Now Reading
Θερινό σινεμά σπίτι με τα παιδιά και την animation ταινία «Πρόβατα εναντίον Λύκων»

Θερινό σινεμά σπίτι με τα παιδιά και την animation ταινία «Πρόβατα εναντίον Λύκων»

Και συζητάμε μαζί τους για το αίσθημα ευθύνης, τη δύναμη της αγάπης και τη συνύπαρξη

Πρόβατα και Λύκοι. “Wolves and Sheep: Cra-aa-zy 2016” Transformation. Ρωσική κωμωδία φαντασίας animation. Η πρωτότυπη ιστορία, η πρώτη του Wizart Animation, περιέχει στοιχεία του παραμυθιού The Wolf and the Seven Young Kids και την έννοια της μεταμόρφωσης. Πρόκειται για έναν ανέμελο λύκο που του αρέσει να κυνηγάει πρόβατα, αλλά μια μέρα ανακαλύπτει ότι μετατράπηκε με μαγικό τρόπο ο ίδιος σε πρόβατο. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τους Andrey Galat και Maksim Volkov, με τους Wizart και CTB Film Company ως κοινούς συνεργάτες παραγωγής.
Σε μια μαγική χώρα κάπου μακριά, σε ένα όμορφο χωριό που μοιάζει με ζωγραφιά ζουν ανέμελα ένα κοπάδι πρόβατα. Η ειδυλλιακή ζωή τους διακόπτεται όταν μια αγέλη λύκων έρχεται να κατασκηνώσει δίπλα στην ρεματιά τους. Σύμφωνα με αρχαίες παραδόσεις ο αρχηγός τους πρόκειται να αποσυρθεί και ο διάδοχός του θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι άξιος εξολοθρεύοντας όλους τους αντιπάλους του. Όταν ο δυνατός και πάντα ετοιμοπόλεμος Ραγκλαρ βγαίνει μπροστά, ο μόνος που τολμά να σταθεί απέναντι του είναι ο Γκρέι, ένας αξιαγάπητος αλλά αδέξιος νεαρός λύκος. Για να γίνει αρχηγός και να κερδίσει πίσω την καρδιά της Μπιάνκα, ο Γκρέι πηγαίνει στο δάσος όπου ανακαλύπτει μια κατασκήνωση από τσιγγάνους κουνέλια. Η Μάμι, το κουνέλι μέντιουμ του δίνει ένα μαγικό φίλτρο και ο Γκρέι το πίνει και επιστρέφει στο λημέρι των λύκων, για να ανακαλύψει πως έχει μεταμορφωθεί σε …κριάρι!

Μια ιστορία για το αίσθημα ευθύνης, της ενηλικίωσης, αλλά και της αγάπης, της εμπιστοσύνης, της αδελφοσύνης και της συνύπαρξης.

Βλέποντας την ταινία με τα παιδιά μπορείτε να συζητήσετε για τα συναισθήματα που τους δημιουργήθηκαν καθώς την έβλεπαν, πώς χαρακτηρίζουν τους ήρωες, ποιοι τους φάνηκαν περισσότερο συμπαθητικοί, αν αναγνώρισαν κομμάτια του εαυτού τους σε κάποιους ήρωες ή αν κάτι από τις σκηνές που παρακολούθησαν τους θύμισε κάποια δική τους εμπειρία.

Οι ταινίες και τα βιβλία γίνονται εξαιρετική αφορμή για συζητήσεις, για επίλυση αποριών αλλά και για μια πιο απτή σκιαγράφηση των συναισθημάτων που πολλές φορές τα παιδιά στην καθημερινότητά τους δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ή να κατανοήσουν σε βάθος.

https://www.youtube.com/watch?v=H6G22kJx4qI

Παραγωγή: Σεργκέι Σελβάνοφ, Βλαντιμίρ Νικολάεφ, Γιούριι Μόσκβιν

Σκηνοθεσία: Αντρέι Γκαλάτ, Μαξίμ Βολκόφ

Δείτε Επίσης

Σενάριο: Νιλ Λαντάου, Μαξίμ Σβέσνικοφ

Μουσική: Αλεξάντρ Λεσερτισέρ

Με τις φωνές των: Με τις φωνές των: Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Ιφιγένεια Στάικου, Διονυσία Τσιτιρίδου, Νικου Παπαδόπουλου, Ποίμη Πέτρου, Κωνσταντίνου Κακανά, Γιάννη Υφαντή, Παναγιώτη Αποστολόπουλο

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top