Now Reading
Οι καλύτερες προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Οι καλύτερες προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Η πόλη φοράει τα γιορτινά της κι εμείς την απολαμβάνουμε μαζί με τα παιδιά

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 12:00
σας προσκαλούμε στο Booktique 
στην παρουσίαση του νέου μας βιβλίου
Όνειρο Χριστουγέννων!

H ηθοποιός Γόνη Λούκα θα ζωντανέψει την υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία του Φαίδωνα Κυριακού σε εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια.

Τα παιδιά μέσα από θεατρικό παιχνίδι θα ταξιδέψουν μαγικά στον ονειρεμένο κόσμο των Χριστουγέννων, όπου όλα είναι δυνατά!

Είσοδος ελεύθερη
Για παιδιά από 3 ετών

 

ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

7 βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα, παίρνουν και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, την πρωτοβουλία να γιορτάσουν μια μέρα αφιερωμένη στα βιβλία και τους μικρούς αναγνώστες. Το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, γονείς και παιδιά προσκαλούνται να περάσουν μαζί «μια ημέρα στο βιβλιοπωλείο», σε μια μεγάλη γιορτή της ανάγνωσης από μικρούς αλλά και μεγάλους, γεμάτη εκπλήξεις και προσφορές.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι κυρίως να ενισχυθεί η φιλαναγνωσία, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες αλλά και να γίνει η επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο μία αγαπημένη συνήθεια εξ’ απαλών ονύχων. Η ιδέα ξεκίνησε στην Αμερική, όταν ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία καθιέρωσαν την «Take your child to the bookstore day».

Αν βρίσκεστε στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, την Κηφισιά, το Παλαιό Φάληρο, τη Ναύπακτο, τη Νέα Φιλαδέλφεια στηρίξτε την ενέργεια!

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και τα παιδικά του τραγούδια

επιστρέφουν για 2η χρονιά και σας περιμένουν κάθε Κυριακή στο Θέατρο RADAR
για λίγες μόνο παραστάσεις!!

Η Μικρή Άρκτος και το θέατρο RADAR

μετά τις sold out παραστάσεις συνεχίζουν για 2η χρονιά την επιτυχημένη παιδική μουσική παράσταση

του Φοίβου Δεληβοριά

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Τίτλος: Πες μου τ’όνομά σου
Ερμηνεύει ο Φοίβος Δεληβοριάς 
Συμμετέχει η Νεφέλη Φασούλη
Μαζί τους ο πολυοργανίστας Γιώργος Κατσάνος
Διοργάνωση-παραγωγή: ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ, www.mikri-arktos.gr
Διεύθυνση παραγωγής: Γερολυμάτου Βιβή
Επικοινωνία: Μαρία Τσολάκη

ΘΕΑΤΡΟ RADAR

Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93, Αθήνα – ΤΚ 11744

στάση μετρό: Αγ. Ιωάννης – τηλ. 2109769294
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ATHENS FOR KIDS
Ένα ταξίδι στην αγαπημένη μυθολογία ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά με πρωταγωνιστές τους θεούς του Ολύμπου και όχι μόνο.
Ηλικίες :6-9 ετών
Κλείστε έγκαιρα τη θέση σας γιατί είναι περιορισμένες.
Διάρκεια: 1.30 ώρα
Κόστος: παιδί 10ευρώ, ενήλικας 5ευρώ
περιορισμένος αριθμός παιδιών ανά ομάδα.Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο για το μουσείο που θα πληρώσετε εκει.
(10 ευρω για 1 ενήλικα)
παιδιά δωρεάν
Για κρατήσεις μόνο με αποστολή email

email: info@athensforkids.com

Κυριακή στις 11 π.μ. – 12:30 μ.μ.
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών / National Museum of Athens
ΣΙΝΕΜΑ

CineDoc Kids : Οι γλωσσοκόπτες – Αθήνα

Κυριακή στις 4 μ.μ. – 6 μ.μ. στον κινηματογράφο Δαναό

Οι γλωσσοκόπτες, Solveig Melkeraaen
85′ | 2017 | Νορβηγία | Ντοκιμαντέρ
Ηλικίες: 8+

