Now Reading
Μένουμε σπίτι και παίρνουμε ιδέες για να βάψουμε τα αβγά μας

Μένουμε σπίτι και παίρνουμε ιδέες για να βάψουμε τα αβγά μας

Συνδυάζοντας την παράδοση με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.

Είναι μια δημιουργική απασχόληση που τα παιδιά λατρεύουν και είναι κάτι που μπορείτε να το κάνετε μαζί!

Βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε βράσει καλά τα αυγά. Για να βράσουν τα αυγά χωρίς να σπάσουν τα έχουμε για 2-3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε στο νερό της κατσαρόλας που θα βράσουν μια κουταλιά της σούπας ξίδι.

Μπορείτε να βράσετε μια δόση αυγών που θα προσθέσετε κόκκινη βαφή (φυτική/οικολογική κατά προτίμηση) τα οποία μπορείτε να γυαλίσετε με λάδι ή να διακοσμήσετε με αυτοκόλλητα.

Και μπορείτε να βράσετε και μια δόση αυγά χωρίς χρώμα τα οποία μπορείτε να ζωγραφίσετε μαζί με τα παιδιά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε συγκεκριμένα μοτίβα, ή να αφήσετε τη φαντασία τους τελείως ελεύθερη. Σημασία έχει η προσπάθεια… κι ίσως όχι πάντα το τελικό αποτέλεσμα.

Τι θα χρειαστείτε:

άσπρα ή ανοιχτόχρωμα αβγά

μια βαθιά κατσαρόλα

ξίδι

νερό

βαφή

εφημερίδα

άδεια χαρτονένια αβγοθήκη

Δείτε Επίσης

αυτοκόλλητα

μπογιές

Μερικές ιδέες για τη διακόσμηση:

  • Νερομπογιές
  • Μαρκαδόροι
  • Γκλίτερ
  • Δαχτυλομπογιές
  • Μπογιές που ξεπλένονται
  • Χρησιμοποιώντας ένα λευκό κραγιόνι, γράψτε ένα μήνυμα ή σχεδιάστε ένα σχέδιο στο αυγό πριν το βάψετε – όταν βγει από τη βαφή, το κερί θα παραμείνει λευκό, επισημαίνοντας το σχέδιο στο έγχρωμο φόντο.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια με λωρίδες στο αβγό σας τοποθετώντας λαστιχένιες ταινίες ή ταινία (ή σελοτέιπ) γύρω από το αβγό σας πριν βυθίσετε, όταν το σηκώσετε από τη βαφή και αφαιρέσετε τις ταινίες το αυγό σας θα έχει ρίγες όπου ήταν οι ταινίες!
  • Εάν τοποθετήσετε ένα αυτοκόλλητο στο αβγό πριν το βυθίσετε και το αφαιρέσετε μόλις βγει, το σχήμα του αυτοκόλλητου θα ξεχωρίζει στο φόντο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα αστέρι, ή μια καρδιά εάν έχετε.

Μπορεί να είναι μονόχρωμα, πολύχρωμα, με σχέδια, αφηρημένα, γεωμετρικά ή εντελώς πρωτότυπα, επίσης μπορείτε να γράψετε πάνω τους μια πασχαλινή ευχή.

Μια ωραία ιδέα είναι να ζωγραφίσετε πάνω τους φατσούλες ή συναισθήματα, να τους δώσετε ανθρώπινα χαρακτηριστικά προσώπου ή κεφάλια ζώων.

Διασκεδάστε το και διαλέξτε το δικό σας, με την ελπίδα εκτός από ωραίο να είναι και το πιο γερό!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top