Now Reading
To co-sleeping δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στην ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών

To co-sleeping δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στην ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών

Μελέτη εξέτασε σχεδόν 17.000 βρετανικά μωρά και τα παρακολούθησε για 11 χρόνια – διαπιστώνοντας ότι τα παιδιά που μοιράζονταν το κρεβάτι ήταν χαρούμενα και υγιή

Η κοινή χρήση κρεβατιού από τους γονείς είναι απίθανο να επηρεάσει την ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ εξέτασε σχεδόν 17.000 βρετανικά μωρά και τα παρακολούθησε για 11 χρόνια – διαπιστώνοντας ότι τα παιδιά που μοιράζονταν το κρεβάτι ήταν χαρούμενα και υγιή.

Η Δρ Ayten Bilgin, από το Τμήμα Ψυχολογίας, δεν βρήκε καμία σχέση μεταξύ του μοιράσματος του κρεβατιού στους 9 μήνες και των συναισθηματικών ή συμπεριφορικών προβλημάτων της παιδικής ηλικίας.

Η πρακτική είναι βυθισμένη σε διαμάχες καθώς ορισμένοι ειδικοί πίστευαν στο παρελθόν ότι επηρέαζε αρνητικά την ανάπτυξη των παιδιών.

Ωστόσο, άλλοι λένε ότι βοηθά και τους γονείς και τα παιδιά καθώς είναι κοντά για να ταΐσουν και αν ξυπνήσουν τη νύχτα.

Η Δρ Bilgin, δήλωσε: «Παρά τη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τις πιθανές μακροπρόθεσμες βλάβες και τα οφέλη του μοιράσματος κρεβατιού, λίγη επιστημονική έρευνα έχει διεξαχθεί σχετικά με αυτό το θέμα.

Οι γονείς μπορούν να είναι βέβαιοι ότι εφόσον ασκείται με ασφάλεια, η κοινή χρήση κρεβατιού είναι απίθανο να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συναισθηματική και συμπεριφορική ανάπτυξη των παιδιών.

Υπάρχει πολλή ενοχή και ντροπή γύρω από το μοίρασμα του κρεβατιού – αλλά είναι μια επιλογή των γονιών».

Δείτε Επίσης
Επειδή η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε, η επιστροφή στο σχολείο μπορεί να γίνει παιχνιδάκι…

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Attachment and Human Development, χρησιμοποίησε δεδομένα από τη μελέτη κοόρτης χιλιετίας του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία παρακολουθεί τις ζωές 16.599 παιδιών που γεννήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι γονείς ανέφεραν ότι μοιράζονταν το κρεβάτι στους 9 μήνες και για την εσωτερικευμένη συμπεριφορά των παιδιών τους –όπως η κατάθλιψη και το άγχος– και την εξωτερίκευση, όπως η επιθετικότητα και η υπερκινητικότητα, όταν ήταν 3, 5, 7 και 11 ετών.

Πηγή

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top