Now Reading
Αγάπη για τα παραμύθια

Αγάπη για τα παραμύθια

Η Ιωάννα Μπαμπέτα απαντά τον δεκάλογο του παραμυθά.

Αν ήσουν παραμύθι ποιο θα ήσουν

Η μικρή γοργόνα για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ποιον ήρωα παραμυθιού θα ήθελες να γνωρίσεις από κοντά

Το ασχημόπαπο.

Ποιο τέλος παραμυθιού θα ήθελες να γράψεις με διαφορετικό τρόπο;

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα ήταν ένα παραμύθι που με στεναχωρούσε πάντα. Θα ήθελα λοιπόν να εμφανιστεί κάποιος που θα φροντίσει τη μικρούλα και θα την αγαπήσει πολύ.

Αν έφτιαχνες «τα κουλουβάχατα των παραμυθιών» ποια πέντε παραμύθια θα μπέρδευες μεταξύ τους;

Έχω μια εμμονή με τους λύκους. Θα ήθελα, λοιπόν, να συναντηθούν ο λύκος με την Κοκκινοσκουφίτσα, ο λύκος με τα τρία γουρουνάκια, ο λύκος με τα εφτά κατσικάκια ο Πέτρος και ο λύκος και τα τρία λυκάκια (του Ευγένιου Τριβιζά).

Ποια εποχή θα διάλεγες για να διαδραματιστεί το παραμύθι σου;

Μια εποχή, χωρίς τηλέφωνα και υπολογιστές. Μια εποχή όπου υπήρχαν πολλά δάση γεμάτα νεράιδες και ξωτικά. Μια εποχή όπου οι άνθρωποι τραγουδούσαν καθώς έκαναν δουλειές.

Ποιο παραμύθι έχεις διαβάσει περισσότερες φορές στη ζωή σου;

Τη Χιονάτη. Κι όχι τόσο για τη Χιονάτη, όσο για τους Νάνους. Τους λάτρευα!

Με ποιον συγγραφέα θα ήθελες να είχες συνεργαστεί για να γράψετε ποιο παραμύθι του;

Δείτε Επίσης

Μα φυσικά με τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Θα ήθελα να γράψουμε μαζί τη βασιλοπούλα με το ρεβίθι. Αυτό το παραμύθι πάντα μου φαινόταν ημιτελές. Ήθελα κι άλλο κι έχω μερικές ιδέες για να το συνεχίσω.

Ποια «μαγική» εφεύρεση (που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί) θα χρησιμοποιούσες για να βοηθήσεις έναν ήρωά σου να πετύχει αυτό που ονειρεύεται;

Ένα σιντριβάνι που να πραγματοποιεί ευχές.

Μια φορά κι έναν καιρό… (φτιάξε ένα παραμύθι με 5 προτάσεις)

…ήταν ένα σιντριβάνι, γνωστό ως το σιντριβάνι της αγάπης, γιατί πετούσε ο κόσμος νομίσματα κι έκανε ευχές. Κι οι ευχές αυτές έμοιαζαν με μικρά αστέρια που κολυμπούσαν. Όταν, μια μέρα, εμφανίστηκε ένα ξυπόλυτο αγόρι που μάζεψε όλα αυτά τα νομίσματα, το συντριβάνι θύμωσε: «Μα είναι δυνατόν να κλέβει κάποιος τις ευχές;». Το ίδιο βράδυ όμως, εκεί δίπλα στο σιντριβάνι, το αγόρι έκανε δώρο σε ένα κορίτσι που έλαμπε σαν όλα τα αστέρια μαζί. Μετά το φιλί τους, το σιντριβάνι, ένιωσε για πρώτη φορά πως ήταν αληθινό συντριβάνι της αγάπης.

Κι έζησαν αυτοί καλά και… (συμπλήρωσε ένα απρόβλεπτο τέλος)

μεγάλωσαν, έκλαψαν μαζί, γέλασαν μαζί και γνώρισαν εγγόνια. Το ίδιο εύχομαι και σε εσάς. Να μεγαλώνετε, να γελάτε και να κλαίτε παρέα με κάποιον που σας αγαπά.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top