Now Reading
Η σωστή οργάνωση για τη νέα σχολική χρονιά

Η σωστή οργάνωση για τη νέα σχολική χρονιά

Στον Κωτσόβολο θα βρεις ασύγκριτη ποικιλία σε σχολικά είδη, έπιπλα γραφείου και συμμάχους τεχνολογίας που «παίρνουν άριστα»…

Άλλη μια φορά που το κουδούνι του σχολείου είναι ο πιο αγαπημένος ήχος! Νέα σχολική χρονιά σημαίνει νέος σχολικός εξοπλισμός. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο χαίρονται τα παιδιά με τις νέες αγορές. Ίσως όμως να μη χαμογελούν τόσο και οι γονείς τους… όταν σκέφτονται το πορτοφόλι τους. Ειδικά σε εποχές όπως η σημερινή όπου διάφοροι λόγοι συντελούν στο να είμαστε όλοι πιο συνετοί με τη διαχείριση των οικονομικών μας – και οι νέες αγορές μπορεί να γίνουν μια πηγή επιπλέουν άγχους.

Όμως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, η τεράστια γκάμα προϊόντων που μπορείτε να βρείτε στο kotsovolos.gr , η άμεση παράδοση και η ευελιξία  για να ανακαλύψετε όλα όσα χρειάζεται το παιδί σας για τη νέα σχολική χρονιά, σε όποια σχολική βαθμίδα κι αν ανήκει, και το σημαντικότερο χωρίς να ξεφύγετε από τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό.

Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα ξοδέψετε περισσότερα απ’ όσο χρειάζεται ακολουθούν μερικά tips εξοικονόμησης αλλά και συμβουλές έξυπνων αγορών.

Φτιάξτε τη λίστα σας σε συνεννόηση με το σχολείο και το παιδί σας

Έχοντας τσεκάρει ήδη όλα όσα έχετε στη διάθεσή σας αλλά και όλα όσα θα χρειαστείτε σύμφωνα με το σχολείο του παιδιού, ήρθε η ώρα για να φτιάξετε την τελική σας λίστα. Αν τα έχετε όλα γραμμένα, θα μπορείτε να τσεκάρετε τι αγοράζετε κατά τη διάρκεια των αγορών σας χωρίς να κάνετε τυχαίες αγορές ή να βάζετε στο καλάθι σας όσα σας κλείνουν το μάτι ή γυάλισαν στα παιδιά… ανεβάζοντας χωρίς λόγο το κόστος σας.

Πώς να μη βγείτε εκτός προϋπολογισμού

Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα ξοδέψετε πάνω από το budget σας φροντίστε να μην κάνετε (όλες) τις αγορές σας μαζί με το παιδί… Αντί για αυτό είναι προτιμότερο να μπείτε πρώτα μόνοι σας, να εντοπίσετε όλα όσα χρειάζονται, και για να μη νομίζει το παιδί ότι δεν μπορεί να επιλέξει να κάνετε μαζί την επιλογή σε συγκεκριμένα είδη, στα οποία έχετε καταλήξει σύμφωνα με τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε. Ένα άλλο «κόλπο» είναι κάποια είδη που οι τιμές τους δεν κυμαίνονται σημαντικά να τα επιλέξετε μαζί με το παιδί και σε όσα υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις να έχει προηγηθεί η δική σας έρευνα και πρώτη επιλογή.

Ποια σχολικά είδη είναι τα απαραίτητα

Τα σχολικά είδη εκτείνονται σε μια τεράστια γκάμα. Αυτές που σίγουρα δεν θα λείπουν από τη λίστα σας είναι οι σχολικές τσάντες, η επιλογή των οποίων πρέπει να γίνει ανάλογα με τη βαθμίδα και τάξη του παιδιού, την ηλικία του και τον σωματώτυπό του. Για τα πιο μικρά παιδιά, πιο βολικές είναι συνήθως εκείνες με ροδάκια. Για τα πιο μεγάλα παιδιά, επιλέξτε ανατομικές τσάντες, που θα σέβονται τις ανάγκες τους και δεν θα τα επιβαρύνουν. Τα παιδιά θα θέλουν –ιδιαίτερα τα πιο μικρά– να διαλέξουν μια τσάντα με τον αγαπημένο τους ήρωα, ωστόσο αν θέλετε να την κρατήσουν περισσότερο από ένα χρόνο, ίσως να επιλέξουν κάτι που θα συνεχίσει να τους αρέσει και την επόμενη χρονιά… Και βέβαια μην ξεχάσετε τις τσάντες φαγητού – καθώς εκτός από την τροφή για σκέψη, θα χρειαστούν και θρεπτικά σνακ για να βγάλουν τη μέρα στο σχολείο.

