Now Reading
Διεθνής Ημέρα (όλοι λατρεύουν το…) Σάντουιτς

Διεθνής Ημέρα (όλοι λατρεύουν το…) Σάντουιτς

Μια αγαπημένη διατροφική συνήθεια με μεγάλη ιστορία που χωράει τα πάντα!

Μπορείς να το πάρεις μαζί σου στη δουλειά. Είναι ο τέλεια γευστικός συνοδός για εκδρομή ή πικνίκ. Θυμάσαι τη μαμά ή τον μπαμπά σου να σου το φτιάχνει για να το πάρεις στο σχολείο κι ίσως το ετοιμάζεις κι εσύ στα παιδιά σου. Μπορεί να είναι κάτι εντελώς απλό ή να θυμίζει υπερπαραγωγή!

Υπάρχει κάτι που χωράει όλα όσα σου αρέσουν. Που μπορεί να αντέξει τους πιο τολμηρούς συνδυασμούς. Δύο φέτες ψωμί (που ακόμα κι αυτό μπορεί πλέον να πάρει πολλές εναλλακτικές) και ανάμεσά τους ό,τι -κυριολεκτικά- τραβάει η όρεξή σου! 3 Νοεμβρίου και η Ημέρα του Σάντουιτς έχει την τιμητική της!

Ιστορία της Ημέρας Σάντουιτς

Υπάρχει μια ευρέως γνωστή ιστορία για την ιστορία της λέξης σάντουιτς και αποδίδεται στον John Montagu, το 4ο Earl of Sandwich. Ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας που σπάνια συζητείται είναι η έννοια της λέξης Sandwich και της πόλης από την οποία προέρχεται. Το Sandwich είναι μια πόλη στο Shire του Kent στην Αγγλία, αρχικά η λέξη γράφτηκε Sondwic, και στη συνέχεια Sandwic, και τελικά το 1086 ως Sandwice. Το όνομα της πόλης προήλθε από τον σκοπό της και τον ισχυρισμό της να αποκτήσει μερίδιο στη δόξα και να έχει καλή φήμη, ήταν μια εμπορική πόλη. Τι σημαίνει λοιπόν το Sandwich; «Εμπορική πόλη σε παραλιακή περιοχή».

Ο John Montagu ήταν ο 4ος Ευγενής αυτής της πόλης, ένας βασιλικός τίτλος που ουσιαστικά σημαίνει «αρχηγός» που μπαίνει επικεφαλής μιας επικράτειας στη θέση του Βασιλιά. Ο Montagu ήταν ένας πολύ γνωστός λάτρης των παιχνιδιών με κάρτες και λέγεται ότι αρχικά διέταξε να του παραδοθεί το κρέας του ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού, ώστε να μην πάρει τα λιπαρά δάχτυλά του στην κάρτα, ούτε να απαιτήσει ένα πιρούνι για φαγητό.

Καθώς οι άνθρωποι το άκουσαν αυτό, άρχισαν να παραγγέλνουν το φαγητό τους «Το ίδιο με το σάντουιτς», και τελικά απλά «ένα σάντουιτς». Από τέτοια πράγματα γεννιούνται θρυλικές γαστρονομικές απολαύσεις. Η Ημέρα του Σάντουιτς στις 3 Νοεμβρίου γιορτάζει τόσο τον ίδιο τον Κόμη, όσο και το θαύμα που ήταν αφορμή να δημιουργήσει με τη μορφή του σάντουιτς.

Πώς να γιορτάσετε την Ημέρα του Σάντουιτς

Ο εορτασμός της Ημέρας Σάντουιτς μπορεί να είναι ευκαιρία για μια υπέροχη απόλαυση, το μόνο που χρειάζεται να δώσεις την άδεια στον εαυτό σου να πειραματιστεί και να φτιάξει κάθε είδους σάντουιτς που μπορείς να φανταστείς. Το πρωινό μπορεί να ξεκινήσει με αυγό μπέικον και τυρί σε ένα κουλούρι (Bagel Sandwich!), Ενώ το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να είναι ένα Whopper από το Burger King (Hamburger Sandwich!) Με δείπνο το Bacon Lettuce και το Tomato with Mayo on Sourdough! (BLT Σάντουιτς!). Είναι πραγματικά τόσο απλό, αν είσαι σε δημιουργικά gourmet διάθεση, η Sandwich Day είναι η καλύτερη στιγμή για να μεγαλουργήσεις!

Εμείς σου δίνουμε μια μόνο από τις χιλιάδες ιδέες που υπάρχουν στη διάθεσή σου για να φτιάξεις ένα σάντουιτς με σαλάτα κοτόπουλου. Αλλά να θυμάσαι, σε ένα σάντουιτς χωράνε τα πάντα – διάλεξε τα υλικά σου και go for it!

Σάντουιτς με σαλάτα κοτόπουλου

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και χωρίς κόκαλα

6 φέτες λεμονιού

6 κλαδάκια άνηθο, συν 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο

1 πράσινο μήλο, ψιλοκομμένο

1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μίσχοι σέλινου, ψιλοκομμένοι

2/3 φλ. μαγιονέζα

Δείτε Επίσης

1/4 φλ. μουστάρδα Ντιζόν

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μπαγκέτα, για σερβίρισμα

Μαρούλι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, απλώνεις τα στήθη κοτόπουλο σε ένα στρώμα. Τοποθετείς τις φέτες λεμονιού και τα κλαδάκια άνηθου στο κοτόπουλο και ρίχνεις νερό πάνω τους, καλύπτοντάς τα. Αφήνεις το νερό να βράσει, στη συνέχεια μειώνεις τη θερμότητα και σιγοβράζεις μέχρι να ψηθούν, 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα αφήνεις για 10 λεπτά και μετά τα κόβεις σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζεις κοτόπουλο, μήλο, κρεμμύδι και σέλινο.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς ελαφρά τη μαγιονέζα, την Ντιζόν και το ξύδι με το αλατοπίπερο.

Ρίχνεις το μείγμα πάνω από το μείγμα κοτόπουλου και ανακατεύεις.

Γαρνίρεις με ψιλοκομμένο άνηθο και το βάζεις σε μια μπαγκέτα με μαρούλι.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top