Now Reading
Σορμπέ πορτοκαλιού: η απόλυτη γεύση του αποκαλόκαιρου

Σορμπέ πορτοκαλιού: η απόλυτη γεύση του αποκαλόκαιρου

Μια παγωμένη απόλαυση για όλο τον χρόνο

Αν το σορμπέ και το παγωτό είχαν ερωτική σχέση, θα ήταν το απόλυτο σερμπέτι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 5 συστατικά και λίγες ώρες για αυτήν την εκδοχή. Πασπαλίστε με σαντιγί για το τέλειο ελαφρύ και δροσιστικό καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Η κορυφαία συμβουλή μας για να κάνετε το σορμπέ πορτοκαλιού σας όσο το δυνατόν καλύτερο: Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​και συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού. Όχι μόνο θα προσφέρει όμορφο χρώμα, αλλά θα αναδείξει τη γεύση δεκαπλάσια. Ο χυμός πορτοκαλιού που αγοράζεται στο εμπόριο παρασκευάζεται συχνά από συμπύκνωμα, δίνοντάς του μια υπερβολικά γλυκιά, μοναδική έντονη γεύση. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​​​για την κλασική, νοσταλγική γεύση πορτοκαλιού και στη συνέχεια να το ενισχύσετε με λίγο συμπυκνωμένο και ζαχαρούχο γάλα. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη θα καθοδηγήσει την υφή του σορμπέ να είναι κάπου ανάμεσα σε ένα παγωτό και γρανίτα.

Το σορμπέ πορτοκαλιού είναι επίσης ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για να το σερβίρετε όλο τον χρόνο, είτε για να φύγει από το στόμα σας η έντονη γεύση ενός φαγητού είτε ως τον τέλειο επίλογο σε ένα ελαφρύ γεύμα. Θέλετε να το κάνετε νωρίτερα; Μόλις το σορμπέ έχει αναδευτεί στην παγωτομηχανή, μεταφέρετε σε ένα πλαστικό ή γυάλινο δοχείο με καπάκι για να μην κρυσταλλώσει στην κατάψυξη. Θα διατηρηθεί έως και 1 μήνα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ώρες 20 λεπτά

CAL/SERV:

80

Συστατικά

1 1/3 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (από 4 περίπου πορτοκάλια), στραγγισμένος

1 φλ. συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού

3/4 φλ. συμπυκνωμένο γάλα

2 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα

Δείτε Επίσης

1/2 κουτ. αλάτι

Εκτέλεση

Καταψύξτε το μπολ της παγωτομηχανής σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού, τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού, το γάλα εβαπορέ, το συμπυκνωμένο γάλα και το αλάτι. Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, 30 με 40 λεπτά.

Ρίξτε το μείγμα του χυμού πορτοκαλιού στο παγωμένο μπολ παγωτού και ανακατέψτε μέχρι να παγώσει το σορμπέ και να πάρει ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα και η συνοχή να είναι σαν παγωμένο μαλακό σερβίρισμα, περίπου 30 λεπτά.

Μεταφέρετε το σορμπέ σε ένα δοχείο ανθεκτικό στην κατάψυξη. Παγώστε τουλάχιστον 2 ώρες ή έως και 1 μήνα.

Πηγή: botrini.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top