Now Reading
Τιμάμε τη Ζωρζ Σαρή, που έφυγε 9/6 2012 από τη ζωή, ψάχνοντας τον “Θησαυρό της Βαγίας”

Τιμάμε τη Ζωρζ Σαρή, που έφυγε 9/6 2012 από τη ζωή, ψάχνοντας τον “Θησαυρό της Βαγίας”

Και ταξιδεύουμε στην Αίγινα με οδηγό την τηλεοπτική μεταφορά ενός υπέροχου βιβλίου

Το πρώτο βιβλίο της Ζωρζ Σαρή, το οποίο ξεκίνησε ένα καλοκαίρι στην Αίγινα σαν παιχνίδι με τα παιδιά της. Έτσι πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά της και οι φίλοι τους, ενώ όλα τα μέρη που περιγράφει είναι απολύτως αληθινά!

Μία παρέα παιδιών περνάει τις καλοκαιρινές της διακοπές στην Αίγινα. Εκεί τους επισκέπτεται μια οικογενειακή φίλη από τη Γαλλία, η οποία δουλεύει ως βοηθός ενός ψυχιάτρου στο Παρίσι. Αποστολή της να ανακαλύψει κάποια στοιχεία που επαναλαμβάνει ένας Γερμανός ασθενής, ο οποίος πάσχει από αμνησία μετά την έκρηξη μιας νάρκης που πάτησε στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Λέξεις σκόρπιες που προσπαθούν τα παιδιά να ενώσουν για να βγάλουν νόημα. Ώσπου επισκέπτονται στη Βαγία την οικογένεια Χαλδαίου, στο σπίτι της οποίας έμενε ο Χανς στη διάρκεια του πολέμου. Εκεί μαθαίνουν πως ο Χανς έχει κλέψει από την οικογένεια χρυσές λίρες. Έτσι αρχίζει η αναζήτηση ενός χαμένου θησαυρού, που οδηγεί τα  παιδιά σε περιπέτειες…

Η αθάνατη τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρή. Προβλήθηκε το 1984 και ολοκληρώθηκε σε μόλις έξι ημίωρα επεισόδια. Παρά την σύντομη διάρκεια της η συγκεκριμένη σειρά έγραψε την δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Παραγωγός ήταν ο Νίκος Πιλάβιος, το σενάριο και την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Δημήτρης Δημογεροντάκης, ενώ η υπέροχη μουσική σύνθεση ανήκε στον Σταμάτη Σπανουδάκη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σειρά στο Ertflix

Δείτε Επίσης

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις και σε graphic novel εκδοχή Πατάκη

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top