Now Reading
Μένουμε σπίτι και ανακαλύπτουμε με τα παιδιά τον Ντετέκτιβ της Τέχνης

Μένουμε σπίτι και ανακαλύπτουμε με τα παιδιά τον Ντετέκτιβ της Τέχνης

Το όμορφο και διαδραστικό site της Νίκης Κάντζου που ξεναγεί τα παιδιά στον υπέροχο κόσμο της τέχνης!

Τώρα που μένουμε σπίτι περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη να βρίσκουμε νέους τρόπους παιχνιδιών και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Θέλουμε να συνδυάζουμε την τεχνολογία αλλά να ανακαλύπτουμε χρήσιμα sites και διαδραστικές πλατφόρμες που θα δώσουν στα παιδιά πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες και σε πηγές μάθησης και γνώσης.

Μια πολύ ωραία ηλεκτρονική σελίδα που με χαρά ανακαλύψαμε αυτές τις μέρες είναι το artdetectiveforkids.blogspot.com Ντετέκτιβ της Τέχνης, της Νίκης Κάντζου, που είναι εκπαιδευτικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων και έχει γράψει και το ομώνυμο βιβλίο “Ο ντετέκτιβ της τέχνης”.

Μια διαδραστική σελίδα που θα προσφέρει στα παιδιά πολλές όμορφες αφορμές για ενασχόληση με τη ζωγραφική και θα οξύνει την παρατηρητικότητά τους καθώς υπάρχουν πίνακες που βρίσκονται μαζί δύο, ο ένας δίπλα στον άλλο, μόνο που ενώ μοιάζουν ίδιοι δεν είναι εντελώς αλλά έχουν κάποιες διαφορές που τα παιδιά καλούνται να εντοπίσουν.

Με τον τρόπο αυτό ως γνήσιοι ντετέκτιβ θα βελτιώσουν την όραση και την αντίληψή τους αλλά παράλληλα αυτό θα το κάνουν αυξάνοντας και τις γνώσεις τους πάνω στην τέχνη και γνωρίζοντας σημαντικούς ζωγραφικούς πίνακες.

Ειδικά μάλιστα για τις μέρες του Πάσχα, τα παιδιά θα βρουν στο site μια ενότητα “Βρες για ποιον πασχαλινό πίνακα σου μιλάω”, όπου με αυτόν τον έξυπνο και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με πολλούς ζωγραφικούς πίνακες που αντλούν έμπνευση από την παράδοση, τα πασχαλινά έθιμα και δίνουν ιδέες και για περισσότερες πασχαλινές δημιουργίες.

Με έμπνευση από το Πάσχα είναι και το παιχνίδι μνήμη που θα βρουν τα παιδιά στο site με τον τίτλο “Λαγοί, λαγουδίνες, λαγούδια”… που με ευρηματικό τρόπο μας ξεναγεί στο πολύχρωμο σύμπαν της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Amber Alexander.

Επειδή όμως αυτές τις μέρες πρωταγωνιστεί ως έννοια το “σπίτι”, τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να περιηγηθούν στην ενότητα “Παραμύθια μεταμορφώνονται σε κτίρια” όπου ο Ιταλός αρχιτέκτονας και εικονογράφος Federico Babina συνδυάζει τη φαντασία με την πραγματικότητα και δημιουργεί την αρχιτεκτονική των παραμυθένων χαρακτήρων. Το «architale» χρησιμοποιεί την δομημένη μορφή, τα σχήματα και τις έμφυτες γεωμετρίες για να μεταφέρει τις βασικές πτυχές ενός παραμυθιού, μετατρέποντας τα κτίρια σε «αφηγηματικά αντικείμενα». Παρατηρήστε τα κτίρια-παραμύθια και βρείτε τον Πινόκιο, τη Χιονάτη και τους εφτά νάνους, την πριγκίπισσα και το μπιζέλι, την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Αλαντίν, τα τρία γουρουνάκια και άλλους ήρωες ιστοριών.

Δείτε Επίσης

 To site είναι σχετικά καινούργιο αλλά είναι πολλά υποσχόμενο! Συνδυάζει πολύ πετυχημένα την αγάπη για την τέχνη, την απόλαυση των παιχνιδιών, το μυστήριο με την ευχαρίστηση της αναζήτησης, την εξερεύνηση με την ανταμοιβή της ανακάλυψης, την αποστολή του ντετέκτιβ με την παρατηρητικότητα. Με λίγα λόγια συνδυάζει τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία με τη φιλαναγνωσία και την αγάπη για τα βιβλία και την ανάγνωση.

Μια επίσκεψη θα σας πείσει για όλα όσα προσπαθήσαμε να σας περιγράψουμε, αλλά μια επίσκεψη ίσως να μην είναι αρκετή… 

Ακολουθήστε τα ίχνη των ντετέκτιβ τέχνης και γίνετε κι εσείς ένας από αυτούς και πάρτε ιδέες για να φτιάξετε τις δικές σας δραστηριότητες με αφορμή το έργο του αγαπημένο σας ζωγράφου… ή μπείτε στον πειρασμό να φτιάξετε τους δικούς σας ζωγραφικούς πίνακες – πασχαλινούς και όχι μόνο! Το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε δημιουργικό και όμορφο χρόνο.  

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top