Now Reading
Πώς να σώσουμε τον πλανήτη, ξεκινώντας από το σπίτι μας

Πώς να σώσουμε τον πλανήτη, ξεκινώντας από το σπίτι μας

Μειώνουμε το ανθρακικό μας αποτύπωμα και μεγαλώνουμε παιδιά με οικολογική συνείδηση

Περισσότερο από ποτέ ο πλανήτης μας μας έχει ανάγκη. Ποτέ ξανά η οικολογική καταστροφή δεν είχε πάρει τόσο μεγάλες και απειλητικές διαστάσεις με αποτέλεσμα να μην περιμένουμε απλώς τις κυβερνήσεις και τους φορείς των χωρών να κάνουν κάτι, αλλά πλέον είναι υπόθεση όλων μας. Αν θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν βιώσιμο και παρόν και μέλλον, αρχίζουμε από τον εαυτό μας, το σπίτι μας και την ανατροφή τους για να αξιοποιήσουμε τρόπους και πράξεις που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε όσο πιο οικολογικά και συμβατά με το περιβάλλον γίνεται.

Φτιάχνουμε υποστηρικτικό δίκτυο ανταλλαγής

Ό,τι από ρούχα και παιχνίδια δεν χρησιμοποιούμε πια όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, τα δίνουμε και αντίστοιχα κι εμείς χρησιμοποιούμε πράγματα άλλων παιδιών που δεν τα χρειάζονται πια. Αξιοποιούμε τα πράγματα όσο γίνεται, βρίσκουμε νέες χρήσεις και λειτουργίες και τα χρησιμοποιούμε μέχρις ότου χαλάσουν εντελώς ή είναι άχρηστα.

Εξοικονομούμε ενέργεια και μαθαίνουμε και στα παιδιά πώς να το καταφέρνουν

Αξιοποιούμε στο μέγιστο την ηλιακή ενέργεια και όποια άλλη μορφή εναλλακτικής ενέργειας έχουμε διαθέσιμη. Μαθαίνουμε στα παιδιά να κλείνουν τα φώτα και τους διακόπτες όπου χρειάζεται. Χρησιμοποιούμε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Προσέχουμε με το νερό και τη χρήση του.

Ενθαρρύνουμε μετακινήσεις που είναι φιλικές προς το περιβάλλον

Ποδήλατο, μέσα μαζικής μεταφοράς, περπατάμε όσο μπορούμε.

Χρησιμοποιούμε υφασμάτινες επαναχρησιμοποιούμενες πάνες

Επειδή η βιοδιασπώμενες πάνες είναι εξαιρετικά ασύμφορες, προτιμότερη λύση ως προς το περιβάλλον είναι οι επαναχρησιμοποιούμενες.

Ο θηλασμός παραμένει η πιο οικολογική μορφή τροφής για το μωρό

Αν δεν μπορείτε να θηλάσετε, προτιμήστε μεγάλες συσκευασίες φόρμουλας και χρησιμοποιήστε γυάλινα μπιμπερό.

Για τα ψώνια χρησιμοποιήστε δικές σας τσάντες

Ελαττώνουμε ή κόβουμε εντελώς τα πλαστικά μιας χρήσης. Προτιμάμε βιοδιασπώμενα και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Ενισχύουμε τους χώρους μας σε πράσινο

Δείτε Επίσης

Νοιαζόμαστε για το πράσινο και την καθαριότητα της γειτονιάς μας, των σχολείων των παιδιών μας, των κοντινών πάρκων, της πόλης μας.

Ανακυκλώνουμε

Μαθαίνουμε πού πάει τι και ανακυκλώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Μαθαίνουμε στα παιδιά πώς να ανακυκλώνουν σωστά και πώς να μη δημιουργούν σκουπίδια.

Ο πλανήτης δεν είναι μια αφηρημένη έννοια

Ό,τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του πλανήτη επηρεάζει άμεσα όλους. Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας. Είναι το μόνο σπίτι που έχουμε. Δεν έχουμε άλλη λύση από το να το προστατέψουμε – όλοι μας!

Ακολουθεί μια χρήσιμη εφαρμογή για το ενεργειακό αποτύπωμα από τη wwf

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top