Now Reading
Ποια πράγματα δεν ξεχνούν ποτέ τα ζευγάρια σε ευτυχισμένους γάμους

Ποια πράγματα δεν ξεχνούν ποτέ τα ζευγάρια σε ευτυχισμένους γάμους

Τέσσερα συστατικά επιτυχίας ενός ευτυχισμένου γάμου

Με τη βέρα στο δεξί, η συμφωνία είναι πλέον εξασφαλισμένη: είστε επίσημα παντρεμένοι. Τώρα μπορείτε να καθίσετε αναπαυτικά, να χαλαρώσετε και να ζήσετε ευτυχισμένοι για πάντα, σωστά; Λάθος! Φυσικά, θα μπορούσατε να κάνετε πίσω και να χαλαρώσετε, αλλά αυτό θα σας οδηγήσει κατευθείαν σε ένα μονοπάτι προς τη δυστυχία. Πιστέψτε με, κανείς δεν πιστεύει ότι είναι εκείνοι που πηγαίνουν από ένα χαρούμενο «δέχομαι» σε ένα άσχημο διαζύγιο, αλλά αν δεν συνεχίσετε να καλλιεργείτε τη σχέση σας, ο ευτυχισμένος, νέος γάμος θα βρει γρήγορα το τραγικό του τέλος. Έχετε επενδύσει πολλά στη σχέση σας μέχρι στιγμής, οπότε μη γλιστρήσετε προς τη σκοτεινή πλευρά. Μπορείτε να αποφύγετε την καταστροφή του γάμου εάν κάνετε τακτικά αυτά τα τέσσερα πράγματα αγάπης.

Τα ζευγάρια με χαρούμενους γάμους δεν ξεχνούν ποτέ να κάνουν αυτά τα 4 μικρά πράγματα:

Κρατάνε την ιστορία τους ζωντανή

Πιθανότατα έχετε βγει για χρόνια και αφιερώσατε πολύ χρόνο για να μάθετε κάθε μικρή λεπτομέρεια για τον σύντροφό σας. Πώς αλλιώς θα ξέρατε ότι θέλατε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας με αυτό το άτομο, σωστά; Άντεξατε μήνες προετοιμασιών γάμου, εξισορροπήσατε κάθε μία από τις μοναδικές σας απόψεις και επιθυμίες για να φτάσετε στη μεγάλη μέρα. Νιώθετε να τα έχετε καταφέρει.

Μόνο που ο γάμος δεν τελειώνει – εκεί αρχίζει. Δεν είναι ένα βιβλίο ενός κεφαλαίου που τελειώνει με το «δέχομαι». Είναι μια μεγάλη, διαρκής ιστορία που πάντα ξετυλίγεται, μεγαλώνει, αλλάζει και συνεχίζει να τραβάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Οι χαρακτήρες και η πλοκή αλλάζουν μέσα από τις διάφορες εμπειρίες της ζωής σας μαζί – και οι προκλήσεις θα είναι πάντα μέρος της ιστορίας σας. Αλλά, ελπίζουμε, θα είστε πάντα εκεί ο ένας για τον άλλον, πάντα μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλον. Συνειδητοποιώντας ότι ο γάμος σας ήταν απλώς το πρώτο κεφάλαιο μιας όμορφης ιστορίας που δημιουργείτε συνεχώς μαζί.

Συνεχίστε να φλερτάρετε ο ένας τον άλλον

Θυμάστε όταν ξεκινήσατε να βγαίνετε για πρώτη φορά και ζούσατε χωριστά; Έπρεπε να σχεδιάσετε για το πώς να περάσετε χρόνο μαζί. Τώρα ζείτε μαζί και βλέπετε ο ένας τον άλλον κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται καν να σκεφτείτε πότε θα δείτε τον σύντροφό σας στη συνέχεια. Είναι όμως ο χρόνος που περνάτε μαζί είναι της ίδιας ποιότητας που ήταν πριν ή απλώς κάθεστε δίπλα δίπλα στον καναπέ και παρακολουθείτε κάτι; Μη θεωρείτε δεδομένη τη φυσική σας εγγύτητα. Η σκέψη ή η νοοτροπία αυτή δίνει λιγότερο νόημα στον κοινό σας χρόνο. Η ζωή και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας αντικαθιστούν γρήγορα τον ρομαντισμό και την πραγματική σύνδεση. Συνεχίστε να φλερτάρετε ο ένας τον άλλον για πολύ καιρό στην κοινή σας παντρεμένη ζωή. Επιτρέπει στη σχέση σας να βγαίνει έξω από την καθημερινότητα και να αναζωπυρώνει συνεχώς τη σύνδεσή σας. Μην σταματήσετε ποτέ να φτιάχνετε συνθήκες dating! Προγραμματίστε εναλλάξ τα βράδια των ραντεβού σας. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε διασκεδαστικές και παντοτινές αναμνήσεις.

