Now Reading
Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Μια τραγανή κι ανάλαφρη απόλαυση που θα σας ενθουσιάσει και μπορεί να γίνει κι αγαπημένο σχολικό σνακ

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός. Επιπλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το στρογγυλό τους σχήμα και τη διαμόρφωσή τους, μπορείτε να τα κόψετε σε τετράγωνα και να απλώσετε το γλάσο τυρί κρέμα από πάνω!

ΥΛΙΚΑ:

12 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ   

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλ. (2 μπαστούνια) βούτυρο, συν περισσότερα για τηγάνι

1 (350 γρ) συσκευασία marshmallows

1 κουτ. κανέλα, συν επιπλέον για πασπάλισμα

1/4 κουτ. αλάτι

5 φλ. δημητριακά ρυζιού

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

30 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλ. ζάχαρη άχνη

Δείτε Επίσης

1/4 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. βαριά κρέμα, προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε τη βάση με τα δημητριακά ρυζιού: Λιπάνετε ένα ταψί με βούτυρο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι βούτυρο. Προσθέστε marshmallows και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς. Ανακατέψτε με κανέλα και αλάτι, στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τα δημητριακά ρυζιού χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε απαλά από πάνω με σπάτουλα. Αφήστε να κρυώσει για 25 λεπτά και στη συνέχεια κόψτε σε 12 τετράγωνα. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να στρογγυλέψετε τις άκρες και να σχηματίσετε στρογγυλούς δίσκους – όπως ρολά κανέλας. (Εάν το μείγμα κολλάει στα χέρια σας, δοκιμάστε να βρέξετε τις παλάμες σας με νερό πριν το σχήμα.) Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το γλάσο: Σε ένα μεσαίο μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το γλάσο είναι πολύ παχύ, προσθέστε κρέμα γάλακτος ½ κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Βάλτε το σε ένα κορνέ ή σε πλαστική σακούλα που μπορεί να επανασφραγισθεί και περάστε με γλάσο τα ρολάκια. Πασπαλίστε με κανέλα πριν τα σερβίρετε.

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top