Now Reading
Σπιτική πραλίνα φουντουκιού με 3 συστατικά!

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού με 3 συστατικά!

Ένα υγιεινό γλυκό για τα παιδιά χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά.

Τα παιδιά λατρεύουν τη σοκολάτα! Η σοκολάτα δίνει άμεση ικανοποίηση στην επιθυμία για γλυκό ενώ μπορεί να περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά, τα φλαβονοειδή.

Τα φλαβονοειδή περιέχονται κυρίως στο ωμό άγλυκο κακάο, ενώ σε μικρότερο βαθμό βρίσκονται και στη πολύ σκούρα σοκολάτα με >75% περιεκτικότητα σε κακάο. Αντίθετα, η προσθήκη γάλακτος σε μια σοκολάτα καταστρέφει τα φλαβονοειδή κι έτσι η σοκολάτα χάνει τα οφέλη της.

Με την παρακάτω συνταγή μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά απόλαυση & πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φλαβονοειδή (ωμό κακάο) & μονοακόρεστα λιπαρά & βιταμίνη Ε (φουντούκια), περισσότερο από όλα όμως μπορείτε να τα βοηθήσετε να μάθουν να αγαπούν τις φυσικές γεύσεις, χωρίς πρόσθετα & συντηρητικά!

Πραλίνα φουντουκιού

Υλικά

1 κούπα ωμά φουντούκια

3 κουτ. σούπας ωμό κακάο (άγλυκο)

3 κουτ. σούπας μέλι

ελάχιστο νερό ή γάλα φουντουκιού

Αποτέλεσμα εικόνας για σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

Ψήνουμε τα φουντούκια στους 160 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Όσο περισσότερο ψηθούν τόσο πιο έντονο θα είναι το άρωμα φουντουκιού στην πραλίνα. Προσοχή όμως να μην καούν. Ξεφλουδίζουμε όσο μπορούμε τα φουντούκια τα βάζουμε σε ένα πολυκόφτη και τα αλέθουμε. Εάν ο πολυκόφτης δεν είναι αρκετά δυνατός θα χρειαστεί να σταματήσετε αρκετές φορές και να ξύσετε τα τοιχώματα. Δώστε χρόνο στη διαδικασία μέχρι που τα φουντούκια να αρχίσουν να βγάζουν το λάδι τους – γύρω στα 10 λεπτά. Επιδιώκετε να φτάσετε σε μία σχεδόν ρευστή πάστα. Στη συνέχεια προσθέτετε στον πολυκόφτη με την εξής σειρά το κακάο, το μέλι και τέλος το νερό και χτυπάτε ξανά. Ο στόχος αυτή τη φορά είναι απλά να ανακατευτούν ομοιόμορφα τα συστατικά και να γίνει το μίγμα ομοιογενές οπότε δεν θα πάρει πολύ χρόνο.

Όλγα Κουνάρη 

https://nutritiontherapy.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top