Now Reading
Πολύτιμες συμβουλές για την ασφάλεια του μπάνιου για μωρά και παιδιά όλων των ηλικιών

Πολύτιμες συμβουλές για την ασφάλεια του μπάνιου για μωρά και παιδιά όλων των ηλικιών

Γιατί η ώρα του μπάνιου είναι απολαυστική αλλά μπορεί να είναι κι επικίνδυνη

Η ώρα του μπάνιου μπορεί να γεμίσει με γλυκές στιγμές και διασκεδαστικές παιδικές φωνές αλλά και αγχωτικές στιγμές (γλιστερά πατώματα, νήπια που κλαίνε κ.λπ.). Όποια και αν είναι η ώρα του μπάνιου, η ασφάλεια του είναι πρωταρχικής σημασίας για όλα τα παιδιά και τους φροντιστές τους.

Οι νέοι γονείς μπορεί να ενδιαφέρονται για το πώς να κάνουν μπάνιο στο μωρό τους και να είναι περίεργοι για τα καλύτερα παιχνίδια μπάνιου για να κάνουν την εμπειρία πιο διασκεδαστική. Οι γονείς μεγαλύτερων παιδιών μπορεί να αναρωτιούνται πότε το παιδί τους είναι έτοιμο να κάνει μπάνιο μόνο του.

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζει κάθε γονέας για την ασφάλεια του μπάνιου. Φυσαλίδες προαιρετικές (πραγματικά!).

Συμβουλές για την ασφάλεια του μπάνιου για μωρά και νήπια

Μπορεί να είναι τρομακτικό να κάνετε μπάνιο ένα μωρό, ειδικά για τους νέους γονείς. Έχοντας μια ρουτίνα μπάνιου εγκεκριμένη από τους ειδικούς μπορεί να κάνει τα πράγματα ευκολότερα (και πιο υγιεινά) για όλους.

Προετοιμάστε τα πάντα πριν την ώρα του μπάνιου

Από τις πετσέτες μέχρι το φιλικό προς το δέρμα σαπούνι και τις πετσέτες με κουκούλα, το να έχετε τα πάντα εύχρηστα και προσιτά σημαίνει ότι δεν θα μπείτε στον πειρασμό να βγείτε από το δωμάτιο για να ανακτήσετε ξεχασμένα αντικείμενα.

Να είστε προσεκτικοί με τα παιχνίδια

Κάθε λίγα χρόνια, ένα άρθρο γίνεται viral σχετικά με τον κίνδυνο των μουχλιασμένων παιχνιδιών μπάνιου, πράγμα που σημαίνει ότι οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με το τι επιτρέπουν στην μπανιέρα. Τα παιχνίδια μπάνιου που έχουν τρύπες είναι πολύ πιθανό να έχουν μούχλα που αναπτύσσεται μέσα τους, η οποία μπορεί ενδεχομένως να αρρωστήσει τα βρέφη. Προσπαθήστε, λοιπόν, να περιορίσετε τα παιχνίδια μπάνιου με τρύπες και αν θέλετε να συμπεριλάβετε παιχνίδια στο μπάνιο, επιμείνετε σε αυτά που είναι πιο ανοιχτά και στεγνώνουν εύκολα.

Αν δείτε ή μυρίσετε μούχλα, απομακρύνετε το αντικείμενο. Και να έχετε κατά νου ότι τα παιχνίδια με μυτερές ή σκληρές άκρες μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Βγάλτε το παιδί με ιδιαίτερη προσοχή

Για ένα μωρό, μπορείτε να βάλετε το ένα χέρι κάτω από το κεφάλι και το άλλο στο κάτω μέρος και να τραβήξετε το μωρό έξω από την μπανιέρα πριν τυλίξετε γρήγορα το μωρό σε μια πετσέτα. Για ένα μικρό παιδί, τοποθετήστε και τα δύο χέρια κάτω από τις μασχάλες και σηκώστε το με ασφάλεια έξω πριν το βάλετε σε μια πετσέτα.

