Now Reading
Πιο λευκά δόντια με DIY τρόπους

Πιο λευκά δόντια με DIY τρόπους

Για φραουλένια χαμόγελα

Συντάκτρια: Κωνσταντίνα Κύρκου

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί στον χώρο της κοσμητικής οδοντιατρικής, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που αναζητούν να αλλάξουν το χρώμα το δοντιών τους, κάνοντας το λευκότερο και πιο λαμπερό. Και με το δίκιο  τους φυσικά, αφού ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα όμορφο χαμόγελο;

Η παραμονή στο σπίτι, μπορεί να σε κάνει expert σε θέματα ομορφιάς, χρησιμοποιώντας υλικά που έχεις στα ντουλάπια σου, απολαμβάνοντας την ίδια φροντίδα με τα κέντρα αισθητικής. Αυτό ακριβώς θα κάνεις και τώρα, ώστε να αποκτήσεις λευκότερα δόντια με φυσικά συστατικά αποφεύγοντας τον πόνο της λεύκανσης αλλά και το υψηλό κόστος της.

Φράουλες: Είναι η εποχή τους και πρέπει να το εκμεταλλευτείς. Το βούρτσισμα των δοντιών με φράουλες αποτελεί έναν φυσικό τρόπο λεύκανσης των δοντιών στο σπίτι, αφού η οξύτητα τους ενεργεί  ως ήπιος λευκαντικός παράγοντας. Πολτοποίησε μερικές φράουλες, βάλτε την πάστα στην οδοντόβουρτσά σου και πλύνε τα δόντια σου όπως συνήθως. Ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Μαγειρική σόδα με χυμό λεμονιού: Το κιτρικό οξύ που περιέχουν τα λεμόνια είναι ακόμα ένα λευκαντικό συστατικό της φύσης. Δημιούργησε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι και μαγειρική σόδα και πλύνε τα δόντια σου. Η μαγειρική σόδα εξουδετερώνει τους λεκέδες, αφήνοντας τα δόντια λευκότερα.

Κουρκουμάς: Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και λειτουργεί τέλεια σαν θεραπεία για την ουλίτιδα εξαιτίας των αντιοξειδωτικών που περιέχει. Βάλε λίγη σκόνη κουρκουμά στην οδοντόβουρτσα σου και βούρτσισε τα δόντια σου. Ξέπλυνε με άφθονο νερό. Για λείο και λευκότερο αποτέλεσμα που διαρκεί.

 

Μηλόξυδο: Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν στοματικό διάλυμα, αραιώνοντας μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε ένα φλιτζάνι νερό.  Το μηλόξυδο είναι ένα ισχυρό φυσικό καθαριστικό, αφαιρεί τους λεκέδες από τα δόντια ενώ σκοτώνει μικρόβια και βακτήρια της στοματικής κοιλότητας, προλαμβάνοντας την ασθένεια των ούλων.

Έλαιο καρύδας: Το έλαιο καρύδας είναι ακόμα ένα φυσικό συστατικό λεύκανσης, το οποίο μάλιστα συμβάλλει στη μείωση του σχηματισμού πλάκας των δοντιών. Κράτησε το λίγα λεπτά μέσα στο στόμα σου, κάνοντας πλύση και ύστερα ξέπλυνε με νερό.

Ο καθαρισμός των δοντιών με την βοήθεια του οδοντιάτρου σου είναι απαραίτητος προκειμένου να διατηρήσεις τα δόντια σου υγιή.  Συνδυάζοντάς τον με τους παραπάνω φυσικούς τρόπους φροντίδας, το χαμόγελό σου θα δείχνει πιο λαμπερό από ποτέ.

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top