Now Reading
Ένα video game πήρε έγκριση ως θεραπεία για παιδιά με ΔΕΠ-Υ

Ένα video game πήρε έγκριση ως θεραπεία για παιδιά με ΔΕΠ-Υ

Προς τον παρόν από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων ελπίζουμε σύντομα και από τον ΕΟΦ

Η εταιρεία Akili ανακοίνωσε ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει χορηγήσει άδεια για το EndeavourRx ™ (AKL-T01) ως ιατρική συνταγή για παιδιά με διαταραχή υπερκινητικότητας με έλλειψη προσοχής δηλαδή ΔΕΠ-Υ (ADHD). Ακολουθώντας μιας παράδοση συναρπαστικών βιντεοπαιχνιδιών, το EndeavourRx θα χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει τη λειτουργία προσοχής, όπως φάνηκε από δοκιμές με υπολογιστή σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με κυρίως έλλειψη προσοχής ή συνδυασμένο τύπο ΔΕΠ-Υ, που έχουν εμφανές πρόβλημα εστίασης.

Οι διαταραχές της προσοχής αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της ΔΕΠ-Υ για πολλά παιδιά, αλλά συχνά επισκιάζονται από άλλα πιο εμφανή συμπτώματα.

Το EndeavourRx αξιολογήθηκε από τον εθνικό οργανισμό φαρμάκων της Αμερικής και η έγκρισή του δημιουργεί μια νέα κατηγορία ψηφιακής θεραπείας. Το EndeavourRx έχει σχεδιαστεί για άμεση στόχευση και ενεργοποίηση νευρωνικών συστημάτων μέσω της παρουσίασης αισθητηριακών ερεθισμάτων και κινητικών προκλήσεων για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας.

«Είμαστε περήφανοι που γράφουμε ιστορία σήμερα με την απόφαση της FDA», δήλωσε ο Eddie Martucci, Ph.D., διευθύνων σύμβουλος της Akili. «Με το EndeavourRx, χρησιμοποιούμε τεχνολογία για να βοηθήσουμε στη θεραπεία μιας κατάστασης με έναν εντελώς νέο τρόπο καθώς στοχεύουμε άμεσα τη νευρολογική λειτουργία μέσω ιατρικής που μοιάζει με ψυχαγωγία. Οι οικογένειες αναζητούν νέους τρόπους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους με ΔΕΠΥ. Με τη σημερινή απόφαση του FDA, είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε στις οικογένειες μια πρώτη επιλογή θεραπείας χωρίς φάρμακα και κάνουμε ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς τον στόχο μας για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους που ζουν με γνωστικά προβλήματα».

Το EndeavourRx έλαβε έγκριση βάσει δεδομένων από πέντε κλινικές μελέτες σε περισσότερα από 600 παιδιά που είχαν διαγνωστεί με ΔΕΠ-Υ, συμπεριλαμβανομένης μιας προοπτικής, τυχαιοποιημένης, ελεγχόμενης μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Lancet Digital Health, το οποίο έδειξε ότι το EndeavourRx βελτίωσε με αντικειμενικά μέτρα την προσοχή σε παιδιά με ΔΕΠ-Υ. Μετά από τέσσερις εβδομάδες θεραπείας με Endeavour, το ένα τρίτο των παιδιών δεν είχε πλέον μετρήσιμο έλλειμμα προσοχής σε τουλάχιστον ένα μετρήσιμο αντικείμενο προσοχής. Επιπλέον, περίπου οι μισοί γονείς είδαν μια κλινικά σημαντική αλλαγή στις καθημερινές διαταραχές του παιδιού τους μετά από ένα μήνα θεραπείας με EndeavourRx. Αυτό αυξήθηκε σε 68% μετά από ένα δεύτερο μήνα θεραπείας. Οι βελτιώσεις στις διαταραχές της ΔΕΠ-Υ μετά από ένα μήνα θεραπείας με EndeavourRx διατηρήθηκαν για έως και ένα μήνα.

Για τα παιδιά που ζουν με ΔΕΠ-Υ, η βελτίωση της ικανότητάς τους να εστιάζουν και να αντιστέκονται στην απόσπαση της προσοχής είναι κρίσιμη για την καθημερινή λειτουργία και την απόδοσή τους στο σχολείο.

Δείτε Επίσης

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά φάρμακα ΔΕΠ-Υ, το EndeavourRx έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει συγκεκριμένα την προσοχή.

Η θεραπεία EndeavourRx θα είναι σύντομα διαθέσιμη με ιατρική συνταγή για οικογένειες. Η Akili πιστεύει ότι οι γνωστικές διαταραχές απαιτούν την ίδια συνεχή προσοχή και φροντίδα με οποιαδήποτε άλλη χρόνια πάθηση. Το EndeavourRx θα κυκλοφορήσει ως το επίκεντρο του προγράμματος Endeavour Care, το οποίο περιλαμβάνει τη θεραπεία EndeavourRx και το Akili CareTM, μια εφαρμογή παρακολούθησης για κινητά και υπηρεσίες προσωπικής υποστήριξης για τους φροντιστές. Εύκολη πρόσβαση από το σπίτι, το EndeavourRx μεταφορτώνεται από το App Store από οικογένειες στις κινητές συσκευές τους και δεν απαιτεί επιπλέον εξοπλισμό.

(το άρθρο στηρίχθηκε σε ξένες δημοσιεύσεις)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top