Στις διακοπές της, η 9χρονη Ίλβα αποφασίζει να πιάσει δουλειά. Στο χωριό της γιαγιάς της, στη Βόρεια Νορβηγία, υπάρχει ένα επάγγελμα που παραδοσιακά κάνουν τα παιδιά: κόβουν τις γλώσσες των μπακαλιάρων, που θεωρούνται σπουδαίος μεζές! Με τη βοήθεια του 10χρονου Τομπάιας, η Ίλβα ξεπερνάει την αηδία της για τα ψάρια και μαθαίνει τα μυστικά της τέχνης. Και καθώς η φιλία τους δυναμώνει, η Ίλβα ανακαλύπτει ότι η ζωή στο χωριό κρύβει πολλά περισσότερα από τις γλώσσες των μπακαλιάρων…

Με την υποστήριξη των The Norwegian Embassy in Athens, Greece και The Norwegian Institute At Athens

ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ HOLIDAY EVENT

ΚΥΡΙΑΚΗ, 8/12/2019, BUBA BISTROT EXOTIQUE, ΚΗΦΙΣΙΑ 12μμ-12πμ

Το Buba Wonderland | The Community Project μεταμορφώνει το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο της Κηφισιάς σε ένα γιορτινό, πολυσυλλεκτικό holiday event για όλες τις ηλικίες!

Aσιατικό Thai και Vietnamese street food (by Madame PhúManChú) αλλά και μοναδικά Buba signature cocktails είναι μόνο η αρχή! Holiday market, festive makeovers, spirit space, live acts και DJ sets είναι κάποιες από τις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από τις 12 το μεσημέρι και θα κορυφωθούν το βράδυ με ένα HOLIDAY PARTY σε συνεργασία με τον Pepper Radio 96.6, DJ set απο τη Ρουμπίνη Σταγκουράκη και ένα φαντασμαγορικό show από τη μοναδική drag queen Holly Grace

HOLIDAY MARKET
Alexandra Koumba Designs ALEXQUISITE Designer Vintage Clothing, Vinyl Records, MePe Greece, Saristi Zuccherino Ζαχαροπλαστείο, Handmade earrings +more

YOU’VE GOT THE LOOK
Στο «You’ve got the look», το festive styling & beauty corner μας, fashion και beauty bloggers και influencers, σε συνεργασία με τους Karavan Clothing, MANOLO FASHION, URANIA GAZELLI, La Chaine by Fashionell και μακιγιάζ από τη M·A·C Cosmetics, θα σου προσφέρουν ένα συναρπαστικό session makeover & εορταστικά make up touch ups!

SPIRITUAL SPACE
Στο Spiritual Space θα βιώσεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία από επαγγελματίες παραδοσιακών ασιατικών και ευρωπαϊκών πανάρχαιων μεθόδων προβλέψεων. Λίγο πριν από τη νέα χρονιά μπορείς να ανακαλύψεις τι σου επιφυλάσσει αυτή, μέσα από tarot readings, I Ching προβλέψεις (κινέζικες αρχαίες παραδόσεις), καρμική αστρολογία και energy healing! Τα ζεστά tea infusions από τa Saristi Teas και χειροποίητα cupcakes θα συνοδεύσουν την επίσκεψή σου στο Spiritual Space και στο μέλλον σου…

KIDS CORNER
Στο Kids Corner του Buba Wonderland θα προσφέρονται λιχουδιές από το Zuccherino Ζαχαροπλαστείο, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν παραστάσεις από το Θέατρο Σκιών του Γιάννη Νταγιάκου ή να απασχοληθούν δημιουργικά, φτιάχνοντας τα δικά τους έργα τέχνης. Κι όλα αυτά σε μια γιορτή με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού το 10% όλων των εσόδων θα διατεθεί στο. Μπενάκειο Παιδικό.

