Now Reading
Πώς να φτιάξετε άμμο που τρώγεται – ένα κόλπο που ξετρελαίνει τα μωρά!

Πώς να φτιάξετε άμμο που τρώγεται – ένα κόλπο που ξετρελαίνει τα μωρά!

Μια απολαυστική πρώτη ύλη παιχνιδιού που δεν θα ανησυχείτε αν βάλουν στο στόμα τους!

Ως γνωστόν τα μωρά τρελαίνονται να δοκιμάζουν τον κόσμο! Δηλαδή να μαθαίνουν τη γεύση έχουν τα πράγματα (ενίοτε κι οι άνθρωποι). Με απλά λόγια τους αρέσει να τα βάζουν όλα στο στόμα.

Και πριν τον κορωνοϊό οι κεραίες κάθε μαμάς ήταν συντονισμένες στο έπακρο προκειμένου να αντιλαμβάνονται από πριν πότε θα συνέβαινε η «μοιραία» κίνηση και να την αποτρέψουν πριν οτιδήποτε μη φαγώσιμο πλησιάσει τα χείλη ή τη γλώσσα τους – πόσο μάλλον τώρα.

Αγαπημένες κλασικές λιχουδιές, πέτρες, χώμα και εννοείται τώρα που είναι καλοκαίρι, η άμμος ανεβαίνει πολύ ψηλά στη λαχταριστή τους λίστα.

Υπάρχει ωστόσο ένας εύκολος τρόπος να μείνετε ήσυχες και να μειώσετε κάπως τον βαθμό επαγρύπνησης…

Μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμο χώμα ή απολαυστική άμμο (σε διάφορες αποχρώσεις) που να τρώγεται – έτσι ώστε και τα μωρά μπορούν να τη χρησιμοποιούν σε ένα αυτοσχέδιο σκάμμα για να παίξουν (άνετα το κόλπο πιάνει και διασκεδάζει και πιο μεγάλα παιδιά) και να μην ανησυχείτε σε περίπτωση που βάλουν κάποια ποσότητα στο στόμα.

Η φαγώσιμη άμμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κατασκευές ή για να γεμίζει φορτηγά και μπετονιέρες, να γίνεται υλικό για να φτιάξετε κάστρα ή όποιο άλλο καλούπι παιχνίδι θα παίρνατε αντίστοιχα στην παραλία αλλά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να κρύψετε μέσα της κάτι πολύτιμο για τα μικρά δαχτυλάκια ή για εκσκαφείς…

Δείτε Επίσης

Ένα μπλέντερ χρειάζεστε μόνο και αρκετή φαντασία… βεβαιωθείτε ότι τα υλικά που χρησιμοποιείτε είναι εντάξει για την ηλικία του μωρού και πειραματιστείτε με γεύση και την τελική υφή που θέλετε να έχει η άμμος σας.

Ιδανικά υλικά: κράκερς, φρυγανιές, δημητριακά, μπισκότα (τύπου πτι μπερ) – για πιο μεγάλα παιδιά ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα ή καρύδια.

Μην ξεχνάτε ότι δεν την φτιάχνετε (κυρίως) για να φαγωθεί αλλά ως ύλη για ασφαλές παιχνίδι και ως κίνητρο για αισθητηριακή ανάπτυξη και βελτίωση της λεπτής κινητικότητας – συνεπώς την ανανεώνεται τακτικά και την προσέχετε να μη λερωθεί.    

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top