Now Reading
Δεν έχει άμμο η παραλία των διακοπών σας αλλά πέτρες; Τότε παίξτε με τα βότσαλα!

Δεν έχει άμμο η παραλία των διακοπών σας αλλά πέτρες; Τότε παίξτε με τα βότσαλα!

Οι πέτρες, είτε μικρές είτε μεγαλύτερες δίνουν αμέτρητες ιδέες σε μικρούς και μεγάλους

Καλοκαίρι, θάλασσα, άμμος, κουβαδάκια… πύργοι, κάστρα, σκάψιμο στην άμμο, κατασκευές, θάψιμο στην άμμο… Stop… Η παραλία των διακοπών σας δεν έχει άμμο αλλά βότσαλα και πέτρες… Κανένα λόγος για να προβληματίζεστε, ίσα ίσα, θα έχετε να κουβαλάτε και λιγότερα πράγματα στην παραλία.

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά:

  • Φτιάξτε τεράστια τοτέμ …ή πιο μικρά:

Τοτέμ στα ινδιάνικα σημαίνει κάθε φυσικό αντικείμενο, ζώο ή φυτό, για το οποίο πιστεύουν ότι έχει ιερές ιδιότητες. Στην προκειμένη περίπτωση είναι οι σχηματισμοί που προκύπτουν από συμπλέγματα πετρών – ακόμα και οι μικρότεροι. Ανάλογα με τις πέτρες που έχει οι παραλία σας αλλά και τη δύναμη που διαθέτετε φτιάξτε το δικό σας. Δεν χρειάζεται ούτε να είναι πολύ μεγάλο ούτε πολύ ψηλό. Χρησιμοποιείστε μεγάλες πέτρες για βάση και όσο ανεβαίνετε όλο και πιο μικρές.

  • Φτιάξτε κύκλους μέσα στον κύκλο

Μπορείτε να κάνετε έναν αρχικό κύκλο, και μέσα στον κύκλο άλλους μικρότερους, προσέχοντας ίσως, αν σας δίνετε η ευκαιρία, να χρησιμοποιείτε στους εσωτερικούς κύκλους ένα χρώμα κάθε φορά, ώστε να διαφοροποιείται κάθε ένας από τον επόμενο.

  • Ζωγραφίστε τες

Πάρτε φυσικές βαφές ή φυσικά υλικά που λειτουργούν ως βαφές και ζωγραφίστε τες. Με σεβασμό ωστόσο προς το περιβάλλον και τη φυσική ομορφιά του. Αν κάνετε διακοπές σε συγκεκριμένη παραλία όπου πάνε και άλλα παιδιά, μπορείτε να οργανωθείτε και να συνεργαστείτε και να φτιάξετε στο τέλος μια έκθεση.

Δείτε Επίσης

  • Πλέξτε τες… ή ντύστε τες με νήμα

Μια ευφάνταστη και πρωτότυπη δραστηριότητα είναι να πάρετε μαζί σας πολύχρωμα νήμα ή διαφορετικών χρωμάτων νήματα και να ντύσετε με αυτά γύρω γύρω τις πέτρες. Το πολύχρωμο οπτικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και ασυνήθιστο. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε οικολογικά νήματα.

Σεβασμός πάνω απ’ όλα: Προσπαθήστε να μάθετε στα παιδιά να μην αλλοιώνουν όσο γίνεται τον φυσικό χώρο στον οποίο ζουν ή επισκέπτονται. Το να μην αφήσετε πίσω σας σκουπίδια το θεωρώ απλώς δεδομένο. Ως προς τις πέτρες και τα βότσαλα που θα θελήσετε να πάρετε από την παραλία στο σπίτι, να είναι με μέτρο και αφού πρώτα σκεφτείτε καλά αν θα τις αξιοποιήσετε ή αν θα πάνε στράφι. Το ότι κάτι είναι άφθονο στη φύση δεν σημαίνει ότι μας ανήκει, ή ότι κάτι φαίνεται σε εμάς «άχρηστο» ή ασήμαντο δεν σημαίνει ότι δεν εξυπηρετεί κάποιο λόγο και κάποιο σκοπό στο οικοσύστημα. Να μάθουμε στα παιδιά ότι είναι μέρος του κόσμου κι όχι ότι όλος ο κόσμος τους είναι δικός τους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top