TOP

Χριστούγεννα σημαίνει να ξαναγίνεσαι παιδί κι είναι καλή αφορμή να το θυμίσετε αυτό στα παιδιά που βιάζονται να μεγαλώσουν

Αυτά τα χριστουγεννιάτικα βίντεο θα ξυπνήσουν την παιδικότητα σε όλα τα ανυπόμονα εφηβάκια

Κάποιοι φανταστικοί φίλοι είναι πιο… φανταστικοί από άλλους θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του φετινού χριστουγεννιάτικου σποτ των McDonalds που με το ειδικό «σνακ για ταράνδους Άγιου Βασίλη» μας γυρίζει όλους ένα κλικ πιο κοντά στην παιδική μας ηλικία και μας φέρνει αντιμέτωπους με το παιδί που κρύβεται μέσα μας. Παρακολουθούμε ένα κοριτσάκι που έχει έναν πολύ χαριτωμένο «φανταστικό» φίλο, ο οποίος μεγαλώνει μαζί της και απολαμβάνει τα Χριστούγεννα. Όταν όμως γίνεται έφηβη κοπέλα αρχίζει να παραμελεί τον φανταστικό της φίλο και να ενδιαφέρεται μόνο για τους «αληθινούς» ώσπου έρχεται η μέρα να βάλει τον φανταστικό της φίλο στην ντουλάπα. Όταν όμως πάει να φάει έξω με τους φίλους της βλέπει ένα παιδί που ταΐζει τη χριστουγεννιάτικη λιχουδιά στον αόρατο φίλο του – κι αυτό της θυμίζει το αίσθημα θαλπωρής που τόσα χρόνια της προσφέρει ο δικός της αόρατος φίλος. Η τρυφερή μουσική υπόκρουση θα κάνει κι εσάς να θυμηθείτε τους παιδικούς φανταστικούς σας φίλους – κι αν δεν είχατε, δεν είναι ποτέ αργά για να αποκτήσετε!

Το σποτ αυτό με έκανε να δω και τα προηγούμενα της ίδιας σειράς. Το περσινό σποτ μπορεί να κάνει πολλούς γονείς με παιδιά στην εφηβεία –ειδικά αγόρια– να ταυτιστούν. Όταν βλέπουν το μικρό παιδί τους που ήταν κάποτε γεμάτο ενθουσιασμό για τα Χριστούγεννα, όσο μεγαλώνει να απομονώνεται και να μην ενθουσιάζεται με τίποτα, να μη θέλει καμιά διάδραση με τους γονείς του και οι γονείς του αντίστοιχα να μην ξέρουν πώς να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με το παιδί τους κι αναρωτιούνται τι κάνουν λάθος. Το αγόρι, ήρωας κλεισμένο στο δωμάτιό προτιμά να παίξει ηλεκτρονικά παιχνίδια από το να στολίσει το δέντρο… ώσπου μια χιονόμπαλα που εκτοξεύει η μαμά του πάνω του του θυμίζει ότι το να είσαι παιδί και να θες να παίζεις με τους γονείς σου ή να σου αρέσουν τα Χριστούγεννα παραμένει cool…

Imaginary Iggy | Christmas | McDonald's UK

Λίγο πιο πίσω στον χρόνο η αντίστοιχη καμπάνια του 2019 πραγματεύεται κάτι αντίστοιχο όταν παρακολουθούμε δύο αδερφές, μια μικρή που τρελαίνεται για τα Χριστούγεννα, και μιας έφηβης που δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα παιχνίδια της μικρής της αδερφής, ώσπου μια παιδική ζωγραφιά την κάνει να θυμάται τι σημαίνει οικογένεια και αδερφικός δεσμός, χαλαρώνει και αφήνει τον εαυτό της να περάσει μερικές ακόμα όμορφα οικογενειακές στιγμές.

Christmas 2020 | Inner Child | #ReindeerReady | TV | McDonald's UK

Μπορεί τα βίντεο αυτά να έχουν διαφημιστικό σκοπό, ωστόσο το μήνυμα πάνω απ’ όλα που περνάνε είναι ότι τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών αλλά το πιο μεγάλο δώρο είναι το να παραμένεις παιδί – ίσως γι’ αυτό και πολλοί μεγάλοι συνεχίζουν να χαίρονται και ανυπομονούν τόσο για αυτές τις μέρες, φτάνοντας μερικές φορές στο σημείο να αρχίζουν την αντίστροφη μέτρηση ήδη από το καλοκαίρι!

Christmas 2019 | #ReindeerReady | TV | McDonald's UK

Όπως και να ‘χει πάρτε αγκαλιά τα μικρά παιδιά και δείτε τα μαζί τους, ενώ για τα πιο μεγάλα παιδιά… μπορείτε να τους προωθήσετε στο what’s up τα links των βίντεο και πού ξέρετε μπορεί να ανοίξετε μια ρωγμή για να μπει μέσα τους ξανά όλο το φως, η λάμψη, η ζεστασιά και η μαγεία της αγάπης των Χριστουγέννων.

Καταχώρησε Σχόλιο