Τιμήστε πρώτα και κύρια τη συντροφικότητά σας

Το να ανακαλύψετε ότι πρόκειται να κάνετε μαζί ένα παιδί είναι μια από τις πιο θαυμάσιες και αξέχαστες εμπειρίες στη ζωή. Με τόση προσμονή, χαρά και αλλαγή που φέρνει η δημιουργία οικογένειας, συχνά η βασική σχέση μεταξύ του ζευγαριού χάνεται στο ανακάτεμα. Η σχέση μεταξύ των δυο σας θυσιάζεται στη νέα σχέση που ονομάζουμε «οικογένεια». Αλλά θα πρέπει πάντα να τιμάτε και να καλλιεργείτε τη συνεργασία σας ως ζευγάρι ως ένα μοναδικό και ξεχωριστό σώμα σχέσεων. Οι σχέσεις μεταξύ ζευγαριών και οικογενειών είναι τόσο πολύ διαφορετικές. Η προσπάθεια συγχώνευσης των δύο θα καταστρέψει τελικά το ένα – που 9 φορές στις 10 καταλήγει να είναι ο γάμος. Όταν προσθέτετε παιδιά στην οικογένειά σας, γιορτάστε και απολαύστε την ευτυχία, αλλά πάντα να τιμάτε και να καλλιεργείτε μια ξεχωριστή σχέση και με τον σύζυγό σας.

Προσθέστε το «εμείς», αλλά κρατήστε και το «εγώ»

Μια από τις αγαπημένες μου ρομαντικές κωμωδίες όλων των εποχών είναι ο Τζέρι Μαγκουάιρ. Όλοι μας διώχνουν τη ρομαντική ευδαιμονία όταν προφέρει τις λέξεις «Με ολοκληρώνεις». Αναστεναγμός… τόσο ρομαντικός. Αλλά αυτή είναι μια τόσο καταστροφική ιδέα που δεν θα οδηγήσει ποτέ σε μια υγιή, βιώσιμη σχέση. Η ιδέα ότι δύο άνθρωποι που έρχονται μαζί καταλήγουν σε ολότητα είναι βαθιά εσφαλμένη. Υποδηλώνει ότι ο μόνος τρόπος μας προς την ολότητα είναι μέσω μιας σχέσης.

Τα μαθηματικά για μια υγιή σχέση είναι 1 + 1 = 3. Εάν έχετε δύο ολόκληρα άτομα που ενώνονται για να σχηματίσουν ένα ζευγάρι, υπάρχουν 3 σχέσεις: η σχέση σας με τον εαυτό σας, η σχέση του/της συζύγου σας με τον εαυτό του και τη σχέση που δημιουργείτε μαζί. Για να διατηρήσετε έναν επιτυχημένο γάμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει πάντα να καλλιεργείτε τη σχέση σας με τον εαυτό σας και να δημιουργείτε τον χώρο για τον σύζυγό σας να κάνει το ίδιο. Όσο πιο ολοκληρωμένοι είστε ως άτομα, τόσο πιο επιτυχημένος και υγιής θα είναι ο γάμος σας. Λοιπόν, είναι ευτυχώς πάντα εφικτό; Φυσικά είναι. Το μυστικό είναι να προστατεύσετε ενεργά τον νέο σας γάμο, δεσμευόμενοι συνειδητά για μια ολόκληρη ζωή να φροντίζετε τον εαυτό σας και τη συντροφικότητά σας. Αν το κάνετε, αντί να καταδικαστείτε, ο γάμος σας θα ανθίσει στην ευδαιμονία που ελπίζατε όταν είπατε το «ναι».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top