Now Reading
Χριστούγεννα στην Αθήνα Φωταγώγηση της πόλης Πλατεία Συντάγματος 1.12.2022

Χριστούγεννα στην Αθήνα Φωταγώγηση της πόλης Πλατεία Συντάγματος 1.12.2022

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης φωταγωγεί την πόλη
μαζί με Δημάρχους από όλο τον κόσμο.

Ένα εντυπωσιακό live από τη λαμπερή Τάμτα σε μια απρόσμενη σύμπραξη με την Athens Big Band

Η πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου πλησιάζει και η Αθήνα ετοιμάζεται να την υποδεχθεί με φως, λάμψη και χαρά στο κέντρο και στις γειτονιές της! Ο εορταστικός διάκοσμος ολοκληρώθηκε – αναβαθμισμένος και οικολογικός – και κορυφώνεται με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, στις 18.00. Το πανέμορφο έλατο που και φέτος «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

Ένα δυνατό μήνυμα ειρήνης, ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών θα στείλει η Αθήνα φέτος, καθώς περισσότεροι από 25 Δήμαρχοι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στη φωταγώγηση του δέντρου.

Μουσική εκδήλωση το βράδυ της φωταγώγησης του Συντάγματος

Όσοι, το βράδυ της Πέμπτης, παρακολουθήσουν τη φωταγώγηση του δέντρου στο Σύνταγμα, θα ζήσουν ταυτόχρονα μία πολύ όμορφη μουσική εμπειρία στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Το λαμπερό αστέρι της pop σκηνής, Τάμτα, με την υπέροχη φωνή και την εκθαμβωτική παρουσία της θα μας δείξει, για άλλη μια φορά, την πολύπλευρη καλλιτεχνική της προσωπικότητα, σε μια απρόσμενη σύμπραξη με την Athens Big Band. Τη βραδιά θα ανοίξουν δυναμικά ο Πέτρος Κούρτης και η μπάντα με τους Μολυβένιους Στρατιώτες του.

Οι παρουσιαστές των φετινών γιορτών

Για πρώτη φορά φέτος, ένα ιδιαίτερα αγαπητό και επιτυχημένο δίδυμο, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά αναλαμβάνουν το ρόλο των παρουσιαστών της βραδιάς της φωταγώγησης του δέντρου των Χριστουγέννων, αλλά και της υποδοχής του νέου χρόνου, με το χιούμορ και τη θετική τους διάθεση. Οι παρουσιαστές συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων αφιλοκερδώς.

Γιορτινή ατμόσφαιρα από άκρη σε άκρη της πόλης

Από την 1η Δεκεμβρίου και για περισσότερο από έναν μήνα, οι Αθηναίες, οι Αθηναίοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές γιορτινές εμπειρίες, σε κάθε σημείο της.

Στο κέντρο και στις γειτονιές, το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που σχεδιάστηκε για μικρούς και μεγάλους και έχουν επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, το This is Athens, και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης Αθήνα 9.84, θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- δράσεις για όλη την οικογένεια, μουσικές παραστάσεις, «χριστουγεννιάτικα χωριά», πάρτι, εντυπωσιακά σόου, μία πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία Ομόνοιας, καθώς και πολλές γιορτινές εκπλήξεις.

Δείτε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα δείτε εδώ: XmasinAthens 2022_programme – GoogleDocs

Πολύ σύντομα το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο και στο: cultureisathens.gr

Κατεβάστε δωρεάν στο κινητό σας την εφαρμογή του CultureisAthens, στο PlayStore και στο AppStore και μείνετε συντονισμένοι για όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

 

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top