Now Reading
Μπαμπάδες και κόρες – μια σχέση λατρείας!

Μπαμπάδες και κόρες – μια σχέση λατρείας!

Μια σχέση που δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια…

Κάθε γονιός έχει μοναδική σχέση με το παιδί του, είτε είναι αγόρι είτε κορίτσι, και κάθε παιδί έχει ξεχωριστή σχέση με τους γονείς του, είτε αναφέρεται στη μαμά του είτε στον μπαμπά του. Όμως εξίσου σημαντική και ξεχωριστή είναι και η σχέση μπαμπά-κόρης. Τα κορίτσια έχουν μια φυσική άνεση με τον μπαμπά τους και μια διαφορετικού τύπου τρυφερότητα απ’ αυτή που έχουν με τις μαμάδες τους – και αυτό μπορεί να εξηγείται βιολογικά και να έγκειται στη διαφορά φύλου, αλλά μπορεί να βρίσκει αιτιολογία σε ψυχολογικούς λόγους και να αφορά την παντελή έλλειψη ανταγωνισμού στη μεταξύ τους σχέση.

Με τον μπαμπά τους, τα κορίτσια στα παιχνίδια ρόλων μπορούν να παίξουν το θηλυκό ρόλο αλλά μπορούν να βάλουν τον μπαμπά να κάνει τη φιλενάδα τους και να παίξουν μαζί κούκλες και κουζινικά και να διασκεδάσουν ακόμα περισσότερο από το αν παίζανε με άτομα του ίδιου φύλου. Μπαμπάδες, μη φοβηθείτε να «στραπατσάρετε» το αντρικό σας προφίλ, παίξτε άφοβα με τις κόρες σας, και τα υποτιθέμενα «κοριτσίστικα» παιχνίδια, είτε προσποιούμενος θηλυκό ρόλο είτε κρατώντας το ρόλο του φύλου σας. Αφήστε τα να σας ντύσουν περίεργα, να σας φτιάξουν τα μαλλιά (ακόμα και κοτσιδάκια) ή και να σας βάψουν. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Στα κορίτσια αρέσουν κι αρκετά «αγορίστικα» (αν ισχύουν πράγματι διαφορές τέτοιου είδους) πράγματα, είναι εξίσου ενεργητικά (ενίοτε κι εξίσου άτακτα και μπελαλίδικα) με τα αγόρια, τους αρέσουν να τρέχουν, να σκαρφαλώνουν, να χοροπηδούν και να κάνουν ποδήλατο. Μπαμπάδες, μυήστε τα στον αθλητισμό και τα σπορ, αλλά δώστε τους επιλογές – ούτε κοριτσίστικες ούτε αγορίστικες, απλώς δικές τους. Όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου, έχουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και τις δικές τους ξεχωριστές προτιμήσεις.

Τα κορίτσια νιώθουν άνετα να γίνουν όμορφες για τον μπαμπά τους, η γνώμη του για την εμφάνισή τους μετράει απ’ όταν είναι μικρά. Μπαμπάδες, φροντίστε να μην περάσετε αρνητικά στερεότυπα ή ετεροχρονισμένα μηνύματα στα κορίτσια σας – το σημαντικό είναι να τις κάνετε να νιώθουν άνετα με το σώμα τους, την εικόνα και γενικά τον εαυτό τους, όσο είναι μικρά αλλά και όσο μεγαλώνουν.

Τα κορίτσια έχουν το μπαμπά τους ως πρότυπο στις σχέσεις τους με τα αγόρια. Μπαμπάδες, προσέξτε να είστε ένα καλό και θετικό παράδειγμα. Το πώς φέρεστε στην ίδια πρέπει να συμφωνεί και στο πώς συμπεριφέρεστε στη μαμά της και γενικότερα στις γυναίκες – εξίσου σημαντικό είναι να μην περνάτε λανθασμένα μηνύματα για τους «άνδρες». Δεν χρειάζεται από υπερπροστατευτικότητα να κακολογείτε το ανδρικό είδος, ούτε να φτάσετε στο άλλο άκρο και να υπερασπίζεστε ακόμα και αρνητικές ανδρικές συμπεριφορές.

Δείτε Επίσης

Τα κορίτσια έχουν ανάγκη από έναν τρυφερό και παρόντα μπαμπά, που νοιάζεται ειλικρινά, είναι εκεί και τις στηρίζει, μπορεί να του έχουν εμπιστοσύνη και η σχέση τους να διέπεται από σεβασμό, ειλικρίνεια και άδολη αγάπη… Και ναι είναι μια σχέση πολύ δυνατή, αλλά όπως όλες οι σχέσεις δεν είναι δεδομένη και απαιτεί προσπάθεια και από τους δύο. Αλλά είναι μια σχέση λατρείας και μπορεί να γίνει μαγική.

Tι θέλουν τα σημερινά κορίτσια από τον μπαμπά τους

  • να μη κάνει διαχωρισμούς σε αγορίστικα και κοριτσίστικα
  • να εκφράζει ελεύθερα τα συναισθήματά του – να το δείχνει όταν συγκινείται
  • να κάνει δουλειές στο σπίτι και να συμμετέχει σε όλα όσα αφορούν την οικογένεια
  • να δίνει καθημερινά το παρών του
  • να τα στηρίζει αλλά να μην τα υπερπροστατεύει
  • να μη θεωρεί ότι υπάρχει κάτι με το οποίο δεν μπορούν να συζητήσουν μαζί του

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top