Now Reading
Μια μπανάνα την ημέρα…

Μια μπανάνα την ημέρα…

ωφελεί όσο δεν φαντάζεσαι!

Συντάκτης: Νανά Χατζή

Αν έχεις πρόβλημα με το στομάχι σου, είσαι αγχωμένη, ή νιώθεις πολύ κουρασμένη και δεν μπορείς να συνεχίσεις την δουλειά σου, η μπανάνα μπορεί να είναι η καλύτερη λύση. Voila λοιπόν, που βοηθούν οι μπανάνες:

Στην πνευματική διαύγεια: δεν είναι τυχαίο πως τα πρωινά πριν τις εξετάσεις η μαμά, μας έδινε πάντα μια μπανάνα. Έρευνες έχουν δείξει πως οι μπανάνες λόγω του καλίου, ενισχύουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Στο στομάχι: η μπανάνα ενεργεί ως αντιόξινο και ανακουφίζει από το αίσθημα καούρας μέσα σε λίγα λεπτά.

Στο πρωινό hangover: αν μετά από ένα υπέροχο βράδυ με καλή παρέα και πολύ ποτό, ξυπνήσεις το πρωί και όλα γυρίζουν, προσπάθησε να φας έστω δύο μπουκιές από μια μπανάνα. Αμέσως θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Στο άγχος: η μπανάνα περιέχει τρυπτοφάνη, ένα πολύτιμο θρεπτικό συστατικό, που μέσα στον οργανισμό μετατρέπεται σε σεροτονίνη, η οποία με την σειρά της, έχει την ικανότητα να μας ηρεμεί, να μας χαλαρώνει και να μας φτιάχνει την διάθεση. Με απλά λόγια για να παράγει το σώμα μας την “ουσία της ευτυχίας” έχει ανάγκη την τρυπτοφάνη.

Και τώρα το sos tip που θα σε καταπλήξει: μπορεί να είναι Νοέμβριος, αλλά ακόμη στο σπίτι έχουν ξεμείνει κάποια κουνούπια, που επιτίθενται σαν τρελά. Αν σε έχουν βάλει στόχο και σε τσιμπήσουν, δοκίμασε να αλείψεις το τσίμπημα, με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας. Το τσούξιμο και το πρήξιμο θα υποχωρήσουν αμέσως.

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top