Now Reading
«Ως μαμάδες που μεγαλώνουμε ατρόμητα κορίτσια για την επόμενη γενιά γυναικών ηγετών, ας γιορτάσουμε τη φωνή και τις απαιτήσεις των κοριτσιών μας που τόσο συχνά έχουν αποσιωπηθεί»

«Ως μαμάδες που μεγαλώνουμε ατρόμητα κορίτσια για την επόμενη γενιά γυναικών ηγετών, ας γιορτάσουμε τη φωνή και τις απαιτήσεις των κοριτσιών μας που τόσο συχνά έχουν αποσιωπηθεί»

Η βραβευμένη δημοσιογράφος και συνιδρύτρια της σελίδας motherly, Elizabeth Tenety, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα υποστήριξης προς όλες τις ατρόμητες μαμάδες που μεγαλώνουν ατρόμητες κόρες

Η βραβευμένη δημοσιογράφος και συνιδρύτρια της σελίδας motherly, Elizabeth Tenety, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα υποστήριξης σε όλες τις μαμάδες που δεν φοβούνται να μεγαλώσουν τολμηρά και γενναία κορίτσια που δεν φοβούνται να διεκδικήσουν τη θέση τους.

Σε πρόσφατο άρθρο της διαβάζουμε:

Σηκώστε το χέρι σας αν ακούσατε παρόμοιες φράσεις όσο μεγαλώνατε ως κορίτσι.

«Τα μικρά κορίτσια προορίζονται για να τα βλέπουν, όχι να τα ακούνε».

Άλλο ένα τοξικό τροπάριο με το οποίο μεγαλώσαμε.

Οι μητέρες σήμερα μεγάλωσαν κατά τη διάρκεια της αργής εμφάνισης της «δύναμης των κοριτσιών», αλλά παρ’ όλα αυτά έλαβαν ανάμεικτα μηνύματα γεμάτα με ξεπερασμένες σεξιστικές ιδέες. Και θέλουμε να μεγαλώσουμε τις κόρες μας να είναι άγριες –και οι γιοι μας να γιορτάζουν τις δυνατές γυναίκες– αλλά εξακολουθούμε να καταλήγουμε να δεχόμαστε κριτική και περιφρόνηση όταν οι κόρες μας είναι πολύ δυνατές, πολύ ακατάστατες, πολύ απαιτητικές, όταν όλα θεωρούνται «υπερβολικά».

Μερικές φορές, είναι δύσκολο να είσαι μαμά ενός ατρόμητου κοριτσιού.

Ως μαμάδες το 2022, αναλαμβάνουμε γονείς σε ένα νέο παράδειγμα. Ένα μέρος όπου γνωρίζουμε ότι τα κορίτσια και οι γυναίκες μπορούν να κάνουν τα πάντα — αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τόσα πολλά πολιτιστικά και δομικά εμπόδια για αυτά. Εκεί όπου μια νέα γενιά γονέων στοχεύει να καλλιεργήσει επιμονή και θάρρος στα κορίτσια μας, ενώ οι κόρες μας εξακολουθούν να λαμβάνουν μηνύματα από την κουλτούρα που τους λέει ότι πρέπει να επικεντρωθούν στο να δείχνουν όμορφες και να συμπεριφέρονται ως «τέλειες». Αναλαμβάνουμε ως γονείς ένα ρόλο στο ενδιάμεσο – ανάμεσα στην ελπίδα μιας μέρας να επιτύχουμε την ισότητα και την πραγματικότητα των πολιτιστικών στερεοτύπων για το φύλο – και μπορεί να είναι μια μάχη χωρίς τέλος.

Θέλω η κόρη μου να μπορεί να μιλήσει για τα όριά της – με μια φωνή με σεβασμό όσο το δυνατόν περισσότερο.

Θέλω η κόρη μου να μπορεί να αποφασίζει ποια ρούχα φοράει που την κάνουν πιο ευτυχισμένη—ακόμα και όταν τα ρούχα της δεν ταιριάζουν ή φοράει μαγιό τον χειμώνα.

Θέλω η κόρη μου να μπορεί να αποφασίζει τι της αρέσει να τρώει — ακόμα κι αν μερικές φορές εύχομαι να καθίσει στο τραπέζι χωρίς να παραπονιέται.

 

Θέλω η κόρη μου να ακολουθήσει τα όνειρά της — αλλά είναι σαφές ότι μερικές φορές τα όνειρά της δεν περιλαμβάνουν το να κάνει τα μαθήματά της.

