Now Reading
«Με ανάγκασε να αναθεωρήσω τα πάντα για την αγάπη» δηλώνει η Caterina Scorsone για την κόρη της που έχει σύνδρομο Down

«Με ανάγκασε να αναθεωρήσω τα πάντα για την αγάπη» δηλώνει η Caterina Scorsone για την κόρη της που έχει σύνδρομο Down

Η σταρ του Grey’s Anatomy λέει ότι το να μεγαλώσει μια κόρη με σύνδρομο Down ήταν σαν μια «αναγέννηση» για εκείνη

Στο Grey’s Anatomy, ήταν η «Αμέλια», η εξαιρετική χειρούργος που συζητούσε αν έπρεπε να κάνει παιδιά, έχει μια εντελώς άλλη ιστορία στη ζωή της. Σε μια συνέντευξη στο Good Morning America, η ηθοποιός Caterina Scorsone μιλά για το προσωπικό της ταξίδι ως μαμά της κόρης της Pippa. Η Pippa έχει σύνδρομο Down, το οποίο η Scorsone εκφράζει ότι την ώθησε να ζήσει μια πιο μελετημένη ζωή, όπως διαβάζουμε σε άρθρο του motherly.

«Με ανάγκασε να αναθεωρήσω τα πάντα για την αγάπη», λέει. «Κατέληξε να είναι η αρχή της ζωής για μένα, μια αναγέννηση για μένα, παράλληλα με τη γέννησή της. Είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω ξανά τα πάντα για το τι ήταν η ζωή μου, ποια είναι η ζωή της… άνοιξε στη ζωή που έγινε τόσο πιο απτή και τόσο πιο πολύχρωμη και τόσο πιο εκτιμημένη».

Τονίζει ότι γι’ αυτό έχει σημασία η υπεράσπιση και η προβολή, η ορατότητα μετράει. «Υπάρχουν τόσες πολλές στερεοτυπικές υποθέσεις που μας κληροδοτούνται πολιτιστικά, ότι όλοι υποτίθεται πρέπει να φαίνονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο», λέει, αποκαλώντας το μια «αυθαίρετη» προοπτική. Μας καλεί να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι ένα συγκεκριμένο παιδί δεν είναι αρκετά καλό. Αντίθετα, θέλει να δεχόμαστε κάθε πλάσμα ως εκπληκτικό και μοναδκό. «Μπορούμε να αρχίσουμε να μαθαίνουμε πώς να αγαπάμε ο ένας τον άλλον και να αγαπάμε τον εαυτό μας».

Στην ανάρτησή του στο Instagram, η Σκορσόνε ζητά μια κοινωνική αφύπνιση γύρω από την αναπηρία.

Δείτε Επίσης

«Υπάρχουν δύσκολες μέρες, αλλά οι δύσκολες μέρες δεν οφείλονται ποτέ στο σύνδρομο Down: είναι δύσκολες μόνο επειδή ο πολιτισμός και η κοινωνία μας δεν τα πάνε καλά στην ισότητα», γράφει. «Οι ανάγκες της είναι ιδιαίτερες. Όχι ιδιαίτερες. Είναι απλά δικές της. Η κουλτούρα μας δεν έχει μάθει πώς να αγαπάει τον εαυτό της αρκετά καλά ώστε να γνωρίζει ότι όλες οι ανάγκες μας είναι ιδιαίτερες».

Δίνει συμβουλές σε άλλους που λαμβάνουν μια διάγνωση που δεν περιμένανε να βρουν την κοινότητά τους.

«Αναζητήστε τις μαμάδες και τους μπαμπάδες και τις οικογένειες». Αυτό καταπολεμά τους φόβους γύρω από την απομόνωση και σας συνδέει με τη χαρά που μπορεί να επεκταθεί από μέσα στην κοινωνία, εξηγεί. Μπράβο σου “Αμέλια”.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top