Now Reading
Πώς θα κρατήσετε τις σχολικές ασθένειες έξω από το σπίτι σας;

Πώς θα κρατήσετε τις σχολικές ασθένειες έξω από το σπίτι σας;

Οι συμβουλές ενός ειδικού θα σας βοηθήσουν να το θωρακίσετε απέναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς.

Οι σχολικές τάξεις ξεχειλίζουν από ιούς και βακτήρια. Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί αντιμετωπίζουν τα παιδιά κάπως σαν… σχολικά λεωφορεία, κάνοντας καθημερινά τη διαδρομή σχολείο-σπίτι και μετά πάλι πίσω, και συχνά μεταφέροντας στην οικογένεια διάφορες λοιμώξεις.

Οι περισσότεροι γονείς αντιμετωπίζουμε σαν αναπόφευκτη την επιστροφή των ιώσεων και των άλλων μολυσματικών ασθενειών με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς. Υπάρχουν όμως τρόποι να προστατέψουμε το σπίτι μας από τις επιθέσεις των μικροβίων, όπως μας διαβεβαιώνει ο dr Brent Laartz, συγγραφέας του βιβλίου «Protect Yourself: From Ebola to Zika» (Προστατευτείτε: Από τον Έμπολα μέχρι τον Zika).

Καταρχάς, ο dr Laartz πιστεύει ότι όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά της γρίπης. Όχι μόνο για να μειώσουν τον κίνδυνο επιπλοκών αλλά και για να προστατευτούν τα υπόλοιπα, ασθενέστερα μέλη της οικογένειας.

«Πολύ συχνά, τα παιδιά μπορεί να φέρουν τη γρίπη στο σπίτι χωρίς τα ίδια να εκδηλώσουν κανένα από τα συμπτώματά της. Να γίνουν φορείς δηλαδή. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα γηραιότερα μέλη της οικογένειας αλλά και για τα βρέφη», σχολιάζει.

Ο ίδιος επίσης προτείνει να δημιουργηθούν στις εισόδους του σπιτιού… φυλάκια που θα κρατήσουν τις μολυσματικές ασθένειες έξω από το κατώφλι του.

Τα αντικείμενα που φέρνουν τα παιδιά από το σχολείο, όπως το σακίδιο και η τσάντα κολατσιού, γίνονται εστίες μικροβίων. Ο παραπάνω ειδικός συστήνει λοιπόν, προτού τα βάλουμε στο σπίτι, να τα καθαρίσουμε με ένα αντισηπτικό μαντιλάκι.

Μπορούμε επίσης, ακολουθώντας το παράδειγμα των νοσοκομείων, να τοποθετήσουμε στην είσοδο του σπιτιού μια αντιβακτηριακή λοσιόν για τα χέρια η οποία δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Στο ίδιο σημείο μπορούν επίσης τα παιδιά να αφήνουν τα παπούτσια τους (π.χ. σε μια παπουτσοθήκη που έχουμε τοποθετήσει στο χολ) και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο φέρνουν από το σχολείο.

Και τι γίνεται αν ο «εχθρός», δηλαδή ένας ιός, καταφέρει να σπάσει τις άμυνες; Ο dr Laartz συνιστά, τότε, οι μικροί ασθενείς να απομονώνονται σε ένα δωμάτιο και όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν (π.χ. τηλεκοντρόλ, ψηφιακές συσκευές, ηλεκτρονικά παιχνίδια) να απολυμαίνονται με μαντιλάκια.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην καθαριότητα της τουαλέτας. «Δεν πιστεύουμε ότι η γρίπη μεταδίδεται μέσω των κοπράνων αλλά η τουαλέτα και οι νιπτήρες είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία εξάπλωσης των ιών», εξηγεί ο ειδικός.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top