Now Reading
Ανοιχτή επιστολή προς τους νέους άνδρες του αύριο

Ανοιχτή επιστολή προς τους νέους άνδρες του αύριο

Ένας σημερινός μπαμπάς συμβουλεύει

Παρόλο που μπορούμε εύκολα να επισημάνουμε την πατριαρχία και την τοξικότητα της ανδροπρέπειας ως στοιχεία που έχουν συνεισφέρει στον πολιτισμό βιασμών και αναθρέφουν τους μαζικούς σκοπευτές, το πράγμα που θα ήθελα περισσότερο να μάθουν οι νέοι μας είναι ότι έχουν μια επιλογή και ότι μπορούν να είναι “καλύτεροι” και ότι είναι σημαντικό να το μαθαίνουν αυτό από νωρίς. Στα 46 μου χρόνια, έχω περάσει αρκετά για να μάθω διάφορα διδάγματα από τη ζωή.

Ακολουθεί η καθοδήγησή μου για νέους άνδρες:

  • Δεν χρειάζεται να συμμετέχετε στην καταστροφή άλλων κοινοτήτων και χωρών για να αποκτήσετε τους πόρους τους.
  • Δεν χρειάζεται να πάτε μαζί με το πλήθος για να γίνει αποδεκτοί.

Μπορείτε επίσης να:

  • Τιμάτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας.
  • Μάθετε να ακούτε τη σιωπή σας, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε με την προσωπική σας αλήθεια.
  • Επιλέξτε να ενεργείτε από τον τόπο υπηρεσίας του μεγαλύτερου αγαθού.
  • Επιλέξτε να μάθετε να εκφράζετε τον εαυτό σας έτσι ώστε να αισθάνεστε ότι σας ακούν, σας αγαπάνε, σας κατανοούν.
  • Μάθετε να ακούτε τους άλλους με τρόπους που τους αρέσει κι εκείνοι να ακούγονται, να τους αγαπούν και να τους καταλαβαίνουν.
  • Αποδεχτείτε τον εαυτό σας ως με αγάπη.
  • Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε την αυτο-ικανοποίηση με έναν τρόπο που να γεμίζει θετικά το σώμα και το πνεύμα σας.
  • Ρωτήστε τον εαυτό σας: «Τι κάνω για να καταστήσω αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και την κοινωνία;»

Ως άνδρες, πρέπει να κάνουμε αυτά τα πράγματα. Όταν δεν το κάνουμε, ζούμε μια συνεχή πάλη ενάντια στη δική μας αντιληπτή ανεπάρκεια. Είναι αυτή η ντροπή από την αίσθηση ανεπάρκειας που μας δίνει δικαιολογίες και πραγματοποιούμε τις φρικαλεότητες που ακούμε καθημερινά. Είναι αυτός ο φόβος να αισθάνεται κανείς την ντροπή που μας φέρνει στην «ομάδα» για επικύρωση, συχνά εις βάρος άλλων.

Η πραγματική μας δύναμη –η πραγματική σας δύναμη– προέρχεται από την εμπιστοσύνη. Θέλω να σε εμπιστευτώ. Οι γυναίκες θέλουν να σας εμπιστευτούν. Άλλοι άντρες θέλουν να σας εμπιστευτούν. Θέλετε να εμπιστευτείτε και να είστε έμπιστοι επίσης. Μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη κάνοντας την εργασία για να γνωρίσετε τον εαυτό σας και επιλέγοντας να είστε ένας άνθρωπος που εξυπηρετεί κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό του. Ως αποτέλεσμα, κερδίζετε τελικά την ελευθερία σας να αισθάνεστε και να εκφράζεστε και να είστε αυθεντικοί απέναντι στον κόσμο.

Πρόκειται να αντιμετωπίσετε πολλές καταστάσεις στη ζωή σας όπου θα πρέπει να ενεργήσετε. Θα υπάρξουν σενάρια όπου θα διακυβεύονται ζωές και οι πεποιθήσεις σας θα δοκιμαστούν – ευκαιρίες για να αποφασίσετε τι σημαίνει να είσαι άνδρας. Αυτή τη στιγμή, μπορεί να μην φαίνεται σαν να έχετε μια επιλογή και ίσως να μην θέλετε να επιλέξετε, αλλά σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή και με κάθε κατάσταση, μπορείτε να αποφασίσετε ποιοι θα είστε.

Δείτε Επίσης

Είναι προφανές ότι η τρέχουσα κουλτούρα μας είναι βίαιη και είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν ήταν πάντα έτσι. Πολλοί από τους προηγούμενους πολιτισμούς αυτού του πλανήτη είχαν μια σχέση μεταξύ τους, με τη Γη και αξιολόγησαν όλα τα μέλη και τα φύλα, εξίσου. Η λευκή, ευρωπαϊκή πολιτιστική αποικιοκρατία που επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου σε αυτό το σημείο, προωθεί ιδέες όπως: «τα αγόρια είναι αγόρια», «πρέπει να πατήσετε τους ανθρώπους για να πάρετε αυτό που θέλετε» και «πρέπει να είμαστε έτσι για να προστατευθείτε». Αυτές οι δηλώσεις δεν είναι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προέρχονται από φόβο και δεν έχουν αποτέλεσμα για κανέναν που ενδιαφέρεται για τη μακροζωία και την ευημερία του συλλόγου.

(αποσπάσματα από άρθρο που δημοσιεύτηκε στο goodmenproject.com του  Matthew Solomon)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top