Now Reading
Πώς να είστε χαρούμενος μπαμπάς και γιατί αυτό έχει σημασία;

Πώς να είστε χαρούμενος μπαμπάς και γιατί αυτό έχει σημασία;

Εκτός από το ότι είναι μεταδοτικό είναι κι αυτό που κάνει τη διαφορά στην επαφή με το παιδί σας

Το να είσαι μπαμπάς είναι μια από τις πιο τρομακτικές δουλειές στον κόσμο αλλά και από τις καλύτερα «ανταμειβόμενες». Είστε υπεύθυνοι για κάποιον άλλον πέρα από τον εαυτό σας, και είναι δική σας δουλειά να του διδάξετε και να τον βάλετε στον δρόμο που ονομάζουμε ζωή. Δεν είναι εύκολο, σωστά; Και το να το κάνετε με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας παρά την ακαταστασία και την απρόβλεπτη δράση των παιδιών είναι ακόμη πιο δύσκολο. Παρόλο που κανένας -ειδικά με τις τωρινές συνθήκες- δεν γίνεται να είναι χαρούμενος όλη την ώρα, χαρίστε το χαμόγελο στα παιδιά σας – άλλωστε, είστε το είδωλό τους και ο ήρωάς τους.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να είστε ευτυχισμένος μπαμπάς – τα παιδιά σας θα σας ευχαριστήσουν για αυτό όταν θα είναι μεγαλύτερα.

  1. Να είστε παρόντες

Αυτό είναι πρώτο γιατί είναι το πιο σημαντικό. Ποιο είναι το νόημα να είσαι πατέρας αν δεν είσαι παρών για τα παιδιά σου, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά; Αυτό αφορά το να περνάς ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου. Οι γονείς ενισχύουν τη χαρά όταν αλληλοεπιδρούν με τα παιδιά τους, με σκοπό την παροχή αγάπης και ασφάλειας. Να είστε εκεί για πάντα και για τις στιγμές που μετράνε. Δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.

  1. Να συμμετέχετε σε δραστηριότητες

Παίξτε με τα παιδιά σας. Συμμετέχετε στα παιχνίδια τους και μπείτε στον κόσμο τους. Αναμιχθείτε με τα αθλήματά τους, προπονηθείτε και διδάξτε τους όσα ξέρετε. Σας αρέσει το μπάσκετ; Δεσμευτείτε με τα παιδιά σας για την κοινή σας αγάπη με αυτό το άθλημα.

  1. Αφήστε τα παιδιά σας να είναι αυτά που είναι

Ξεχάστε τις προσδοκίες σας για το τι θέλετε να είναι τα παιδιά σας. Δεν είναι μικροσκοπικές εκδόσεις σας. Είναι άτομα που θα μεγαλώσουν για να γίνουν οι ίδιοι άνθρωποι με τις δικές τους προσωπικότητες και τα δικά τους ενδιαφέροντα. Πρέπει να είστε εκεί για να τους υποστηρίξετε – αφήστε τους να απλώσουν τα φτερά τους και να αγκαλιάσουν τη μοναδικότητα και τις διαφορές τους.

  1. Διδάξτε συγχώρεση

Δεν είστε τέλειοι, ούτε είναι (ούτε θα είναι ποτέ). Θα υπάρξουν στιγμές που κάνετε λάθος και είναι σημαντικό να «κάνετε μια παύση για να τους διδάξετε τη δύναμη της συγχώρεσης. Επίσης, εάν το παιδί σας κάνει κάτι λάθος, είναι σημαντικό να το ενημερώσετε ότι το συγχωρείτε για τις πράξεις του. Τους διδάσκει τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους και ενσταλάζει ηθικά μηνύματα και αξίες.

  1. Να είστε καλοί στη μαμά τους

Το να δείχνετε στα παιδιά σας ότι αγαπάτε τη μητέρα τους είναι ένα από τα πιο υπέροχα πράγματα που μπορείτε να τα διδάξετε. Δείξτε στη σύντροφό σας αγάπη και χαρά, γιατί η ευτυχία γεννά περισσότερη ευτυχία.

Δείτε Επίσης

  1. Να είστε συνεπείς

Να είστε συνεπείς με τους κανόνες και τις ενέργειές σας. Μην αφήσετε ένα παιδί που ουρλιάζει να σας αναγκάσει να υποχωρήσετε. Να είστε σταθεροί, ώστε ελπίζουμε να αποφύγετε τις εκρήξεις θυμού στο μέλλον. Θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι αν τηρείτε ένα σύνολο κανόνων και προσπαθείτε να μην απομακρυνθείτε από αυτούς.

  1. Διαβάστε τους

Διαβάστε τους πριν κοιμηθούν. Αυτή είναι η ώρα της ημέρας που μπορείτε πραγματικά να συνδεθείτε με τα παιδιά σας, καθώς ο υπόλοιπος κόσμος πρόκειται να κοιμηθεί. Είναι μια ήσυχη στιγμή για να διδάξετε και να ανακαλύψετε νέους κόσμους μαζί τους και να πάρετε μια ανάσα από το ασφυκτικό πρόγραμμά σας. Θα συμμετέχετε επίσης ενεργά στη μάθησή τους. Αυτές είναι οι στιγμές που θα θυμούνται πάντα.

  1. Μην ξεχάσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας

Ο προγραμματισμός του «προσωπικού χρόνου» είναι υψίστης σημασίας για τη διατήρηση της ηρεμίας και της συνολικής ευτυχίας σας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν πρέπει να νιώσετε ενοχές. Ό, τι κι αν είναι ο «χρόνος σας», είτε απλά να κάθεστε στο κρεβάτι, να χαλαρώνετε, να κάνετε το αγαπημένο σας χόμπι – απολαύστε το. Δεν μπορείτε να κάνετε τους άλλους ευτυχισμένους ή να λάβετε μέρος σε οποιαδήποτε ευτυχία εάν δεν φροντίζετε πρώτα τον εαυτό σας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top