Now Reading
«Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» αποδεικνύουν δάσκαλοι στην Ισπανία φορώντας φούστες

«Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» αποδεικνύουν δάσκαλοι στην Ισπανία φορώντας φούστες

Για «Ένα σχολείο που εκπαιδεύει με σεβασμό, διαφορετικότητα, μεικτή εκπαίδευση και ανοχή. Ντύσου όπως θες! Συμμετέχουμε στην καμπάνια #clotheshavenogender»

Άνδρες δάσκαλοι και μαθητές στην Ισπανία έρχονται στην τάξη με φούστες εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σε ένα αγόρι που αποβλήθηκε επειδή φορούσε ένα τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι εκπαιδευτικοί ελπίζουν ότι η διαμαρτυρία τους, που ονομάζεται #ClothesHaveNoGender (#LaRopaNoTieneGenero), θα πετύχει να αμφισβητήσει τα στερεότυπα των φύλων.

Το κίνημα ξεκίνησε όταν ο δάσκαλος μαθηματικών Jose Piñas φόρεσε μια φούστα για την τάξη του, αφού ο μαθητής Mikel Gómez, 15 ετών, εκδιώχθηκε από το σχολείο και αναγκάστηκε να δει έναν ψυχολόγο αφού επέλεξε να φορέσει μια φούστα για την προώθηση της μη συμμόρφωσης του φύλου. Ένα βίντεο από τον Gómez που περιγράφει το περιστατικό παρακολούθησαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια στο TikTok.

Ο Piñas είχε επίσης ένα μήνυμα για τους οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη διαμάχη των μαθητών του. «Πριν από 20 χρόνια υπέστη διωγμούς και προσβολές για τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου στο ινστιτούτο όπου είμαι τώρα δάσκαλος», έγραψε ο Piñas στα κοινωνικά μέσα.

«Πολλοί δάσκαλοι, πιστεύουν το αντίθετο. Θέλω να συμμετάσχω στην διαμαρτυρία του μαθητή, Mikel, ο οποίος αποβλήθηκε και στάλθηκε στον ψυχολόγο επειδή πήγε στην τάξη με φούστα», πρόσθεσε.

Αναλαμβάνοντας το σκοπό αυτό, δύο ακόμη δάσκαλοι – ο Manuel Ortega, 37 ετών και ο Borja Velúquez, 36 ετών – στο δημοτικό σχολείο Virgen de Sacedón στο Βαγιαδολίδ, σύμφωνα με την έκθεση του El Pais, αποφάσισαν να κάνουν τον Μάιο τον μήνα που φορούν φούστες κάθε μέρα. Η απόφασή τους ήρθε αφού ένας από τους μαθητές του εκφοβίστηκε με ομοφοβικές δυσφημίες.

«Ένα σχολείο που εκπαιδεύει με σεβασμό, ποικιλομορφία, συν-εκπαίδευση και ανοχή», δήλωσε ο Velúquez στις 29 Απριλίου. «Ντύστε όπως θέλετε! Συμμετέχουμε στην καμπάνια #clotheshavenogender. ”

Οι μαθητές προσέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα σχολεία τους για την υποστήριξη του Γκόμεζ και των προσπαθειών των δασκάλων, καθώς εκατοντάδες αγόρια εμφανίστηκαν στο σχολείο φορώντας φούστες στις 4 Νοεμβρίου, έγραψε ο El Pais. Εν τω μεταξύ, μια ομάδα αποφοίτων – ανδρών και γυναικών – από σχολεία στη Γαλικία, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Johan Carballeira, συγκεντρώθηκε σε φούστες τους τελευταίους έξι μήνες για να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία κατά της διάκρισης λόγω ταυτότητας φύλου, ανέφερε ο el Público στις αρχές του μήνα, πανελλαδική μετακίνηση προς την ανοχή.

Έκτοτε, το Ινστιτούτο συμφώνησε να προσφέρει ένα μάθημα για την ισότητα των φύλων.

Είπε ο διαμαρτυρόμενος Λία Μεντουίννα Ότερρο στον Ελ Πούμπλι, «Μας λένε πάντα για την ανάγκη εκμάθησης μαθηματικών, ιστορίας, γλώσσας… Αλλά όχι για κάτι τόσο σημαντικό όσο η ισότητα και όχι μόνο για το φύλο».

(το άρθρο στηρίχθηκε σε δημοσίευση στο nypost.com)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top