για το ψωμί τους ή ως πρώτη ύλη για γλυκές νοστιμιές, η Πραλίνα Caotonic, που είναι εμπλουτισμένη με ασβέστιο και βιταμίνη D, σας δίνει περισσότερες ευκαιρίες να προσφέρετε στα παιδιά ένα πλούσιο πρωινό, ώστε να είστε σίγουροι ότι η ενέργειά τους στο σχολείο θα είναι ο καλύτερος σύμμαχός τους.

Κάντε την ώρα του πρωινού ακόμα πιο απολαυστική, συζητώντας με τα παιδιά – είτε για μελλοντικά ευχάριστα σχέδια είτε για αυτά που τους περιμένουν στη διάρκεια της σχολικής μέρας τους. Με τις αισθήσεις τους ικανοποιημένες από τις γεύσεις και τα αρώματα του υπερόχου πρωινού τους, θα έχουν την άνεση και την ηρεμία να μιλήσουν μαζί σας για όλα όσα σκέφτονται, νιώθουν ή τους απασχολούν.

Δείτε Επίσης

Οργανώνοντας τη μέρα

Ένα καθιερωμένο πρόγραμμα και ο οργανωμένος χώρος βοηθούν τα παιδιά να έχουν οργανωμένη σκέψη. Μετά το πρωινό, βοηθήστε τα παιδιά να ετοιμαστούν. Δώστε τους την ευκαιρία από το προηγούμενο βράδυ να έχουν επιλέξει τι θα φορέσουν και φροντίστε να είστε (και να είναι) σίγουροι ότι έχουν στην τσάντα τους όλα όσα χρειάζονται. Το αίσθημα ευθύνης, η οργάνωση και η αυτενέργεια είναι σημαντικό να καλλιεργούνται με σωστό τρόπο από νωρίς, καθώς είναι σημαντικές δεξιότητες και για τις σχολικές υποχρεώσεις τους. Έχοντας διευθετήσει από το προηγούμενο βράδυ αυτές τις σημαντικές λεπτομέρειες, ο χρόνος του πρωινού δεν θα έχει πίεση και εντάσεις – και η ηρεμία αυτή θα συνοδεύει τα παιδιά και στις ώρες του σχολείου, βοηθώντας τα να έχουν καλύτερη επίδοση.

Όταν έρθει η ώρα να πάρουν την τσάντα τους για να πάνε στο σχολείο, μην ξεχάσετε να τους δώσετε μια σφιχτή αγκαλιά και την αγαπημένη τους Σοκολάτα Caotonic που θα τους προσφέρει δύναμη και ενέργεια για όλη την ημέρα!

Η αγάπη σας και ένα ισορροπημένο πρωινό είναι η εγγύηση ότι στο σχολείο θα πετάνε!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top