Now Reading
Τα sos της σύλληψης και πώς να τονώσετε τη γονιμότητά σας

Τα sos της σύλληψης και πώς να τονώσετε τη γονιμότητά σας

Από τη διατροφή, το άγχος, το σεξ, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το να αποκτήσετε παιδί είναι ένα όνειρο ζωής για πολλά ζευγάρια. Και μπορεί να γίνει πραγματικότητα όταν δεν αγχώνεστε υπερβολικά και όταν δίνετε προσοχή σε ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.
Εδώ μερικοί απλοί φυσικοί τρόποι και καθημερινές υγιεινές συνθήκες που θα δώσουν ώθηση στη γονιμότητά και των δυο σας!
Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται!
Η κατανάλωση ενός σημαντικού πρωινού μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες με προβλήματα γονιμότητας. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μεγαλύτερου πρωινού μπορεί να βελτιώσει τις ορμονικές επιδράσεις του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), κύρια αιτία της υπογονιμότητας. Για γυναίκες με φυσιολογικό βάρος και πολυκυστικές ωοθήκες, η κατανάλωση των περισσότερων θερμίδων τους στο πρωινό μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης κατά 8% και τα επίπεδα τεστοστερόνης κατά 50%. Τα υψηλά επίπεδα και των δύο ορμονών αυτών μπορούν να συμβάλουν στην υπογονιμότητα. Επιπλέον, αυτές οι γυναίκες είχαν ωορρηξία 30% περισσότερο από τις γυναίκες που κατανάλωναν μικρότερο πρωινό και μεγαλύτερο δείπνο, γεγονός που υποδηλώνει βελτίωση της γονιμότητας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αύξηση του μεγέθους του πρωινού χωρίς μείωση του μεγέθους του βραδινού σας γεύματος είναι πιθανό να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Αυξήστε την πρόσληψη αντιοξειδωτικών

Τα αντιοξειδωτικά, όπως το φυλλικό οξύ και ο ψευδάργυρος έχει διαπιστωθεί ότι βελτιώνουν τη γονιμότητα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Τα αντιοξειδωτικά απενεργοποιούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα σας, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τόσο τα σπερματοζωάρια όσο και τα κύτταρα των ωαρίων. Μία μελέτη των νέων, ενήλικων ανδρών, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 75 γραμμαρίων καρυδιών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά την ημέρα βελτίωσε την ποιότητα του σπέρματος. Μια άλλη μελέτη που ακολούθησε 60 ζευγάρια που υποβάλλονται σε γονιμοποίηση in-vitro διαπίστωσε ότι η λήψη αντιοξειδωτικού συμπληρώματος είχε ως αποτέλεσμα 23% περισσότερες πιθανότητες σύλληψης.

Προσέξτε τη διατροφή και τα διατροφικά στοιχεία που προσλαμβάνετε

Προτιμήστε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, προτιμήστε τις φυτικές πηγές πρωτεΐνης, ελαττώστε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες αλλά και γενικότερα περιορίστε τους υδατάνθρακες, αποφύγετε τα κορεσμένα λιπαρά αλλά αυξήστε τα καλά λιπαρά όπως τις πηγές των ω-3 και ω-6. Προτιμήστε το πλήρες γάλα και γιαούρτι από τα άπαχα αντίστοιχα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μην ξεχνάτε την άσκηση

Κάνει καλό στη σωματική και την ψυχική υγεία. Βελτιώνει την αντοχή, την ανθεκτικότητα στον πόνο, αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών και μειώνει το άγχος!

Τα μικρά όχι και τα μεγάλα ναι

Πείτε όχι στην καφεΐνη, το αλκοόλ και το κάπνισμα! Πείτε στην ξεκούραση, τον καλό ύπνο και τις ώρες χαλάρωσης μαζί με τον σύντροφό σας. Πάρτε ένα φυσικό συmπλήρωμα και μια πολυβιταμίνη. Φροντίστε να έχει ο οργανισμός σας αρκετό απόθεμα σιδήρου. Εκπαιδεύστε τη θετική σκέψη και την αισιοδοξία. Φροντίστε να είστε σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Μειώστε τις πηγές του άγχους. Απλοποιήστε τη ζωή σας και προσπαθήστε να είστε σε επαφή με τη φύση. Βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε κατά τη διάρκεια της μέρας. Ξεκλέψτε λίγο χρόνο για ονειροπόληση. Αποφύγετε τους τοξικούς ανθρώπους και οτιδήποτε τοξικό στη ζωή σας.

Φτιάξτε το σωστό χρονοδιάγραμμα

Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος γρήγορα είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει σεξ στην κατάλληλη στιγμή του κύκλου σας.

Εάν έχετε τακτικούς κύκλους, θα έχετε ωορρηξία περίπου δύο εβδομάδες πριν από την περίοδό σας. Αυτό σημαίνει ότι η γόνιμη μέρα σας θα είναι οι επτά ημέρες πριν από την αναμενόμενη ωορρηξία.

Εάν έχετε ακανόνιστους κύκλους, μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να προβλέψετε πότε θα έχετε ωορρηξία και πότε θα είναι η γόνιμη μέρα σας.

Υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσδιορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια την ωορρηξία σας και τη γόνιμη μέρα.

Τεστ ωορρηξίας

Αυτά τα κιτ είναι παρόμοια με τα τεστ εγκυμοσύνης. Θα κάνετε ούρηση στις δοκιμαστικές ταινίες κάθε πρωί, ξεκινώντας λίγες μέρες πριν από τις μέρες που νομίζετε ότι θα έχετε ωορρηξία.

Δείτε Επίσης

Οι δοκιμαστικές ταινίες ανιχνεύουν την ωχρινοποιητική ορμόνη (LH). Που εμφανίζεται αμέσως πριν από την ωορρηξία.

Μόλις λάβετε ένα θετικό αποτέλεσμα (ελέγξτε τις οδηγίες δοκιμής για λεπτομέρειες), θα πρέπει να κάνετε σεξ εκείνη την ημέρα και για τις επόμενες ημέρες.

Σεξ

Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με το σεξ, τη γονιμότητα και πώς να κάνετε την εγκυμοσύνη πιο πιθανή. Ορισμένες από αυτές προτείνουν διαφορετικές θέσεις ή διατηρώντας τους γοφούς προ τα πάνω μετά το σεξ για μια χρονική περίοδο.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι εάν οι οργασμοί της γυναίκας (ή όχι) είναι έντονοι, η σύλληψη είναι πιο πιθανή. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Υγιές σώμα, υγιή εγκυμοσύνη

Πριν προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος, θα πρέπει να προσπαθήσετε να είστε όσο το δυνατόν πιο υγιείς. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι γιατροί θα συστήσουν να κλείσετε ραντεβού με τον μαιευτήρα σας πριν να μείνετε έγκυος.

Σε αυτήν την επίσκεψη, θα μιλήσετε για υπάρχοντα προβλήματα υγείας και θα εξεταστείτε για γενετικές ασθένειες. Μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε και άλλες ανησυχίες για την υγεία που μπορεί να έχετε.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top