Now Reading
Χριστούγεννα σημαίνει πάνω απ’ όλα μοιράζομαι

Χριστούγεννα σημαίνει πάνω απ’ όλα μοιράζομαι

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή με τις περισσότερες αφορμές για συζήτηση με τα παιδιά

Το 2014 γνωστή αγγλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, 100 χρόνια μετά το 1914, τιμά ένα ιστορικό γεγονός που συνέβη κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, όταν Παραμονή Χριστουγέννων ανάμεσα στα χαρακώματα – σε εκείνη τη λωρίδα γης που όπως λένε δεν ανήκει σε κανέναν -, που βρίσκονταν μεταξύ των αγγλικών και των γερμανικών στρατευμάτων, τα εχθρικά πυρά σίγησαν για λίγο και τηρήθηκε για λίγο ανακωχή.

Η Ανακωχή των Χριστουγέννων ήταν μια σειρά από εκτεταμένες ανεπίσημες εκεχειρίες που έλαβαν χώρα στο Δυτικό Μέτωπο στις γιορτές των Χριστουγέννων του 1914 κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ένα σποτ με δυνατό μήνυμα, ένα ιστορικό γεγονός με επίκαιρη και διαχρονική σημασία, μια αφορμή για ουσιαστικές συζητήσεις με τα παιδιά μας, για το τι σημαίνουν γιορτές, τι σημαίνουν πραγματικά τα Χριστούγεννα αλλά και τι σημαίνει “μοιράζομαι”.

Δείτε Επίσης

Με αφορμή την κουβέντα που θα κάνετε μπορείτε να ενισχύσετε την έννοια του “μοιράζομαι” φτιάχνοντας μαζί με τα παιδιά χειροποίητα δώρα για τους γονείς ή άλλους ηλικιωμένους συγγενείς σας, που μπορεί να είναι από κάρτες, όμορφες κατασκευές ή σπιτικά γλυκά. Η εποχή του χειμώνα προσφέρει άπειρες επιλογές σε φρούτα, με τα οποία μπορείτε μαζί με τα παιδιά να φτιάξετε μαρμελάδες, τις οποίες μια ωραία ιδέα είναι να μοιράσετε στο σχολείο του παιδιού ή την πολυκατοικία σας. Επίσης, τώρα που ανανεώνετε τις ντουλάπες σας ξεχωρίστε ρούχα και παπούτσια των παιδιών που έχουν μικρύνει και φροντίστε να τα δωρίσετε ή να τα προσφέρετε σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Όσο περισσότερο κάνετε από μικρά τα παιδιά κοινωνούς σε δραστηριότητες που κάνουν στην πράξη το “μοιράζομαι” τόσο πιο φιλάνθρωπα, γενναιόδωρα και δοτικά θα γίνουν μεγαλώνοντας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top