Now Reading
Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; Φάτε όπως τα παιδιά σας!

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; Φάτε όπως τα παιδιά σας!

Ακολουθήστε το παράδειγμα των παιδιών για να τρώτε καλύτερα

Γνωρίζετε ότι αποτελείτε το πρώτο και βασικότερο πρότυπο για το παιδί σας. Από εσάς θα μάθει να μιλά, να κινείται, να συμπεριφέρεται. Ξέρετε όμως ότι υπάρχει και κάτι που μπορεί να σας διδάξει το παιδί σας;

Κι όμως. Αν αναζητάτε τρόπους να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης ή έχετε δοκιμάσει όλων των ειδών τις δίαιτες και παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα κάποια κιλά που αντιστέκονται η λύση είναι μπροστά σας.

Είναι το παιδί σας. Από το παιδί μπορείτε να μάθετε κάποια πολύ χρήσιμα εργαλεία για να τρέφεστε σωστά και ισορροπημένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε μωρουδιακές κρέμες και να αλέθετε τα φαγητά σας αλλά να υιοθετήσετε τις διατροφικές συνήθειες που έχουν τα μικρά παιδιά (και οι οποίες κάποιες φορές μπορεί να σας βγάζουν από τα ρούχα σας). Ποια  είναι λοιπόν τα μαθήματα που δίνουν τα παιδιά;

Κάθονται όταν τρώνε
Μέχρι κάποια ηλικία χρησιμοποιείτε ειδικά καρεκλάκια για να τρώει το παιδί, με ζώνες που το κρατούν σταθερό. Με τον τρόπο αυτό μαθαίνει ότι πρέπει να κάθεται για να φάει, κάτι που πολύ συχνά οι ενήλικες ξεχνούν να κάνουν. Όταν κάθεστε, είστε πιο συγκεντρωμένη και έχετε καλύτερη εικόνα της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνετε. Καθισμένη, μπορείτε ακόμα να νιώσετε τη μέση του ρούχου σας να σφίγγει όσο τρώτε, να καταλάβετε δηλαδή ότι έχει γεμίσει το στομάχι σας, αίσθηση που χάνετε όταν τρώτε όρθια.

Λένε όχι
Όταν τα μικρά παιδιά έχουν χορτάσει, σπρώχνουν μακριά το πιάτο τους (εντάξει, ενίοτε μπορεί και να το εκσφενδονίζουν…). Αντίθετα οι ενήλικες είναι πιο πιθανό, ακόμα και αν έχουν χορτάσει, να συνεχίσουν το τσιμπολόγημα από ανία, για να μην πάει χαμένο το φαγητό ή απλά επειδή είναι εκεί μπροστά τους. Προσπαθήστε να μην τσιμπάτε φαγητό από το πιάτο του παιδιού σας και να έχετε συναίσθηση της ποσότητας που έχετε φάει. Αν δεν νιώθετε πείνα αλλά συνεχίζετε να κάθεστε στο τραπέζι, απομακρύνετε το πιάτο και το πιρούνι σας.

Συγκέντρωση στο φαγητό
Όταν τρώτε, βρίσκετε συχνά ευκαιρία να μιλήσετε παράλληλα στο τηλέφωνο, να δείτε κάτι στο Ίντερνετ, να ετοιμάσετε το φαγητό του παιδιού, να αδειάσετε το πλυντήριο και ένα σωρό άλλες δουλειές που κάνουν οι μαμάδες. Έτσι όμως χάνετε τα σημάδια που σας δίνει το σώμα σας ότι έχει χορτάσει. Προσπαθήστε να αφιερώσετε λίγη ώρα για να φάτε με την ησυχία σας. Αποφύγετε να είστε μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή.

4.Γεύονται το φαγητό τους
Το παιδί θα αρνηθεί να φάει κάτι αν δεν του αρέσει, ακόμα κι αν είναι το μόνο φαγητό που έχετε φτιάξει και χρησιμοποιήσετε ότι κόλπο ξέρετε για να το ταΐσετε. Ωστόσο, αν βρει κάτι που του αρέσει το απολαμβάνει πραγματικά όταν το τρώει. Αντίθετα, οι μαμάδες που έχουν περιορισμένο χρόνο για τον εαυτό τους θα συμβιβαστούν με προχθεσινό φαγητό, παγωμένο ή μηδενικής διατροφικής αξίας απλά επειδή είναι εύκολα διαθέσιμο. Σε μεγάλο βαθμό, δηλαδή, έχουν αναγάγει το φαγητό σε αγγαρεία και για αυτό δεν το γεύονται πραγματικά και φυσικά δεν το απολαμβάνουν.

5. Τρώνε ό,τι καλύτερο
Είναι φυσικό να προσπαθείτε να έχετε πάντα τα πιο φρέσκα φρούτα και λαχανικά για το παιδί, τα καλύτερα ψάρια, το καλύτερο κρέας, άφθονο νερό και γάλα. Γιατί όμως εσείς να τρώτε γλυκά, πρόχειρο φαγητό και γεμάτα ζάχαρη αναψυκτικά; Σας αξίζει κι εσάς το καλύτερο!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top