Δείτε Επίσης

Μια γιορτή που έχει απ’ όλα θα απλωθεί στους χώρους του Buba Bistro Exotique για να κάνει τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των ημερών λίγο πιο εξωτική, πιο μυστηριακή και, κυρίως, πιο διασκεδαστική. Το Buba Wonderland | The Community Project θα σε κάνει να πιστέψεις στα μικρά θαύματα που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά σου!

Eίσοδος ΔΩΡΕΑΝ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Από τις 7 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα, ο δήμος Αθηναίων μας καλεί να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στην πιο λαμπερή Αθήνα που έγινε ποτέ, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη Δήμου ΑθηναίωνΣτολίδια, λαμπιόνια, παιχνίδια, μαζί με μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων και δράσεων, γεμίζουν κάθε γωνιά της πόλης με φως, την πασπαλίζουν με χρυσόσκονη και φτιάχνουν τον πιο μαγικό προορισμό των φετινών γιορτών για όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, κατοίκους της πρωτεύουσας και επισκέπτες.

#ChristmasInAthens | #CityOfAthens | 7 Δεκεμβρίου 2019 – 7 Ιανουαρίου 2020 | Χριστούγεννα στην Αθήνα / Christmas in Athens Δήμος Αθηναίων | Νιώσε τη μαγεία των Χριστουγέννων στην Αθήνα μέσα από εορταστικές εκδηλώσεις, happenings και εκπλήξεις με ελεύθερη είσοδο!
#Christmas2019 #αθηνα
*Πληροφορίες & αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο www.christmasinathens.gr

ΘΕΑΤΡΟ

Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά στο θέατρο Αλίκη

Κάθε Σάββατο στις 14:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 14:30

Τα Καινούργια ρούχα του βασιλιά, ένα από τα πιο διαχρονικά και δημοφιλή παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που επέλεξε να παρουσιάσει ως πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης από τις 9 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αλίκη, με μια ομάδα γνωστών και αγαπημένων συντελεστών, έχουν στόχο να γεμίσουν με γέλιο, μαγεία και ποίηση τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Έχουν περάσει πάνω από 180 χρόνια από την πρώτη δημοσίευσή της ιστορίας του Άντερσεν, όμως η εμβληματική φράση του παραμυθιού «Ο βασιλιάς είναι γυμνός!», ακόμη επανέρχεται πολύ συχνά στην καθημερινότητά μας, συμβολίζοντας την δύναμη της αλήθειας απέναντι στο ψέμα και την ζωτική ανάγκη η Εξουσία να διαθέτει ευθύνη, ταπεινότητα και γνώση για να μπορεί να αντέχει το βάρος της.

Ο εξαιρετικός στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος, που είχε υπογράψει το κείμενο και τα τραγούδια της μεγάλης καλλιτεχνικής και εμπορικής επιτυχίας Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας στο θέατρο Badminton πριν 3 χρόνια (πάνω από 100.000 εισιτήρια) δούλεψε τη θεατρική διασκευή και τα τραγούδια της παράστασης μαζί με τον Νίκανδρο Σαββίδη, νέο συγγραφέα με θητεία στο παιδικό θέατρο στην Κύπρο. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους: ένα κείμενο δυνατό, γεμάτο χιούμορ, λυρισμό, δράση και … πολλά πανέμορφα τραγούδια.

Ο νέος συνθέτης Μιχάλης Καλογεράκης, (παιδί της Δ’ Ακρόασης της Μικρής Άρκτου, γνωστός ήδη από τις εξαιρετικές μελοποιήσεις ποιημάτων που έχει συνυπογράψει με το δίδυμο αδελφό του Παντελή), έντυσε με το αποδεδειγμένο ταλέντο του την παράσταση και τα τραγούδια της με τη μουσική του, γεμίζοντάς την χρώματα, ενώ ο Φοίβος Δεληβοριάς τραγούδησε δύο από τα πιο όμορφα τραγούδια που «παίζουν» στο έργο.

Ο πολυαγαπημένος μικρών και μεγάλων Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, στην παράσταση Τα Καινούργια ρούχα του Βασιλιά, είναι ο Βασιλιάς και … ο σκηνοθέτης της!

Θέατρο Αλίκη | Αμερικής 4, Αθήνα

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top