Now Reading
Ένας λόγος να ενδώσετε στο co-sleeping

Ένας λόγος να ενδώσετε στο co-sleeping

Τι συμβουλεύει μια οικογενειακή θεραπεύτρια.

Tο παιδί σας, παρόλο που έχει συμπληρώσει προ πολλού τους πρώτους μήνες της ζωής του, κάποιες νύχτες συνεχίζει τα συστηματικά νυχτερινά εγερτήρια, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να σέρνεστε από την κούραση – και να αναρωτιέστε τι φταίει. Πού αποδίδει αυτή τη συμπεριφορά η Angela Pruess, οικογενειακή θεραπεύτρια, και τι συμβουλεύει για να την αντιμετωπίσετε;

«Τα μωρά και τα μικρά παιδιά θέλουν να νιώθουν ασφαλή και στη διάρκεια της νύχτας. Η ανάγκη τους για ασφάλεια και εγγύτητα δεν σταματά όταν κλείνουν τα φώτα. Ένας πιθανός λόγος που δυσκολεύονται, λοιπόν, να αποκοιμηθούν και να συνεχίσουν να κοιμούνται είναι, απλά, ο φόβος της μοναξιάς».

«Αν λοιπόν το παιδί σας θέλει να μοιραστεί το ίδιο κρεβάτι ή δωμάτιο μαζί σας, δεν πειράζει να του το επιτρέψετε. Δεν είναι παράξενο ή ασυνήθιστο να θέλει να βρίσκεται κοντά σας», προσθέτει η ειδικός και συμπληρώνει: «Πολλές οικογένειες σε ολόκληρο τον κόσμο κοιμούνται σε κοινά κρεβάτια ή κοινά δωμάτια».

Δείτε Επίσης

Αν μάλιστα το παιδί είναι ακόμα μωρό, το co-sleeping έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα: «Δεν χρειάζεται να ξυπνάτε και να πηγαίνετε κοντά του για να το σηκώσετε, έτσι και οι δύο κοιμάστε ανενόχλητοι σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Βεβαιωθείτε φυσικά, αν μοιραστείτε το ίδιο κρεβάτι, ότι το κάνετε με απόλυτη ασφάλεια».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top