Now Reading
Πώς να υποδεχθείτε τον πρώτο καύσωνα… στο μπαλκόνι!

Πώς να υποδεχθείτε τον πρώτο καύσωνα… στο μπαλκόνι!

Ιδέες δημιουργικής απασχόλησης για όταν χτυπάνε κόκκινο οι θερμοκρασίες

Γεμίσετε δημιουργικά τις ώρες σας με τα παιδιά σκαρώνοντας τα παρακάτω παιχνίδια στη βεράντα ή την αυλή του σπιτιού σας. Είναι εύκολα, δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα και υπόσχονται πολλές ώρες διασκέδασης – γιατί ποιο πιτσιρίκι, αλήθεια, δεν απολαμβάνει το παιχνίδι με το νερό, ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασία φτάνει στα ύψη;

1. Ice age: Τοποθετήστε στην κατάψυξη ένα δοχείο με νερό, στο οποίο θα έχετε ρίξει διάφορα πολύχρωμα, πλαστικά παιχνίδια και αφήστε το να παγώσει. Βγάλτε το από την κατάψυξη και προκαλέστε τα παιδιά να σπάσουν τον πάγο για να απελευθερώσουν από το εσωτερικό του τα εγκλωβισμένα παιχνίδια. Βοηθήστε τα να επισπεύσουν τη διαδικασία, αν θέλετε, ρίχνοντας από πάνω χοντρό αλάτι ή μια κανάτα με ζεστό (όχι καυτό) νερό.

2. Φτιάχνοντας έναν καταρράκτη: Αν υπάρχει ένας ελεύθερος τοίχος ή ξύλινος φράχτης, στερεώστε σε διάφορα ύψη του μικρούς σωλήνες και κομμένα πλαστικά μπουκάλια με το στόμιο προς τα κάτω, έτσι ώστε όταν τα παιδιά ρίχνουν νερό σε εκείνο που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο, να δημιουργείται ένας μικρός καταρράκτης. Δηλαδή, το νερό να κυλάει από δοχείο σε δοχείο και να καταλήγει σε μια λεκάνη στο δάπεδο ή το έδαφος. Ανακυκλώστε στο τέλος του παιχνιδιού το νερό, ποτίζοντας με αυτό τις γλάστρες ή τον κήπο σας.

3. Πάμε για ψάρεμα. Είναι μάλλον το απλούστερο στην προετοιμασία παιχνίδι με νερό (μετά το μπουγέλο). Γεμίζετε μια διάφανη λεκάνη με νερό, προσθέτετε μικρά βότσαλα ώστε να δημιουργηθεί ένας βυθός, πλαστικά παιχνίδια και καραβάκια να επιπλέουν στην επιφάνεια.

Δείτε Επίσης

4. Μικροί καλλιτέχνες εν δράση: Μοιράστε το νερό σε διαφορετικά μπολ και προσθέστε στο καθένα από ένα διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής. Γεμίστε με αυτό πλαστικά μπουκαλάκια vaporisateur και αφήστε τα παιδιά σας να ψεκάσουν ένα μεγάλο λευκό χαρτόνι που θα έχετε απλώσει στο δάπεδο ή στερεώσει στον τοίχο, κάνοντας έτσι το δικό τους γκράφιτι. Μπορείτε να παίξετε και με φιγούρες στένσιλ, που θα έχετε κόψει προηγουμένως εσείς ή θα έχετε αγοράσει έτοιμες από καταστήματα με είδη χειροτεχνίας.

5. Tea time: Καθώς τα νήπια απολαμβάνουν τα παιχνίδια ρόλων, βοηθήστε τα να δημιουργήσουν ένα café στη βεράντα ή τον κήπο σας, όπου θα σερβίρουν στους φίλους τους τα δικά τους… ροφήματα και εδέσματα. Εφοδιάστε τα, για παράδειγμα, με άδεια χάρτινα κουτάκια από γάλα και καφέ, χάρτινα ή πλαστικά φλιτζάνια και κουταλάκια, τσαγιέρες και κανάτες, νερό και άμμο και αφήστε τα να αυτοσχεδιάσουν.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top