Θέλω η κόρη μου να είναι ηγέτης, να γνωρίζει τη φωνή της, να μην φοβάται να μιλήσει στην εξουσία — αλλά αυτή τη στιγμή, αυτή η εξουσία παραμένω εγώ σε ένα βαθμό.

Ξέρω όμως ότι για να μεγαλώσω μια κόρη που θα γίνει μια τολμηρή, με γνώμη και ατρόμητη γυναίκα, πρέπει να καλλιεργήσω τη φωτιά μέσα της τώρα. Το να μεγαλώνεις τολμηρά ​​κορίτσια δεν είναι για τους αδύναμους. Το να μεγαλώνουμε δυνατές γυναίκες ξεκινάει από εμάς.

Ως μητέρες που μεγαλώνουν θαρραλέα ​​κορίτσια για την επόμενη γενιά γυναικών ηγετών -ηγέτες που χρειάζεται απεγνωσμένα ο κόσμος μας- ας γιορτάσουμε τη φωνή και τις απαιτήσεις των κοριτσιών μας που τόσο συχνά έχουν αποσιωπηθεί.

Ας πούμε στα κορίτσια μας να φωνάζουν δυνατά όταν παραβιάζονται τα όριά τους.

Ας γαλουχήσουμε ό,τι είναι άγριο μέσα στα κορίτσια μας, αντί να τα εξημερώσουμε σε μια θλιβερή και εξευγενισμένη εκδοχή του εαυτού τους.

Ας μάθουμε στις κόρες μας πώς να υπερασπίζονται τις δικές τους ανάγκες και να ασκούν αυθεντική αυτοφροντίδα.

Ας ομαλοποιήσουμε τα κορίτσια που κάνουν «άγνωστα» πράγματα, για χάρη τους να απελευθερωθούν από τις καταπιεστικές νόρμες των φύλων.

Ας αποστιγματίσουμε τις κόρες που μιλούν για αυθεντίες, όπως παππούδες, γιαγιάδες, δάσκαλοι ή προπονητές, ακόμα κι όταν αυτό κάνει αυτούς τους ανθρώπους να νιώθουν άβολα.

Ας πούμε σε μια νέα γενιά ότι είναι εντάξει να αποτυγχάνεις σε κάτι—ότι είναι καλό!—και ότι η μόνη αποτυχία είναι να μην προσπαθείς.

Δείτε Επίσης

Ας ενθαρρύνουμε το πείσμα στις κόρες μας, ακόμα κι όταν αυτό στρέφεται προς εμάς – γιατί αυτή η πεποίθηση είναι που θα της επιτρέψει να φτάσει στα όνειρά της.

Ας γιορτάσουμε τη σωματική σκληρότητα και τη δύναμη των κοριτσιών και ας ωθήσουμε τις αθλητικές τους ικανότητες στα όριά τους.

Ας διαμορφώσουμε υγιείς σχέσεις με τους συντρόφους μας και τους εαυτούς μας, έτσι ώστε οι κόρες μας να γνωρίζουν εγγενώς την αξία τους.

Ας ομαλοποιήσουμε μια υγιή κατανόηση του σώματος των κοριτσιών αντί να μιλάμε για περιόδους, εφηβεία και σεξουαλικότητα με οποιαδήποτε αίσθηση μυστικότητας ή ντροπής.

 

Ας μιλήσουμε για τα κορίτσια στο STEM και ας αμφισβητήσουμε τις δικές μας προκαταλήψεις που απομακρύνουν τις κόρες μας από τις βιομηχανίες που μπορεί να αγαπούν.

Ας εργαστούμε σκληρά για να ανοίξουμε έναν κόσμο δυνατοτήτων για τα κορίτσια μας, αναγνωρίζοντας τομείς όπου οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων συνεχίζουν να εισχωρούν.

Και ας τιμήσουμε και ας γαλουχήσουμε τους εαυτούς μας ως θεραπευτές αυτής της επόμενης γενιάς, ασκώντας αυτοαγάπη και αυτοεκτίμηση για την απαιτητική εργασία που κάνουμε για λογαριασμό των κοριτσιών μας.

Λοιπόν, ως μητέρα μιας ατρόμητης κόρης, λέω στις ατρόμητες μαμάδες: Αγκαλιάστε τη φωνή του μικρού σας κοριτσιού. Ενθάρρυνε την ένταση της κόρης σου. Γιορτάστε την επιμονή της.

Η κόρη μου είναι τολμηρή, ατρόμητη, με γνώμη και πεισματάρα — και ελπίζω να μην αλλάξει ποτέ.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top