Now Reading
Πώς να φτιάξετε έναν αισθητηριακό κουτί για μωρά και νήπια με αντικείμενα από τη φύση

Πώς να φτιάξετε έναν αισθητηριακό κουτί για μωρά και νήπια με αντικείμενα από τη φύση

Θέλετε να εξοικειώσετε το μικρό σας με τα θαύματα της φύσης; Ξεκινήστε με έναν αισθητηριακό κουτί που ενσωματώνει φυσικά αντικείμενα όπως φύλλα, κλαδιά, πέτρες και άμμο.

Τα αναπτυσσόμενα νήπια απλώς μαθαίνουν να κυριαρχούν και να επιδίδονται στις πέντε αισθήσεις τους. Η αφή, η όραση, ο ήχος, η όσφρηση και η γεύση χρειάζονται έκθεση για να αναπτυχθούν, όπως και οι λεπτές κινητικές δεξιότητες που επιτρέπουν στα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο. Εδώ μπαίνει το αισθητηριακό παιχνίδι.

Το αισθητηριακό παιχνίδι συνδυάζει τις αισθήσεις του μικρού σας με σημαντικές δεξιότητες όπως η κίνηση, η ισορροπία, ακόμη και η ανεξαρτησία – και ένας αισθητηριακό κουτί είναι ένας τέλειος τρόπος για να συμμετάσχετε σε αυτό το ευεργετικό παιχνίδι ξεκινώντας μια δια βίου εξερεύνηση της φύσης.

Τι είναι το αισθητηριακό κουτί;

Ένα αισθητηριακό κουτί ή δοχείο είναι μια μπανιέρα ή οποιοδήποτε ρηχό δοχείο γεμάτο με αντικείμενα αφής για να εξερευνήσει το παιδί σας. Οι συνήθεις επαναλήψεις χρησιμοποιούν βασικά είδη κουζίνας, όπως ωμά ζυμαρικά και φασόλια, που είναι ιδανικά για μάζεμα, ανακάτεμα και πολλά άλλα.

Τα φυσικά αισθητηριακά κουτιά μεταφέρουν αυτήν την ιδέα σε περιβαλλοντικό επίπεδο, ενσωματώνοντας αντικείμενα και υλικά της φύσης, όπως φύλλα, κλαδιά, πέτρες και άμμο στο μείγμα για μια εύχρηστη αναπαράσταση του πλήθους των θαυμάτων και των υφών του πλανήτη.

Ποια είναι τα οφέλη ενός αισθητηριακού κάδου;

Το δοχείο παιχνιδιού προσφέρει ένα απλό, προσιτό και ασφαλές μέσο για να αγκαλιάσετε την έμφυτη περιέργεια και να καλλιεργήσετε μια σύνδεση με τον φυσικό κόσμο.

Είτε φέρνετε το παιδί σας μαζί για τη διαδικασία συλλογής είτε απλά του επιτρέπετε να απολαύσει το ολοκληρωμένο αισθητηριακό κουτί, η δραστηριότητα χρησιμεύει ως σημείο εισόδου για επικοινωνία (ζητώντας και ονοματίζοντας αντικείμενα), παιχνίδι και κοινωνικοποίηση (πάρτε μέρος ή προσκαλέστε φίλους για διασκέδαση ), νέες νευρικές συνδέσεις στον εγκέφαλο και πολλά άλλα.

Διαβάστε παρακάτω για μερικά απλά βήματα για να ξεκινήσετε το μικρό παιδί σας στο ταξίδι του αισθητηριακού παιχνιδιού.

Πώς να φτιάξετε το αισθητηριακό κουτί

Επιλέξτε τη συσκευασία σας

Πρώτα, πρέπει να βρείτε τι θα αποτελέσει το αισθητηριακό σας κουτί. Οι μόνες απαιτήσεις για αυτό είναι να είναι ρηχό και σχετικά φαρδύ, τόσο καλύτερα να απλώνονται τα υλικά έτσι ώστε να είναι εύκολα ορατά. Χρησιμοποιήστε ένα ταψί ή ένα παλιό κουτί παπουτσιών για μια εύκολη (και δωρεάν) επιλογή.

Δείτε Επίσης

Συλλέξτε τα φυσικά σας υλικά

Πάρτε την οικογένειά σας και κατευθυνθείτε στην αυλή σας ή σε ένα τοπικό πάρκο για να προμηθευτείτε τα φυσικά σας υλικά. Αναζητήστε μια ποικιλία μεγεθών, υφών και χρωμάτων, ώστε να μιμηθείτε την ποικιλία της φύσης όσο καλύτερα γίνεται.

Παίξτε μαζί!

Τοποθετήστε τα τεχνουργήματά σας στο κουτί σας και αφήστε το παιχνίδι να ξεκινήσει! Φροντίστε να επιβλέπετε ή να παίζετε μαζί ώστε να αποφύγετε την κατάποση οποιωνδήποτε μη βρώσιμων αντικειμένων, καθώς και να ενθαρρύνετε τη συζήτηση και τη μεταξύ σας διάδραση.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top