Now Reading
Πώς να περάσετε οικογενειακώς το πιο υπέροχο σαββατοκύριακο, 22-23/2

Πώς να περάσετε οικογενειακώς το πιο υπέροχο σαββατοκύριακο, 22-23/2

Γιατί οι καλύτερες στιγμές είναι αυτές που ζούμε με τα παιδιά μας!

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου
Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 12:00, οι εκδόσεις Ίκαρος και το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά, σας προσκαλούν στη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη σε εικονογράφηση του Πέτρου Μπουλούμπαση Ένας πραγματικός ιππότης.


-Ναι, παρακαλώ θα ήθελα να γίνω ιππότης!
-Δεν γίνεται! Θα χρειαστείτε μια περικεφαλαία

-Θα ζωγραφίσω μία!
-Κι ένα σπαθί
-Θα φτιάξω!
-Και μια ασπίδα
-Θα βρω!
-Ωραία, τότε ελάτε στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά. Έχει και άνετο χώρο για το άλογό σας στην είσοδο του καταστήματος!

Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης | Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά 145 63 | Τ. 210 80 75 792

Δραστηριότητα

Σάββατο 22/2 στις 17.00

Ένα βιωματικό εργαστήρι υφαντικής όπου θα μας πάει πίσω στον χρόνο και θα ζήσουμε το ταξίδι του μαλλιού.
Ελάτε να ζωντανέψουμε μαζί την τέχνη των γιαγιάδων μας και να γνωρίσουμε την μοναδική παράδοση του τόπου μας.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να υφάνουν σε ατομικό αργαλειό μικρά υφαντά χειροτεχνήματα και να τα πάρουν μαζί τους.
Η υφαντική αποτελεί παρακαταθήκη πολιτισμού και είναι χρέος μας να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε τη σπουδαία αυτή κληρονομιά

Ηλικίες 6+
Κόστος:20ε
Στάση μετρό: Ακρόπολη
Κράτηση θέσης στο info@athensforkids.com
Υφαινειν – Ifenin

Προπυλαίων 15, 117 42 Αθήνα

 

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου 

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και η ομάδα θεάτρου Ανεμόμυλοι σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

Μικρές Κυρίες
ή ένα παραμύθι για τέσσερα κορίτσια αληθινά

Του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Ίριδας Σαμαρτζή.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά
(Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Απόκριες στο Ζάππειο

Μεγάλη Αποκριάτικη Παιδική Γιορτή στο Ζάππειο. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, από τις 11.00, μικροί και μεγάλοι γιορτάζουμε την Αποκριά με μουσικές από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, ζογκλέρ, μάγους, χορευτές, ξυλοπόδαρους, κατασκευές, face painting και πολλές ακόμα εκπλήξεις που κάνουν το φετινό Καρναβάλι πιο πολύχρωμο και πιο ξέφρενο από ποτέ!

Καρναβάλι στο ΚΠIΣΝ

Φέτος τις Απόκριες το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και μαζεύει γνώσεις.
Μεταφερόμαστε σε διάφορες χώρες του κόσμου και ψάχνουμε τον Καρνάβαλο του κάθε τόπου, αναβιώνοντας τα ήθη, τα έθιμα και τους παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς του. Σε κάθε χώρα-σταθμό της διαδρομής μας μαζεύουμε στοιχεία για να ανακαλύψουμε τον μεγάλο θησαυρό

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Κυριακή 23/02
11.00-12.15
12.30-13.45

 

Κυνήγι θησαυρού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), διοργανώνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου το 10ο Κυνήγι Θησαυρού, υπό την Αιγίδα των  Υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού, και προσκαλεί τους Αθηναίους με τις οικογένειές τους, να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας.

Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίζουν δωρεάν ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1 Μαρτίου, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα παραλάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής και μικρά αναμνηστικά της συμμετοχής τους.

Δείτε Επίσης

Η εκκίνηση-εγγραφή φέτος θα γίνεται στο μουσείο Ελληνικών Λαικών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγιαννάκη, στην οδό Διογένους 1-3 στη Πλάκα, από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 12.

Το Κυνήγι Θησαυρού φέτος θα κινηθεί στην Περιοχή της Πλάκας, της «συνοικίας των Θεών».  Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Αθήνας.

Το Σωματείο μας ελπίζει ότι, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, όλοι θα αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας αυτή, για να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την ομορφιά και την σπουδαιότητα της ιστορίας της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα που δε μας πληγώνει, αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες.

 

Απόκριες στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας 

Ελάτε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και ζήστε την εορταστική ατμόσφαιρα με το αποκριάτικο πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Ένα δεινοσαυράκι σας υποδέχεται στο αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ και η γιορτή αρχίζει! * Κατασκευή αποκριάτικων μασκών! Το εργαστήριο βρίσκεται εδώ για να βοηθήσει τα παιδιά να κατασκευάσουν τη μάσκα με το αγαπημένο τους ζωάκι ! * Αποκριάτικο γαϊτανάκι * Κίνηση, μουσική, χορός, παιχνίδι με το παραδοσιακό μας έθιμο. * Μάγος – Ο μάγος συναρπάζει μικρούς και μεγάλους με τις ταχυδακτυλουργικές του εκπλήξεις! Παράλληλα, καθοδηγεί τα παιδιά να διακοσμήσουν μόνα τους το χάρτινο κωνικό αποκριάτικο καπέλο τους.* Κουκλοθέατρο – Πέντε παραστάσεις την ημέρα: Η παρέα της ζούγκλας , Ο βασιλιάς Αρίων , Τα 3 γουρουνάκια, Νίνα η χελωνίτσα  και  Η κοκκινοσκουφίτσα * Face painting – Μεταμορφωθείτε σε πεταλούδα, γάτα, λουλούδι και άλλα. Έχετε 200 επιλογές * Καφέ – εστιατόριο Αμμωνίτες – Λιχουδιές και γεύματα που συμπληρώνουν την όμορφη ημέρα.

Ώρες λειτουργίας Μουσείου τις Κυριακές : 10.00 – 16.00
Ώρες αποκριάτικου προγράμματος : 10.30 – 15.00
Εισιτήριο : ενήλικες και παιδιά 6€

Παιδιά έως 2 ετών: δωρεάν είσοδος
Είσοδος από Κέντρο ΓΑΙΑ, Οθωνος 100, Κηφισιά
Τηλ. Επικοινωνίας : 210 8015870

(cover photo: pixnio.com)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top