Now Reading
Παγκόσμια Μέρα Προωρότητας – 17 Νοεμβρίου

Παγκόσμια Μέρα Προωρότητας – 17 Νοεμβρίου

Για όλους τους μικροσκοπικούς νικητές με τη γιγαντιαία θέληση για ζωή

Η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας στις 17 Νοεμβρίου είναι μία από τις σημαντικότερες μέρες του έτους για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις και το ψυχικό βάρος της πρόωρης γέννησης παγκοσμίως. Η ημέρα ξεκίνησε από το EFCNI και συνεργάστηκε με τους ευρωπαίους μητρικούς οργανισμούς το 2008. Οι διεθνείς συνιδρυτές LittleBigSouls (Αφρική), March of Dimes (ΗΠΑ) και National Premmie Foundation (Αυστραλία) καθιέρωσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις και κατέστησαν την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας ως ένα κίνημα σε όλο τον κόσμο. Εν τω μεταξύ, αμέτρητα άτομα και οργανώσεις από περισσότερες από 100 χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους με δραστηριότητες, ειδικές εκδηλώσεις και δεσμεύονται να δράσουν για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του πρόωρου τοκετού και να βελτιώσουν την κατάσταση των πρόωρων βρεφών και των οικογενειών τους.

Όλοι καλούνται να συμμετάσχουν αυτή τη μέρα με δραστηριότητες ή εκδηλώσεις: μητρικές οργανώσεις, νοσοκομεία, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, επαγγελματίες του τομέα της υγείας, κοινωνικές, εταιρείες, πολιτικοί, ΜΜΕ και ιδιώτες.

Εκτός από το μοβ χρώμα που αντιπροσωπεύει την ευαισθησία και την ιδιαιτερότητα, η γραμμή με τα απλωμένα καλτσάκια έχει γίνει σύμβολο για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας. Το μικρό ζευγάρι μοβ κάλτσες – πλαισιωμένο από εννέα πλήρεις κάλτσες μωρών – συμβολίζει: ότι ένα 1 στα 10 μωρά γεννιέται πρόωρο παγκοσμίως.

Το 2018 ήταν ένα ξεχωριστό έτος καθώς γιορτάσαμε την 10η επέτειο από την ίδρυση της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας το 2008. Με το σύνθημα «Προχωράμε μαζί: Συνεργασία με οικογένειες στη φροντίδα μικρών και άρρωστων νεογέννητων», οι άνθρωποι συμμετείχαν στους παγκόσμιους εορτασμούς του WPD. Έχοντας ως έδρα το Μόναχο της Γερμανίας, το EFCNI έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι ένα από τα κυριολεκτικά ορόσημα του Μονάχου, ο Ολυμπιακός πύργος, φωτίστηκε με μοβ, φωτίζοντας για τα πρόωρα μωρά και τις οικογένειές τους.

Το θέμα για την περσινή Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας 2019 ήταν:

«Γεννημένο πολύ γρήγορα: Παροχή της σωστής φροντίδας, την κατάλληλη στιγμή, στο σωστό μέρος».

Γιορτάζεται από το 2009, η Παγκόσμια Ημέρα Πρόωρης Ενημέρωσης είναι μια ευκαιρία να εστιάσει την προσοχή στο βαρύ βάρος του θανάτου και της αναπηρίας και στον πόνο και τα δεινά που προκαλεί η πρόωρη γέννηση. Είναι επίσης μια ευκαιρία να μιλήσουμε για λύσεις. Το πλήθος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο την Παγκόσμια Ημέρα Πρόωρης Προστασίας παραμένει η καρδιά της προσπάθειας. Κάθε χρόνο, ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών έχει παρακολουθήσει την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας με τη διοργάνωση εθνικών και τοπικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων εγκαταστάσεων τέχνης, κοινοβουλευτικών ακροάσεων, επαγγελματικών συναντήσεων υγείας, πορείας ή μοβ φωτισμού.

Το παγκόσμιο θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόωρης Ασφάλειας 2020: «Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας 2020: Μαζί για μωρά που γεννιούνται πολύ πρόωρα – Φροντίζοντας το μέλλον». Η φετινή εστίαση των μηνυμάτων επικεντρώνεται στα εξής:

Υποστήριξη οικογενειών

Υποστήριξη επαγγελματιών υγείας

Δείτε Επίσης

Ενίσχυση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης

Μαζί για μωρά που γεννήθηκαν πολύ σύντομα – Φροντίδα για το μέλλον

Κάθε χρόνο, 15 εκατομμύρια μωρά γεννιούνται πρόωρα – περισσότερα από ένα στα δέκα από όλα τα μωρά σε όλο τον κόσμο. Η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας είναι μια βασική στιγμή για να επικεντρωθεί η παγκόσμια προσοχή στην κύρια αιτία θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών: επιπλοκές από πρόωρο τοκετό, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν 1 εκατομμύριο θανάτους κάθε χρόνο (UNICEF). Χωρίς σημαντική ώθηση για τη μείωση αυτών των θανάτων, δεν θα επιτύχουμε τον παγκόσμιο στόχο που εγκρίθηκε από 193 χώρες για τον τερματισμό όλων των θανάτων νεογνών και παιδιών που μπορούν να αποφευχθούν έως το 2030.

Το παγκόσμιο θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προωθητικής Ημέρας 2021 είναι:
Μηδενικός χωρισμός
Δράστε τώρα! Κρατήστε τους γονείς και τα μωρά που γεννήθηκαν πρόωρα μαζί.

Το παγκόσμιο θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας 2022 είναι:
Η αγκαλιά ενός γονέα: μια ισχυρή θεραπεία.
Ενεργοποιήστε την επαφή δέρμα με δέρμα από τη στιγμή της γέννησης. Οργανισμοί από όλο τον κόσμο, που συνεργάζονται για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, έχουν συγκεντρώσει συμβουλές για δραστηριότητες, περιεχόμενο κοινωνικών μέσων και άλλο υλικό προώθησης για να μοιραστούν την εμπειρία και τα σχέδιά σας για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας. Μπορείτε να μπείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top