Πρωινό στο κρεβάτι για τη γιορτή της μητέρας!
Προτού ξυπνήσει, ετοιμάστε ορισμένα πιάτα που θα της μείνουν αξέχαστα.
Στη Γιορτή της Μητέρας εξέπληξε τη μαμά σου με ένα γλυκό ξύπνημα ετοιμάζοντας πρωινό στο κρεβάτι
Ένα προσωπικό και απρόσμενο στιλ πρωινού στο κρεβάτι είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσετε τη γιορτή της μητέρας ξεκινώντας από το πρωί. Προτού ξυπνήσει, κάντε είσοδο στην κουζίνα και ετοιμάστε ορισμένα πιάτα που θα της μείνουν αξέχαστα.
Πρώτα από όλα, έχετε στο νου σας τι υλικά της αρέσουν περισσότερο για να της ετοιμάσετε ένα θεσπέσιο γευστικό συνδυασμό που μας δείχνει ότι ο καφές μπορεί να προσθέσει εκπληκτικό βάθος και πλούσια γεύση σε ένα πιάτο. Οι ειδικοί του καφέ Lavazza από το κέντρο εκπαίδευσης της Lavazza στο Τορίνο σας παρουσιάζουν πόσο εύκολα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αγαπημένο σας καφέ, ώστε να ετοιμάσετε στην μητέρα σας ένα υπέροχο πρωινό.
Αν είναι εκλεπτυσμένος τύπος, δοκιμάστε μια συνταγή, εύκολη στην παρασκευή και μικρή σε μέγεθος,
που ζωγραφίζει μια πλούσια εικόνα της βιεννέζικης κομψότητας με κάθε γουλιά. Τον Βιεννέζικο Καφέ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ρίξτε 10γρ σιρόπι σοκολάτας σε ένα μικρό ποτήρι.
Ετοιμάστε ένα εσπρέσο lungo, ρίξτε τον μέσα στο ποτήρι και προσθέστε τη σαντιγί.
Πασπαλίστε με νιφάδες σοκολάτας.
Έτοιμο! Απολαύστε ένα καταπληκτικό διάλειμμα για καφέ με γκουρμέ γεύση.
Υλικά
Για 1 μερίδα
40γρ (1 κούπα) εσπρέσο lungo ή μόκα
25γρ κρέμα γάλακτος σε μορφή σαντιγί
2γρ νιφάδες σοκολάτας
10γρ σιρόπι σοκολάτας
Δοκιμάστε αυτή την συνταγή με Lavazza Crema e Gusto
Στη συνέχεια εντυπωσιάστε την με ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα αγαπήσει αναμφισβήτητα.
Σταρένιο ψωμί Kamut Khorasan με γεύση καφέ, σερβιρισμένο με καραμελωμένο τοπικό μπέικον.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Βήμα 1
Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό.
Κοσκινίστε μαζί τους δύο τύπους αλευριού. Ζυμώστε το μισό από το μείγμα των αλευριών με το νερό και τον καφέ και προσθέστε αλάτι στη ζύμη. Έπειτα προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίστε να ζυμώνετε για περίπου 20 λεπτά.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε με μία πλαστική μεμβράνη και αφήστε την να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου, έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 3 ώρες).
Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίστε καλαμποκάλευρο στο κάτω μέρος του για να μην κολλήσει το ψωμί. Αφαιρέστε τη ζύμη από το μπολ, ζυμώστε την για λίγο, κόψτε την σε 3 κομμάτια και τοποθετήστε τα μέσα σε ξεχωριστά ταψιά. Καλύψτε τα ταψιά με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για ακόμη 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, τοποθετήστε την στο φούρνο δίπλα από ένα σκεύος γεμάτο νερό και ψήστε στους 200°C (390°F) για περίπου 20-25 λεπτά.
Βήμα 2
Πασπαλίστε ζάχαρη πάνω από τις φέτες μπέικον και ψήστε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στον συμβατικό φούρνο στο γκριλ για 1-1,5 λεπτά.
