Now Reading
«Το να είσαι μπαμπάς κοριτσιών σημαίνει πάνω απ’ όλα να εναντιώνεσαι και να μάχεσαι κατά του μισογυνισμού»

«Το να είσαι μπαμπάς κοριτσιών σημαίνει πάνω απ’ όλα να εναντιώνεσαι και να μάχεσαι κατά του μισογυνισμού»

Ο Sean Williams, ο ιδρυτής της κοινότητας για πατέρες The Dad Gang στο Instagram, λέει ότι το να είσαι μπαμπάς κοριτσιών δεν είναι μόνο να βγάζεις φωτογραφίες και να παίζεις μαζί τους

Ο Sean Williams, ο ιδρυτής του The Dad Gang, λέει ότι το να είσαι μπαμπάς κοριτσιών δεν είναι μόνο να βγάζεις φωτογραφίες και να παίζεις μαζί τους

Ως πατέρας δύο όμορφων κοριτσιών και ιδρυτής της κοινότητας για πατέρες The Dad Gang στο Instagram, ο Sean Williams έχει ερωτηθεί πολλές φορές τι σημαίνει να είσαι μπαμπάς σε κόρες και, για να είναι ειλικρινής, απαντά «ότι δεν υπάρχει μία απάντηση. Κάθε άνθρωπος βιώνει την πατρότητα πολύ διαφορετικά». Και συνεχίζει λέγοντας «Αυτό που μπορώ να πω, χωρίς αμφιβολία, είναι ότι για τους περισσότερους από εμάς το να είσαι μπαμπάς κοριτσιού είναι μεταμορφωτικό. Είναι πολύ μεγαλύτερο από το να βγάζω χαριτωμένες φωτογραφίες, να παίζω μαζί τους ή να μαθαίνω πώς να κάνω ένα αξιοπρεπές χτένισμα, παρόλο που πολλές από αυτές τις διασκεδαστικές εμπειρίες ενέπνευσαν το πρώτο μου βιβλίο Girl Dad».

Έως ότου ένας άντρας γίνει πατέρας μιας κόρης, η σχέση του με τις γυναίκες έχει τη μορφή του να είναι γιος με μια μητέρα, αδελφός με αδελφή, ανιψιός με θεία, θείος σε ανιψιά, φίλος, εραστής, σύζυγος, ή περισσότερο. Κανένας από αυτούς τους τίτλους, αν και έχει νόημα, δεν απαιτεί από αυτό το άτομο να αισθάνεται αποκλειστικά υπεύθυνο για την προστασία ή τη συναισθηματική ανάπτυξη ενός κοριτσιού. «Το να γίνεις μπαμπάς σε κοριτσάκι, να σου πω… αυτό χτυπάει διαφορετικά.

Τόσοι πολλοί πατέρες αγγίζουν την ευγένεια και την τρυφερότητα που δεν ήξεραν ότι είχαν. Ερωτευόμαστε τα κοριτσάκια μας αλλά είναι άλλο είδος αγάπης. Όταν ένας άντρας έχει κόρη, κάτι ξεκλειδώνει βαθιά μέσα του. Είναι μια εμπειρία που αναδιαμορφώνει εντελώς τις προοπτικές μας, αλλάζοντας τον τρόπο που πολλοί μπαμπάδες σχετίζονται με τις γυναίκες από εκεί και πέρα.

Κάποιοι από εμάς αλλάζουν επειδή νιώθουμε μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στις κόρες μας και θέλουμε να γίνουμε υπόδειγμα στα μάτια τους. Μας κάνει να θέλουμε να είμαστε πιο ιπποτικοί σε καθημερινή βάση. Ήμουν πάντα τζέντλεμαν, αλλά για τις κόρες μου, πήγαινα πάνω και πέρα για να κρατήσω κάθε χέρι, να ανοίξω κάθε πόρτα και να θωρακίσω κάθε σταγόνα βροχής όταν μπορούσα. Δεν άργησε να ενσωματώσω όλα τα χαρακτηριστικά ενός αληθινού τζέντλεμαν.

Άλλοι μπαμπάδες μπορεί να αλλάξουν επειδή γίνονται πιο συναισθηματικά συνειδητοποιημένοι και ευαίσθητοι στις ανάγκες των κορών τους καθώς μεγαλώνουν, κάτι που με τη σειρά του τους κάνει να κατανοούν περισσότερο τις ανάγκες όλων των γυναικών. Η τρυφερή στοργική φροντίδα που έδειξα όταν φρόντιζα τα κοριτσάκια μου ήταν η πρώτη για μένα. Έχω καθίσει σε πάρτι τσαγιού που διαρκεί μια ώρα με λούτρινα ζωάκια, έχω παίξει ντυσίματα με κούκλες, έχω πλυθεί και χτενιστεί απαλά στα ψέματα και έχω μιλήσει για αγόρια εκτενώς.

