Now Reading
“Το σπίτι μας καίγεται” – το συγκλονιστικό σχέδιο του Oliver Jeffers, για άλλη μία φορά πόσο θλιβερά επίκαιρο

“Το σπίτι μας καίγεται” – το συγκλονιστικό σχέδιο του Oliver Jeffers, για άλλη μία φορά πόσο θλιβερά επίκαιρο

Αυτή τη στιγμή δεν καίγονται απλώς σπίτια, καίγεται το σπίτι όλων μας….

Δεν υπάρχει πλέον μικρή ή μεγάλη φωτιά. Δεν έχει καμιά διαφορά πού έχει πιάσει φωτιά. Καναδά, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Αμερική, Αυστραλία; Όπου και να έχει ξεσπάσει φωτιά, το μόνο που έχει σημασία είναι ότι καίγεται το «σπίτι» η Γη κι ότι η θλίψη μας δεν είναι αρκετή για να προστατέψουμε τον πλανήτη μας – το σπίτι των παιδιών μας.

Ο Oliver Jeffers, συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων ευαισθητοποιημένος για θέματα οικολογικής συνείδησης, είχε γράψει πριν από 2 χρόνια συνοδεύοντας ένα σχέδιο που έφτιαξε με αφορμή τις καταστροφικές φωτιές στην Αυστραλία – πόσο θλιβερά επίκαιρο γίνεται δυστυχώς ξανά!

«Τα λόγια της Greta δεν μπορούν να επαναληφθούν αρκετά τώρα!
Πρώτα απ’ όλα, η Αυστραλία, ο κόσμος σου είναι ο κόσμος μας. Ο πόνος σας είναι ο πόνος μας. Είμαστε ένα. Βλέπετε τώρα πρώτοι τι θα υποφέρουν οι υπόλοιποι από εμάς σε λίγο. Παντού, όλοι: είμαστε ένας κόσμος.
Πιο τρομακτικές από τις λεγεώνες των νεκρών ζώων και τα αποτελέσματα της καμένης γης, είναι ο αριθμός των ανθρώπων που εξακολουθούν να προσποιούνται ότι είναι όλα μια σύμπτωση και αρνούνται ακόμα να κατανοήσουν ότι συνδέονται με το πώς οι σύγχρονοι άνθρωποι ζουν τη ζωή τους, πώς ζούμε και καταναλώνουμε πόρους, επειδή δεν ταιριάζει στους ανθρώπους να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους.

Δείτε Επίσης

Ξέρω ότι ουσιαστικά κηρύττω τη χορωδία με εκείνους που με ακολουθούν, αλλά είναι σημαντικό να το λέω. Ξανά και ξανά.
Η ώρα είναι τώρα.
Το να υποκρινόμαστε πλέον είναι αυτοκτονία.
Ακόμα και για όσους βρίσκονται “στον κόσμο τους”
Ειδικά για όσους είναι “στον κόσμο τους»

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top