Σειρά έχει συνήθως και η αγορά της κασετίνας. Η κασετίνα είναι ένα απαραίτητο εργαλείο, γιατί βοηθάει τα παιδιά να μάθουν να οργανώνονται και να φροντίζουν να έχουν μαζί τους αυτά που χρειάζονται. Για τα πιο μικρά παιδιά, είναι βοηθητικές εκείνες με χωρίσματα και ειδικές θήκες.

Επόμενα στη λίστα είναι τα τετράδια και τα χαρτικά που μπορεί να περιλαμβάνουν ζελατίνες, ντοσιέ, μπλοκ ζωγραφικής και ό,τι άλλο έχει ζητηθεί από το σχολείο, όπως επίσης και η γραφική ύλη, μολύβια, στυλό, είδη ζωγραφικής, γεωμετρικά σχήματα και άλλα. Δεν χρειάζεται να τα αγοράσετε όλα με τη μία, αλλά κάποια είδη είναι καλό να προνοήσετε να πάρετε πάνω από ένα – ειδικά στα πιο μικρά παιδιά, που μπορεί στην αρχή να τα χάνουν ή να τα ξεχνάνε στο σχολείο…

Time for break

Ισχύει για όλους και σε όλες τις βαθμίδες: το διάλειμμα είναι πιο απολαυστική στιγμή! Θα παίξουν, θα ξεκουραστούν, θα πάρουν μια ανάσα και σίγουρα θα χρειαστούν νερό και φαγητό, οπότε καλό είναι να έχουν το δοχείο για το φαγητό ή το σνακ τους και δικό τους παγούρι.

Ώρα για μελέτη… στο σπίτι

Κι αφού το παιδί σχολάσει και γυρίσει στο σπίτι, μόλις ξεκουραστεί και αποσυμπιεστεί, ακολουθούν οι ώρες προετοιμασίας και μελέτης. Για τις ώρες που θέλει να χαλαρώσει, αλλά και για τις ώρες που έχει να ασχοληθεί με τις εργασίες του, χρειάζεται τον ιδανικό σύμμαχο! Ένα άνετο, ευχάριστο και τακτοποιημένο περιβάλλον ευνοεί τη συγκέντρωση. Ένα γραφείο σύμφωνα με τις ανάγκες του, βολικό, και οργανωμένο που θα το βοηθήσει να μελετά απερίσπαστο. Σε αυτό εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η επιλογή της καρέκλας, να είναι ανατομική και ξεκούραστη για να μπορεί να κάθεται όσες ώρες χρειάζεται χωρίς να κουράζεται.

Με σύμμαχο την τεχνολογία

Η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στη μαθησιακή διαδικασία, οπότε ένας καλός υπολογιστής δεν είναι μόνο για παιχνίδια και πλοήγηση στο ίντερνετ, ωστόσο καλό είναι να τα διαθέτει και τα δύο, καθώς και ο ελεύθερος χρόνος και το παιχνίδι είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη μελέτη και μια σχολική χρονιά με υψηλές αποδόσεις. Ως προς το ίντερνετ, ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει ακόμα περισσότερο τη σημασία του. Σε περίπτωση που δεν είναι στα άμεσα σχέδιά σας η αγορά υπολογιστή, να θυμάστε ότι είναι μια επένδυση για το παιδί και τη σχολική του χρονιά. Εξίσου απαραίτητα πλέον είναι οι εκτυπωτές και τα πολυμηχανήματα – βρείτε όσα ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Το μυστικό της επιτυχημένης σχολικής χρονιάς

Κι αυτή τη χρονιά με σωστή οργάνωση, προγραμματισμό και με όλα τα κατάλληλα εφόδια μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι το παιδί σας θα έχει όλα όσα χρειάζεται για να καταφέρει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Για να είστε σίγουροι ότι έχετε καλύψει όλες του τις ανάγκες για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά, θα χρειαστείτε απλώς μία επίσκεψη στα καταστήματα Κωτσόβολος ή στο kotsovolos.gr, όπου σας περιμένει μια μεγάλη ποικιλία από όλα τα σχολικά είδη, τη γραφική ύλη, τα έπιπλα γραφείου και τις λύσεις τεχνολογίας – κι όλα αυτά σε προσιτές τιμές, βολικούς τρόπους παράδοσης και ευνοϊκό πλάνο δόσεων για να έχετε κάθε δυνατή διευκόλυνση.

 

Καλή σχολική χρονιά!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top