Now Reading
Έξι σημάδια ότι είστε στις γόνιμες μέρες σας (κάποια θα σας ξαφνιάσουν)

Έξι σημάδια ότι είστε στις γόνιμες μέρες σας (κάποια θα σας ξαφνιάσουν)

Αν προσπαθείτε να αποκτήσετε –ένα ακόμα- παιδί αλλά δεν το έχετε ακόμα καταφέρει, προτού καταφύγετε σε τεστ ωορρηξίας δοκιμάστε να αφουγκραστείτε το σώμα σας.

Ήδη θα γνωρίζετε, αν έχετε μπει σε διαδικασία τεκνοποίησης, ότι οι γόνιμες μέρες μιας γυναίκας είναι ελάχιστες μέσα στο μήνα, δηλαδή εκείνες που βρίσκονται περίπου στη μέση του κύκλου.

Το ξέρατε όμως ότι όπως το σώμα σας προειδοποιεί (π.χ. με πρήξιμο του στήθους και πόνους στην κοιλιά) για την έλευση της εμμήνου ρύσης, το ίδιο κάνει και για την ωορρηξία, τη διαδικασία δηλαδή που επιτρέπει τη σύλληψη; Αυτά είναι τα σημάδια που σας στέλνει, σύμφωνα με την Αμερικανίδα γυναικολόγο Carolyn Alexander. Τις ημέρες που κάνουν την εμφάνισή τους, πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να συλλάβετε.

1. Οι κολπικές εκκρίσεις γίνονται πιο πλούσιες, πιο καθαρές και πιο κολλώδεις, επιτρέποντάς έτσι στο σπέρμα να ξεκινήσει για… το μακρύ ταξίδι του με προορισμό το ωάριο.

2. Η βασική θερμοκρασία του σώματός σας (αυτή που έχετε μόλις ξυπνάτε) ανεβαίνει αμέσως μετά την ωορρηξία. Μετρήστε τη λοιπόν κάθε πρωί και μόλις παρατηρήσετε αυτή τη μεταβολή… σπεύσατε στο κρεβάτι με το σύντροφό σας.

3. Η ερωτική επιθυμία σας εκτοξεύεται, μαζί με τα επίπεδα οιστρογόνων, των γυναικείων ορμονών που συνδέονται με την ωορρηξία.

4. Ίσως νιώσετε κάποια ενόχληση χαμηλά στην κοιλιά, δεξιά ή αριστερά, στην περιοχή των ωοθηκών, η οποία ωστόσο δεν θα διαρκέσει πάνω από ένα εικοσιτετράωρο.

5. Μπορεί να παρατηρήσετε μικρές κηλίδες αίματος στο εσώρουχό σας τις μέρες μετά την ωορρηξία (αν πάντως αυτό δεν είναι σύνηθες, ενημερώστε τον γυναικολόγο σας γιατί μπορεί να συνδέεται με φυσιολογικές ορμονικές μεταβολές αλλά και με παθήσεις όπως τα ινομυώματα).

Δείτε Επίσης

6. Κάποιες γυναίκες έχουν στην ωορρηξία συμπτώματα που θυμίζουν εκείνα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, όπως πρήξιμο του στήθους και ευαισθησία στην ίδια περιοχή.

Βέβαια, δεν εμφανίζονται όλες οι παραπάνω ενδείξεις σε όλες τις γυναίκες. Μόνο αν παρατηρείτε προσεκτικά πώς συμπεριφέρεται το σώμα σας από μέρα σε μέρα στη διάρκεια κάθε κύκλου σας θα αρχίσετε να διακρίνετε τα δικά σας σημάδια ωορρηξίας, που θα σας βοηθήσουν να γίνετε μητέρα.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top