Το να είσαι μπαμπάς κοριτσιών, ειδικά για ένα μαύρο κορίτσι, σημαίνει επίσης να βοηθάμε τις κόρες μας να αναπτύξουν θετικές εικόνες για τον εαυτό τους και καλή αυτοεκτίμηση. Σημαίνει να τους δείξουμε πώς μοιάζει η υγιής αγάπη. Μας κάνει να αμφισβητούμε τα συστήματα και την κουλτούρα του μισογυνισμού που περιορίζει τις γυναίκες. Γινόμαστε φεμινιστές και υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών από προεπιλογή γιατί, όπως οι περισσότεροι μπαμπάδες κοριτσιών, θα είμαι καταραμένος αν αφήσω κάποιον να δώσει στην κόρη μου λιγότερα από ό,τι της αξίζει.

Τελικά, πιστεύω ότι το να γίνω μπαμπάς κοριτσιών ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που θα μπορούσαν να μου έχουν συμβεί. Οι δύο κόρες μου με βοήθησαν να καταλάβω τις γυναίκες με τρόπους που δεν μπορούσα να φανταστώ διαφορετικά.

Δείξτε στην κόρη σας άνευ όρων αγάπη.

Δείχνω στα κορίτσια μου την αγάπη και την αποδοχή που χρειάζονται για να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά. Δεν φοβάμαι να συμμετάσχω μαζί τους για τα συμφέροντά τους. Είναι η ευκαιρία μου να τους δείξω ότι η αγάπη μου δεν έχει όρια. Τους επιτρέπω να εκφράζονται ανοιχτά και να επικυρώνουν τα συναισθήματά τους.

Η αγάπη ενός μπαμπά είναι μια από τις μεγαλύτερες αγάπες που πολλές κόρες θα γνωρίσουν ποτέ. Επομένως, είναι σημαντικό να καλλιεργήσετε αυτή την αγάπη και να βοηθήσετε τα κορίτσια να αναπτύξουν αγάπη για τον εαυτό τους. Πρέπει να πούμε στις κόρες μας ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους και να το υποστηρίζουμε με τις πράξεις μας.

Χτίστε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση της κόρης σας.

Οι πατέρες πρέπει να επιβεβαιώνουν τις κόρες τους καθημερινά, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν θετικές εικόνες για τον εαυτό τους και υψηλή αυτοεκτίμηση. Μιλήστε θετικά για τις κόρες σας, δείχνοντάς τες πόσο ξεχωριστές και προικισμένες είναι. Αφήστε τες να ξέρουν ότι η αξία τους δεν είναι μόνο στην ομορφιά τους αλλά στη διάνοια και τη δημιουργικότητά τους.

Δείτε Επίσης

Όταν οι κόρες μου ήταν νήπια, στεκόμουν στον καθρέφτη μαζί τους και έλεγα θετικές φράσεις πριν φύγουν για το σχολείο. Πριν βγουν σε έναν κόσμο που λέει ότι δεν είναι αρκετές, είναι σημαντικό να τους τονώσετε με αυτοπεποίθηση, ώστε να καταλάβουν ότι είναι υπεραρκετές και ικανές για οτιδήποτε μπορούν να φανταστούν.

Ενθαρρύνετε τα ενδιαφέροντα της κόρης σας.

Διδάξτε στις κόρες σας να επιδιώκουν τα ενδιαφέροντά τους, ενώ παράλληλα ασχολούνται με αυτό που τους ενδιαφέρει. Ενθαρρύνετέ τρς να εξερευνήσουν διάφορα χόμπι και δραστηριότητες. Βοηθήστε τες να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να βρουν τα πάθη τους και χρησιμοποιήστε το ως μονοπάτι για το δέσιμο.

Προωθήστε την ανεξαρτησία της κόρης σας και βάλτε όρια.

Διδάξτε στις κόρες σας να είναι ανεξάρτητες και υπεύθυνες δίνοντάς τους ευκαιρίες να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους. Δημιουργήστε ασφαλή περιβάλλοντα εμπιστοσύνης για αυτές θέτοντας όρια και προσδοκίες. Ενημερώστε τες τι είναι αποδεκτό και απαράδεκτο, αλλά δώστε τους επίσης την ελευθερία επιλογής, ώστε να μπορούν να σταθμίσουν τα πιθανά αποτελέσματα και τις συνέπειες των αποφάσεών τους.

Καλλιεργήστε τις σχέσεις της κόρης σας.

Ενθαρρύνετέ τες να δημιουργήσουν φιλίες και σχέσεις με άτομα που τα σέβονται και τα εκτιμούν. Ειδικά με τους άντρες. Το να είμαι μπαμπάς κοριτσιών είναι ένα προνόμιο για το οποίο νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια. Είναι τιμή μου που συμμετέχω στην ευθύνη να μεγαλώσω τις κόρες μου ως εκπληκτικές νεαρές γυναίκες. Υπάρχουν πολλά στρώματα στην πατρότητα και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων που μου προσφέρεται η μοναδική εμπειρία που μόνο ένας μπαμπάς κορίτσι έχει το προνόμιο να έχει.

Διδάξτε στις κόρες πώς να χτίζουν υγιείς σχέσεις, να σέβονται τους άλλους και να επικοινωνούν ανοιχτά.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top