Now Reading
Η κηπουρική μαθαίνει στα παιδιά σας να τρώνε περισσότερα λαχανικά

Η κηπουρική μαθαίνει στα παιδιά σας να τρώνε περισσότερα λαχανικά

Ένας τρόπος που βοηθάει τα παιδιά να προσθέσουν πρασινάδα στη ζωή τους!

Όσοι μεγαλώνουν παιδιά, ξέρουν πόσο δύσκολο μπορεί να είναι μερικές φορές να φάνε λαχανικά. Η κηπουρική όμως μπορεί να βοηθήσει!
Πολλές έρευνες δείχνουν ότι, όταν τα παιδιά βοηθούν στην κηπουρική είναι πιο πιθανό να φάνε μεγαλύτερη ποσότητα λαχανικών καθώς και να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη.

Λάβετε υπ όψιν την ηλικία των παιδιών
Στην προσχολική ηλικία τα παιδιά ενθουσιάζονται να παίζουν με το χώμα, τους σπόρους και το λάστιχο ποτίσματος του κήπου, ενώ στα μεγαλύτερα παιδιά αρέσει να παρατηρούν πώς ένας μικρός σπόρος γίνεται ένα ολόκληρο φυτό που παράγει φαγητό.
Επιλέξτε μαζί με τα παιδιά
Αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν ποια φυτά προτιμούν από αυτά που θα προτείνετε.
Ζήτω τα βότανα!
Τα βότανα είναι μάλλον τα πιο εύκολα να αναπτυχθούν και είναι ίσως η καλύτερη αρχή για την ενασχόληση των παιδιών με την κηπουρική. Διαλέξτε ένα δυο βότανα για αρχή, όπως βασιλικός, μαϊντανός, δεντρολίβανο και μην ανησυχήσετε αν παραχθεί μεγάλη ποσότητα, γιατί μπορείτε να τα αποξηράνετε ή να τα πολτοποιήσετε και να τα αποθηκεύσετε σε παγοκύστες στην κατάψυξη.
Θαμμένοι θησαυροί
Τι καλύτερο για ένα παιδί από το ξεθάψει το καρότο που φύτεψε, να το πλύνει και να φάει μια δαγκωνιά. Το παντζάρι είναι άλλο ένα χρωματιστό λαχανικό που μεγαλώνει “υπόγεια”. Οι πατάτες επίσης είναι αγαπημένο λαχανικό των παιδιών και εύκολο να μεγαλώσει στον κήπο.
Κηπουρική χωρίς κήπο
Δεν έχετε κήπο; Δεν υπάρχει πρόβλημα! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλες γλάστρες για να φυτέψετε λαχανικά όπως ντομάτες, αγγούρια και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Ακόμα, μπορείτε να φυτέψετε βότανα σε μικρά γλαστράκια και να αφήσετε τα παιδιά να επιλέξουν ποια θα χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα. Αν το επιτρέπει η ηλικία τους, μπορείτε ακόμα και να τα αφήσετε να τα κόψουν με το ψαλίδι της κουζίνας.
Κηπουρική παντός καιρού
Η εμπειρία της κηπουρικής δε χρειάζεται να τελειώσει με την πρώτη συγκομιδή. Διατηρήστε αυτή τη δραστηριότητα για όλο το χρόνο. Όσο είναι ακόμα χειμώνας, αγοράστε τους σπόρους που θα φυτέψετε το καλοκαίρι.
Κήπος ή γλάστρες, τα παιδιά θα ενθουσιαστούν να παρατηρούν τα φυτά τους να μεγαλώνουν!

Δείτε Επίσης

 http://www.mathainodiatrofi.org/

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top