Πώς να φτιάξεις σπιτικές μπάρες granola
Φυσική ενέργεια και υπέροχη γεύση για κάθε στιγμή
Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες granola; Και τώρα είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις όλα τους τα συστατικά! Μπορείς να τροποποιήσεις αυτήν τη συνταγή βάζοντας τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή τα αποξηραμένα φρούτα που προτιμάς. Βεβαιώσου ότι κόβεις τα μεγάλα κομμάτια φρούτων ή ξηρών καρπών σε μικρά κομμάτια – αυτό θα βοηθήσει στην ενοποίηση των υλικών.
Εδώ είναι μερικά διαφορετικά φρούτα ή ξηροί καρποί που μπορείς να προσθέσεις! Μπορείς επίσης πάντα να προσθέσεις μερικά τσιπ σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας στο τέλος!
Ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα: Κεράσια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, μπανάνα, σμέουρα, φράουλες, μάνγκο, παπάγια
Ολόκληρα αποξηραμένα φρούτα: σταφίδες – μαύρες, κίτρινες
Ολόκληροι σπόροι: Ηλιόσποροι, πασατέμπο, σουσάμι
Ψιλοκομμένα καρποί: Καρύδια, ολόκληρα αμύγδαλα, πεκάν, καρύδια macadamia
Θα μπορούσες επίσης να ρίξεις σε μια κουταλιά της σούπας ή δύο, φύτρο σιταριού, chia ή αλεσμένο λιναρόσπορο!
ΥΛΙΚΑ:
14
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Σπρέι μαγειρικής (προαιρετικά για να λαδώσεις το ταψί)
2 φλ. νιφάδες βρόμη
3/4 φλ. μισά πεκάν, ψιλοκομμένα
1/2 φλ. ωμό πασατέμπο
1/2 φλ. φέτες αμύγδαλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. μέλι
1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ. αλάτι
1 μεγάλο ασπράδι αυγού
1/2 φλ. αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1/2 φλ. αποξηραμένες φράουλες, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Συνδυάζεις τη βρόμη, τα πεκάν, το πασατέμπο και τα αμύγδαλα σε μια αντικολλητική λαμαρίνα ή ταψί με κόλλα ψησίματος. Απλώνεις σε ομοιόμορφη στρώση και ψήνεις μέχρι να ψηθούν ελαφρά, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου, περίπου 15 λεπτά. Μειώνεις τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150°. Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτεις το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάς ελαφρά έως ότου συνδυαστεί καλά και διαλυθεί η καστανή ζάχαρη. Προσθέτεις το ασπράδι και ανακατεύεις έντονα μέχρι να συνδυαστούν πλήρως. Προσθέτεις στο μείγμα τη φρυγανισμένη βρόμη. Προσθέτεις το βερίκοκο, τις φράουλες και τις σταφίδες. Απλώνεις το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί που έχεις καλύψει με κόλλα ψησίματος (αντικολλητική μεμβράνη ψησίματος). Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, πιέστε το πάνω μέρος για ελαφρώς συμπαγές μείγμα και για να δημιουργήσεις μια πιο ομοιόμορφη κορυφή. Ψήνεις μέχρι να γίνει ανοιχτό χρυσό, 27 έως 30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Αφαιρείς το ψημένο μείγμα και αφού κρυώσει στη συνέχεια κόβεις τις μπάρες.