Για επιπλέον ασφάλεια

Ελέγξτε τον θερμοσίφωνα του σπιτιού σας

Για να αποφύγετε εγκαύματα, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προτείνει να ρυθμίσετε το θερμοσίφωνό σας κάτω από τους 48.8 Κελσίου. Περίπου 37.7 βαθμοί Κελσίου συνιστώνται για ένα άνετο μπάνιο, το οποίο θα αισθάνεται ζεστό (όχι ζεστό) στον καρπό σας.

Φροντίστε όλες τις λεπτομέρειες

Για ασφάλεια στο μπάνιο, σκεφτείτε ένα αντιολισθητικό στρώμα για το εσωτερικό της μπανιέρας, ένα κάλυμμα για τη βρύση και την αφαίρεση των ξυραφιών και άλλων κινδύνων από την περιοχή.

Δείτε Επίσης

Για το μπάνιο συνολικά, οι γονείς μπορεί επίσης να θέλουν να στερεώσουν τα καπάκια της τουαλέτας, να προσθέσουν περισσότερα χαλάκια μπάνιου και να κρατήσουν μακριά τα φάρμακα, τα προϊόντα καθαρισμού και οποιουσδήποτε άλλους κινδύνους.

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά κάθονται ενώ κάνουν μπάνιο

Τα νήπια και τα μικρά παιδιά που στέκονται στη μπανιέρα με αφρό διατρέχουν τον κίνδυνο να πέσουν, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ρήξεις, σπασμένα κόκαλα ή ακόμα και τραυματισμούς στο κεφάλι. Ενώ τα καλύμματα της βρύσης παρέχουν εξαιρετική υποστήριξη, η καλύτερη πρόληψη τραυματισμών είναι αυστηρά το να κάθονται. (Ως γονείς, γνωρίζουμε ότι αυτό είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις!)

Να είστε επιλεκτικοί στις επιλογές σαπουνιού

Οι αρωματικές βόμβες μπάνιου και τα βουνά από φυσαλίδες μπορεί να δημιουργήσουν μια εμπειρία που μοιάζει με σπα, αλλά μερικά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ασφάλειας στο μπάνιο στα παιδιά. Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται σε προϊόντα όπως τα αφρόλουτρα μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο ευαίσθητο δέρμα ενός παιδιού. Αυτό το είδος ερεθισμού μπορεί επίσης να προκαλέσει ουρολοίμωξη σε μικρά παιδιά. Τα προϊόντα με πολύ γκλίτερ, άρωμα και βαφές είναι συνήθως αυτά που προκαλούν τον περισσότερο ερεθισμό επειδή έχουν περισσότερες χημικές ουσίες.

Να είστε εκεί

Όποια και αν είναι η απόσπαση της προσοχής στο άλλο δωμάτιο, δεν αξίζει τα πιθανά αποτελέσματα να αφήσετε ένα παιδί μόνο του μέσα ή κοντά σε μια μπανιέρα. Τα ατυχήματα συμβαίνουν. Ο πνιγμός είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου σε παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών και υπάρχουν 8.000 επισκέψεις στα επείγοντα για μη θανατηφόρους πνιγμούς κάθε χρόνο, σύμφωνα με το CDC. Για τα βρέφη, τα δύο τρίτα των πνιγμών συμβαίνουν στην μπανιέρα.

Και ενώ ο ήχος μιας ειδοποίησης μπορεί να σας τραβήξει την προσοχή μόνο για ένα δευτερόλεπτο, είναι ασφαλέστερο να κοιτάξετε το παιδί σας.

Πάντα να αποστραγγίζετε την μπανιέρα

Μόλις το μικρό σας είναι άνετα στην πετσέτα του, θυμηθείτε να τραβήξετε την τάπα αποστράγγισης. Μια άδεια μπανιέρα θα κρατήσει άλλα παιδιά στο σπίτι ασφαλή, καθώς και το καθαρό μωρό σας που μπορεί να θέλει να ξαναμπεί.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top