Υλικά
Για 2 καρβέλια ψωμί
1.5 κούπα καφέ κρύας εκχύλισης (σκέτο, χωρίς προσθήκη νερού)
2κ.σ νερό
2κ.σ σκόνη καφέ
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα σταρένιο αλεύρι Kamut®* Khorasan
3κ.γ ζάχαρη
2κ.γ μαγιά
2 φέτες μπέικον (για 1 μερίδα)
* Το Kamut® είναι καταχωρημένο εμπορικό σήμα τρίτου δικαιούχου χωρίς σύνδεση με το Luigi Lavazza S.p.A.
Δοκιμάστε αυτή την συνταγή με Lavazza Qualità Rossa
Και εάν στη μητέρα σας αρέσουν οι πιο παραδοσιακές συνταγές, διαλέξτε δύο υλικά που δεν θα περίμενε να βρει μαζί σε μια πρωινή λιχουδιά και ετοιμάστε της ένα Κέικ, επιχειρώντας τη σύντηξη της Καρύδας και του Κριθαριού.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Αυτή η συνταγή έχει βούτυρο, το οποίο χρειάζεται να είναι πολύ μαλακό, οπότε βγάλτε το από το ψυγείο 2 ώρες προτού ξεκινήσετε. Όταν έρθει η ώρα, ξεκινήστε κάνοντας το κριθάρι και κοσκινίζοντας το αλεύρι μαζί με τη μαγιά και το αλεύρι αμυγδάλου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ακόμη πιο ελαφριά και πιο αφράτη ζύμη. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρή μέχρι να δημιουργήσετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, τους κρόκους, την καρύδα, το γάλα, το κριθάρι και τα ξηρά υλικά, σταδιακά κάθε φορά, έτσι ώστε να αποφύγετε τυχόν σβώλους.
Ανακατέψτε από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ενσωματώσετε αέρα και να δημιουργήσετε ένα λείο, ελαφρύ μείγμα.
Γεμίστε τα βουτυρωμένα φορμάκια για κέικ. Ψήστε στο φούρνο στους 185°C (365°F) για 45 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
Για 10 μερίδες
150γρ μαλακό βούτυρο
185γρ ζάχαρη
150γρ αυγά
50γρ κρόκος αυγού
225γρ τριμμένη καρύδα
75γρ γάλα
50γρ κριθάρι
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ αλεύρι αμυγδάλου
22γρ μαγιά
Δοκιμάστε αυτή την συνταγή με Lavazza Qualità Oro
Τέλος, προσφέρετέ της μια μοναδική συνταγή ιταλικού καφέ με μια γλυκιά νότα σοκολάτας για να κάνει το ξύπνημα ακόμα πιο ξεχωριστό. Το Marocchino Fondente είναι μια απλή και γευστική συνταγή που δίνει μια διαφορετική πινελιά στον καφέ. Ιδανικό για την εκκίνηση της ημέρας!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Φτιάξτε έναν εσπρέσο σε μια μικρή γυάλινη κούπα.
Προσθέστε μια χοντρή νιφάδα μαύρης σοκολάτας.
Γενναιόδωρα πασπαλίστε τον καφέ με σκόνη κακάο και μαύρο πιπέρι.
Ολοκληρώστε συμπληρώνοντας ζεστή κρέμα γάλακτος προσπαθώντας να προσθέσετε όσο το δυνατόν λιγότερο γάλα.
Πασπαλίστε λίγη σκόνη κακάο ακόμα.
ΥΛΙΚΑ
Για 1 μερίδα
1 εσπρέσο
1 χοντρή νιφάδα μαύρης σοκολάτας
Πικρή σκόνη κακάο
Ζεστή κρέμα γάλακτος
Η συμβουλή είναι να είστε πολύ προσεκτικοί στη λεπτομέρεια: μην σερβίρετε στη μητέρα σας κάτι που δεν της αρέσει, προσπαθήστε να θυμείται τα γούστα της και να της ετοιμάσεις τα αγαπημένα της πιάτα.
Επιπλέον, η εμφάνιση παίζει ρόλο. Σερβίρετε όλες τις λιχουδιές που έχετε ετοιμάσει σε έναν ωραίο δίσκο και στα πιο όμορφα πιάτα και μαχαιροπήρα που έχετε. Ολοκληρώστε την προετοιμασία με ένα μικρό βάζο λουλουδιών αφιερωμένο σε αυτήν. Ένας όμορφος τρόπος για να ξεκινήσετε μαζί την Γιορτή της Μητέρας!