Now Reading
Η Zendaya είναι η νέα-politically correct-φωνή της Λόλα Μπάνι

Η Zendaya είναι η νέα-politically correct-φωνή της Λόλα Μπάνι

Σε μια προσπάθεια οι παιδικές ταινίες να έχουν «σωστά» πρότυπα και για κορίτσια

Το Χόλιγουντ ξεσκονίζει τα πρότυπα που περνούσε μέχρι τώρα στα παιδιά με τις παιδικές σειρές και ταινίες κινουμένων σχεδίων και επανερμηνεύει κλασικούς ήρωες και ηρωίδες προκειμένου να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες ανατροφής των παιδιών. Ως μέσο που έχει μεγάλο αντίκτυπο και επηρεάζει τη σκέψη και τις αντιλήψεις των παιδιών, η ψυχαγωγία του σήμερα έχει καθήκον να προσέχει όλες τις λεπτομέρειες και να αναδιατυπώνει τα κακώς κείμενα ή να συστήνει από την αρχή ήρωες που άθελα τους να πέρασαν ή να στέλνουν ένα λάθος μήνυμα.
Η Zendaya προσθέτει έναν εμβληματικό τηλεοπτικό χαρακτήρα στην ήδη αναπτυσσόμενη και λαμπερή φιλμογραφία της. Το Entertainment Weekly αναφέρει ότι η σταρ του Euphoria θα δώσει φωνή στη Lola Bunny στη νέα ταινία Space Jam: A New Legacy. Το διάσημο θηλυκό κουνέλι κινουμένων σχεδίων που είναι γνωστό και ως το κορίτσι του Bugs Bunny στη σειρά Looney Tunes.
Ενώ η Λόλα απεικονίζεται συχνά με μια υπερβολικά σέξι προσωπικότητα, ο σκηνοθέτης της ταινίας Malcolm D. Lee φέρνει την ηθοποιό του Malcolm & Marie ως μέρος της αποστολής του να αναδείξει μια «πλήρως ανανεωμένη» έκδοση του χαρακτήρα. «Η Λόλα δεν ήταν politically correct», τόνισε ο Lee για την απεικόνιση του χαρακτήρα στην αρχική ταινία του 1996. «Αυτή είναι μια παιδική ταινία, γιατί να φοράει η ηρωίδα crop top; Μοιάζει τόσο περιττό κάτι τέτοιο, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει μια μακρά ιστορία αυτού του είδους απεικονίσεων στα κινούμενα σχέδια».

Σύμφωνα με τον Lee, το κοινό θα δει την επανεισαγωγή του χαρακτήρα ως έναν τρόπο που «να αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα ισχυρών, ικανών γυναικείων χαρακτήρων». Εξήγησε, «Επεξεργαστήκαμε πολλά πράγματα, όχι μόνο την εμφάνισή της, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι είχε το κατάλληλο μήκος στο σορτς της και ότι παρέμενε θηλυκή χωρίς να χάνει την υπόστασή της, δίνοντάς της μια πραγματική αυθεντική φωνή του σήμερα». Και αυτή η φωνή συμβαίνει τώρα να ανήκει σε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς αυτής της γενιάς.

Ο σκηνοθέτης συνέχισε: «Για εμάς ο στόχος ήταν να στηρίξουμε την αθλητική της ικανότητα, τις ηγετικές της ικανότητες και να την κάνουμε τόσο γεμάτο χαρακτήρα όσο κι οι υπόλοιποι της παρέας των Looney Tunes». Άλλωστε είναι γνωστό ότι και τα κορίτσια μπορούν να βάλουν καλάθια (και γκολ).

Το πρωτότυπο έργο Space Jam αφηγείται τη φανταστική ιστορία του θρύλου του μπάσκετ Michael Jordan που έβγαινε στη συνταξιοδότηση. Η ταινία ακολουθεί τον Jordan καθώς βοηθά τους Bugs, Lola και τους άλλους χαρακτήρες Looney Tunes σε ένα παιχνίδι μπάσκετ προκειμένου να αποφύγουν να γίνουν αξιοθέατα στο λούνα παρκ του Moron Mountain.

 

Δείτε Επίσης

25 χρόνια αργότερα, αυτή η επερχόμενη συνέχεια ακολουθεί τον Lebron James καθώς αυτός και ο γιος του απορροφούνται σε μια εικονική πραγματικότητα, όπου η μόνη διέξοδος είναι η ένωση των δυνάμεων τους με την ομάδα Looney Tunes σε μια μάχη στο γήπεδο εναντίον της ομάδας Goon. Άλλα αστέρια του μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένων των Anthony Davis, Draymond Green, Kyrie Irving, Klay Thompson, Damian Lillard, Chris Paul και Kyle Kuzma θα εμφανιστούν σε ρόλους guest star.

To “Space Jam: A New Legacy” έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου στους κινηματογράφους της Αμερικής και στο HBO Max.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top