Now Reading
Τα sos για νέους μπαμπάδες

Τα sos για νέους μπαμπάδες

Γιατί κι οι μπαμπάδες χρειάζονται βοήθεια!

Όπως και οι μέλλουσες ή νέες μαμάδες έτσι κι άνδρες που αναμένεται να γίνουν σύντομα μπαμπάδες ή που πρόσφατα απέκτησαν μωρό χρειάζονται ενημέρωση, συμβουλές, καθοδήγηση και συμπαράσταση.

Έτσι και για τους νέους μπαμπάδες όσο πιο νωρίς φτιάξουν ένα δίκτυο υποστήριξης τόσο μεγαλύτερη άνεση, ασφάλεια και εμπιστοσύνη θα νιώσουν με τη νέα τους ιδιότητα και τις σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους.

Μπαμπάδες ενωμένοι ποτέ νικημένοι

Μπορεί κάθε παιδί και κάθε οικογένεια να είναι διαφορετική αλλά κάποιες αξίες είναι σταθερές και τα βασικά στάδια ανάπτυξης κοινά για τους περισσότερους ανθρώπους. Οπότε κάθε εμπειρία και κάθε συμβουλή είναι χρήσιμη κι απαραίτητη.

Εγγυημένη σοφία

Όταν μιλάμε για συμβουλές και πατρότητα, όπως και οι νέες μαμάδες εμπιστεύονται συνήθως τη μαμά τους έτσι κι οι νέοι μπαμπάδες είναι καλό να εμπιστευτούν τον δικό τους μπαμπά και να του ζητήσουν να τους μεταλαμπαδεύσει λίγο από την εμπειρία τους. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να μπει και η σχέση τους σε μια νέα πορεία. Δυναμική και ωφέλιμη και για τους δύο αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια.

Ο γυναικολόγος δεν είναι μόνο γιατρός της μέλλουσας μαμάς

Όπως και ο παιδίατρος δεν είναι γιατρός μόνο του μωρού. Είναι σημαντικό να έχετε άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση και από τους δύο. Και να παρακολουθείτε από κοντά όλα τα στάδια – αρχικά της σύλληψης εγκυμοσύνης αλλά και της γέννησης εν συνεχεία και της ανατροφής του μωρού.

Το ισχυρό όπλο της γνώσης

Καλές οι ιστορίες και οι διηγήσεις, αλλά ευτυχώς στις μέρες μας υπάρχει μεγάλη ποικιλία βιβλίων για μέλλοντες και νέους μπαμπάδες αλλά και αρκετές έγκυρες σελίδες και ομάδες στο διαδίκτυο που προσφέρουν και πλήρη κι ασφαλή ενημέρωση αλλά και ψυχολογική υποστήριξη αν χρειαστεί.

It takes two to tango

Δείτε Επίσης

Και δύο χρειάζονται και για να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί – συνήθως… Μπορεί η γυναίκαι να φέρει στον κόσμο το μωρό αλλά είστε μαζί σε όλο αυτό. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε. Συνεργασία, επαφή, επικοινωνία είναι λέξεις κλειδιά μεταξύ των συντρόφων εξίσου σημαντικά με τις λέξεις αγάπη, τρυφερότητα, φροντίδα. Μπαμπάς σημαίνει μαθαίνω να φροντίζω ένα μωρό και συνεχίζω να φροντίζω τη σύντροφό μου και τη σχέση μας – όσο και τον εαυτό μου (το ίδιο ισχύει και για τις μαμάδες)

Εμπιστευτείτε το ένστικτο

Τόσο το μητρικό της νέας μαμάς αλλά και το δικό σας πατρικό ένστικτο. Δεν γεννιόμαστε γονείς αλλά με το που γεννιέται το παιδί μας η φύση έχει φροντίσει να αναπτύσσεται τόσο στη μαμά όσο και στον μπαμπά το γονεϊκό ένστικτο – εμπιστευθείτε το και μάθετε να το ακούτε.

Έκρηξη συναισθημάτων

Όλοι μιλάνε για τις ορμόνες των γυναικών και πόσο επηρεάζονται από την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα, σε ένα βαθμό το ίδιο ισχύει και για τους μέλλοντες μπαμπάδες – είναι απόλυτα φυσιολογικό όπως απόλυτα φυσιολογικό είναι και η πληθώρα των συναισθημάτων που ώρες ώρες θα σας κατακλύζει και δεν θα ξέρετε πώς να διαχειριστείτε. Μιλήστε σε φίλους, μιλήσετε σε άλλους μπαμπάδες, μιλήστε με τη σύντροφό σας. Η πατρότητα είναι εξίσου σημαντική κι εξίσου μαγική με τη μητρότητα – απολαύστε την.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top