Now Reading
Πώς να φτιάξετε το τέλειο πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

Πώς να φτιάξετε το τέλειο πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

Κι αν δεν μπορούμε να πάμε μακριά από το σπίτι, μπορούμε ακόμα να πιάσουμε τον Μάη!

Με την καραντίνα να μην έχει τελειώσει ακόμα και τις μετακινήσεις να μην επιτρέπονται προς το παρόν, αλλά και την απειλή του κορωνοϊού να συνεχίζει να υπάρχει έστω κι αν είναι αόρατη, δεν αναμένεται να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά με τον κλασικό τρόπο.
Ωστόσο μπορείτε ακόμα να τιμήσετε τη μέρα και να δημιουργήσετε το εθιμοτυπικό πρωτομαγιάτικο στεφάνι…
Για να φτιάξετε το πιο όμορφο πρωτομαγιάτικο στεφάνι δεν θα χρειαστείτε να ξυπνήσετε αχάραγα, να διανύσετε χιλιόμετρα ή να ψάξετε να βρείτε τα πιο σπάνια και εξωτικά λουλούδια.
Δεν θα χρειαστείτε να βρείτε το πιο ευλύγιστο κλωνάρι για να χρησιμοποιήσετε ως βάση. Δεν είναι απαραίτητο να έχει αψεγάδιαστο σχήμα, να είναι πρωτότυπο ή εντυπωσιακό…

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να γίνετε ένα με τη φύση, να διαλέξετε τα λουλούδια μαζί με τα παιδιά σας και να φτιάξετε παρέα το στεφάνι. Αυτοσχεδιάστε, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, εμπιστευτείτε την έμπνευση των παιδιών και δώστε τους την ελευθερία εκείνα να σας οδηγήσουν με τις ιδέες τους.

Δεν χρειάζεται να πάτε στην εξοχή για να μαζέψετε τα “υλικά” για το στεφάνι σας, μπορεί να είναι λουλούδια κομμένα από τον κήπο ή ακόμα και από τις γλάστρες στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας, μπορεί να πάρετε ανθισμένα κλαδιά δέντρων, αυτή την εποχή όπου κι αν σας βρίσκει η μέρα, στην πόλη ή στην ύπαιθρο, οι επιλογές που έχετε ως πρώτη ύλη για το στεφάνι σας είναι άπειρες. Παπαρούνες, μαργαρίτες, χαμομήλια, και λουλούδια με όλων των λογιών τα χρώματα.

Αφήστε το πνεύμα του εορτασμού της φύσης, της αναγέννησης, της προετοιμασίας για το καλοκαίρι να σας κυριεύσει, να χαλαρώσετε, να γίνετε ξανά παιδιά και μαζί με τα παιδιά σας να νιώσετε κι εσείς ένα κομμάτι της γης που ανθίζει, ευωδιάζει κι είναι έτοιμο να δώσει καρπούς. Μη φοβηθείτε να λερωθείτε, να πιάσετε το χώμα στα χέρια σας, να κυλιστείτε στο χορτάρι και στο πράσινο. Και κυρίως μην αποτρέψετε τα παιδιά σας από το να ευχαριστηθούν την επαφή τους με τη φύση.

Μιλήστε στα παιδιά για τα λουλούδια, για το πώς λέγονται, δείξτε τους διαφορετικά είδη. Κάντε μια βόλτα σε ένα φυτώριο, σε έναν βοτανικό κήπο, πάρτε σπόρους για να φυτέψετε δικά σας φυτά.

Δείτε Επίσης

Το μήνυμα της πρωτομαγιάς να είναι σεβασμός και αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον και χαράς και αγάπης για τα παιδιά όλου του κόσμου!

(Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι το κρεμάμε στην πόρτα ή στο μπαλκόνι και το καίμε στις 23 Ιουνίου τηρώντας το έθιμο του κλύδωνα)

Μια πρωτότυπη ιδέα είναι να φτιάξετε χάρτινα λουλούδια και με αυτά να δημιουργήσετε γιρλάντες ή και διαφορετικά στεφάνια…

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top