Now Reading
Δύο ακόμα Γυναίκες που Εμπνέουν στη συλλογή της Barbie

Δύο ακόμα Γυναίκες που Εμπνέουν στη συλλογή της Barbie

Με τη Sally Ride και τη Rosa Parks η Barbie συνεχίζει να εμπνέει μεγάλα όνειρα στα κορίτσια

Έχει περάσει για τα καλά πια η εποχή που η Barbie ήταν συνώνυμο της κούκλας με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια, πλέον η Mattel πρωτοστατεί για να δώσει ερεθίσματα στα κορίτσια μέσω του παιχνιδιού με τις κούκλες να κάνουν μεγάλα όνειρα. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί ως φιγούρες σημαντικές γυναίκες που έγραψαν ιστορία και ξεχώρισαν με το ήθος, την προσφορά, το ταπεραμέντο, το ταλέντο, τις γνώσεις, το χαρακτήρα και τις επιτυχίες τους. Στη σειρά Inspiring Women προστέθηκαν μόλις δύο μοναδικές γυναίκες που διέπρεψε η καθεμία με τον τρόπο της: η Sally Ride και η Rosa Parks. Η Sally Ride υπήρξε πρωτοπόρος αστροναύτης της NASA, ασχολήθηκε με εκπαιδευτικά προγράμματα STEAM. Η Rosa Parks από την άλλη ήταν πολιτική ακτιβίστρια που έχει μείνει στην ιστορία ως  «Μητέρα του σύγχρονου κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων».

Στο δελτίο Τύπου, η ομάδα της Barbie δήλωσε ότι η ελπίδα τους για αυτές τις κούκλες είναι ότι τα νεαρά κορίτσια που γνωρίζουν τη γυναικεία ιστορία αυτών των γυναικών, μπορούν να βοηθηθούν στο να κλείσουν το «χάσμα των ονείρων», το χάσμα που αρχίζει γύρω στην ηλικία των 5, έχοντας αυτο-περιοριστικές ιδέες για το τι είναι και τι δεν είναι κατάλληλο ή εφικτό για τα ίδια. «Παίζοντας» με ιστορίες γυναικών που έκαναν εκπληκτικά πράγματα, μπορεί επίσης να αρχίσουν να αισθάνονται λιγότερο περιορισμένα.

Προηγούμενες κούκλες της Σειράς Γυναίκες που Εμπνέουν ήταν η πιλότος Amelia Earhart, η μαθηματικός της NASA Katherine Johnson και η καλλιτέχνιδα Frida Kahlo. Οι κούκλες σχεδιάστηκαν για να φωτίζουν τα επιτεύγματα των γυναικών αυτών, ενώ παράλληλα γίνονται προσιτές σε μικρά κορίτσια που μόλις μαθαίνουν τη δική τους θέση στον κόσμο μέσω της πράξης του παιχνιδιού ρόλων και μίμησης.

Δείτε Επίσης

Κορίτσια συνεχίστε να κάνετε μεγάλα όνειρα και να πιστεύετε ότι έχετε τη δύναμη να γίνετε ό,τι ονειρεύεστε – και στα παιχνίδια και στην αληθινή ζωή!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top